Σκέψου παγκόσμια, λέει η έκφραση. Και αυτό ισχύει και για τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Επειδή η φροντίδα για τον πλανήτη ξεκινά από το σπίτι, με την επιλογή των υλικών, επίπλων ή υφάσματα γύρω σας. Θέλετε να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον; Διακοσμήστε ξεκινά το σπίτι σας με πράσινο κλειδί. Σας δίνουμε κάποιες ενδείξεις.

1. Υφάσματα που χαϊδεύουν το δέρμα σας

Λινό, βαμβάκι, μαλλί, μετάξι, Tencel (ένα ύφασμα κατασκευασμένο από ξύλο) ή κάνναβη αναμειγνύεται με λινό ή μετάξι. Επιλέξτε φιλικό προς το περιβάλλον υφάσματα που δεν περιέχουν tóxicas- και βιολογικές ουσίες που προέρχονται από καλλιέργειες που δεν χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα ή τα μυκητοκτόνα ή χημικά λιπάσματα. Θα αποκτήσουν άνεση και το δέρμα σας θα σας ευχαριστώ.

2. Τρία γράμματα αλλάξει τα πάντα

Δάπεδα, έπιπλα, αξεσουάρ ... Πηγαίνετε στην αναζήτηση και σύλληψη του σήμα FSC (Forest Stewardship Council). Γιατί; Επειδή διαχείρισης εξασφαλίζει ότι η ξυλεία έχει γίνει υπεύθυνα με το περιβάλλον και την κοινωνία. Το πιο βιώσιμη επιλογή είναι κομμάτια από φυσικό καπλαμά σε ανακυκλωμένο ξύλο του σκάφους.

3. Έπιπλα: Ξύλο στην ψυχή

Όχι, δεν είναι ένα οποιοδήποτε ξύλο. Έπιπλα από τραπεζιού με χαμηλή φορμαλδεΰδης εκπομπών σε πτητική ουσία η οποία μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία, και θα μπορούσε πιστοποιητικό «ηχώ» και υδροχρώματα.

Βεράντα με πέργκολα και μια μικρή γωνιά καθιστικού

4. Countertops ανακυκλώνονται

Φαντάζεστε ένα πάγκο κουζίνας κατασκευάζονται από υπολείμματα από γυαλί ή πορσελάνη; Ναι, υπάρχουν. Και με τέφρα και ρητίνη ή πέτρες ή μπουκάλια. Επιλέξτε τα ανακυκλωμένα: μείωση των αποβλήτων και την ελαχιστοποίηση των εκπομπών ΠΟΕ (Πτητικές Οργανικές Ενώσεις) επιβλαβή για την υγεία.

5. Χαλί ίνες, μαγεία

Συνεργαστείτε με φυσικές ίνες, είναι βιώσιμη και πολύ υγιές. Καθένα από αυτά έχει διαφορετικές ιδιότητες που αξίζει πλεονέκτημα στις ανάγκες σας. Έτσι, από γιούτα, είναι μαλακό και ζεστό. Τα φύκια είναι αδιάβροχο. Sisal είναι ευέλικτη και μπαμπού, πολύ φρέσκο.

Οι φυσικές ίνες μπορεί να ντύσει πατώματα μέσα και έξω από το σπίτι.

6. Οι τοίχοι που αναπνέουν

Εάν μπορείτε να αποφύγετε τα συνθετικά χρώματα θα ελαχιστοποιήσει την παρουσία των πτητικών οργανικών ενώσεων και ως εκ τούτου, το οικογενειακό περιβάλλον θα είναι πιο υγιείς. Μια φυσική εναλλακτική λύση χρώματα προσφοράς που γίνεται από γάλα και τα μέταλλα.

7. Μιμηθείτε το κοάλα, επιλέξτε μπαμπού

Δεν είναι το ξύλο, αλλά μοιάζει, ως εκ τούτου, αυτός ο γίγαντας γρασίδι είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για να αποφευχθεί η υπερεκμετάλλευση των δασών. Αλλά τα οφέλη του να πάει πέρα ​​από την εμφάνιση: είναι πολύ ανθεκτικό στην υγρασία και δεν είναι εύκολο να παραμορφωθεί. Επιπλέον, μπορεί να εφαρμοστεί σε δάπεδα, πάγκους και τα έπιπλα. Καλύτερη, αδύνατο!

Βεράντα με θέα στο βουνό

8. απομονώσει τον εαυτό σας, αλλά δεν είναι τοξικά

Cork, κάνναβη, μαλλί, πάνελ από ίνες ξύλου ή κυτταρίνης. Περιέχουν δεν τοξικές ουσίες είναι φιλικά προς το περιβάλλον και να δημιουργήσει ένα πολύ άνετο σπίτι μικροκλίμα. Rockwool, υαλοβάμβακα, εξηλασμένη πολυστερίνη και πολυουρεθάνη είναι αποτελεσματικές μονωτές, αλλά δεν είναι οικολογικά. Μπορείτε να επιλέξετε.

9. κουτιά από χαρτόνι πέρα

Το διοικητικό συμβούλιο έχει εφευρεθεί εκ νέου τον εαυτό της και σήμερα είναι κατασκευασμένα από τις καρέκλες στα παιχνίδια. Εκτός από την αισθητική ηχώ του, οι αριθμοί δεν ψεύδονται: κάθε τόνο ανακυκλωμένο χαρτόνι είναι ένα εξοικονόμηση 140 λίτρα πετρελαίου, 50.000 λίτρα νερού και 900 kg στην εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα.

10. υπενθυμίζει νέες χρήσεις

Η επαναχρησιμοποίηση είναι το κλειδί για να είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Ακόμη και κατά τη διακόσμηση! Πριν από την απόρριψη ένα κομμάτι των επίπλων από παλιά ή παλιά τιμές δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Ίσως απλά ένα παλτό του χρώματος και μερικές ρυθμίσεις για την επίτευξή της. Και presto! Έπιπλα σαν καινούργιο.