Αν σας αρέσει πολύχρωμα λουλούδια, το άρωμα του σπιτιού και είναι πολύ εύκολο να αυξηθούν, οι βολβοί είναι ιδανικό φυτό σας. Εδώ θα βρείτε πώς να τα φυτέψετε και να τους κρατήσει, και να απολαύσετε τα λουλούδια, το χρώμα και το άρωμα όλο το χρόνο.

Πότε να φυτέψετε;

Από τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο βολβούς των φυτών το φθινόπωρο που θα ανθίσουν την άνοιξη. Αυτά είναι: ανεμώνες, υάκινθους, κρίνους, νάρκισσους, buttercups και τουλίπες, για παράδειγμα. Υπάρχουν εκείνοι που αρχίζουν να ανθίζουν το χειμώνα, και είναι snowdrops, κυκλάμινα, η Dicentra, σκιλοκρόμμυδο ή Muscari.

Και μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου, θα πρέπει να φυτέψετε βολβούς που θα ανθίσουν το καλοκαίρι, όπως Azuzenas, μπιγκόνιες, ντάλιες, γλαδιόλες και φρέζιες, μεταξύ άλλων. Ακόμη και κάποιοι θα ανθίσει μέχρι το φθινόπωρο, όπως η Αμαρυλλίς, το φθινόπωρο κρόκος ή την Nerine.

Πώς να φυτέψει

Εάν αγοράσετε βολβούς, και ριζώματα ή κονδύλους για να σας καλλιεργήσουν, να έχετε κατά νου ότι είναι σκληρά και δεν έχουν τρύπες. Εάν αγοράσετε φυτρώσει έχει καλύτερα αν ακόμα δεν έχουν ανθίσει. Σε αυτή την περίπτωση, μεταφύτευση, χαλαρώνει προσεκτικά το έδαφος, που χωρίζει τις λάμπες πολύ προσπαθώντας να μην σπάσουν τις ρίζες των φυτών και ξανά. Πού; Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε:

Γλάστρες ή στον κήπο

Η γη πρέπει να είναι σε θέση να στραγγίξει καλά το νερό για να αποφευχθεί βαρύς και βολβούς σήψης. Αν τα φυτά στον κήπο, το έδαφος είναι σπογγώδες. Αν γλάστρες με φυτά, καλύτερα εάν αυτό είναι πορώδες κεραμικό και έχει μια οπή για την απελευθέρωση της περίσσειας ύδατος? Αν όχι, το νερό τους βολβούς κάθε δύο ή τρεις ημέρες χωρίς encharcarlos.

Μερικά κομπόστ (τύρφη, λίπασμα ή κοπριά) στη γη βοήθεια που έχει μια καλή άνθιση. Και τρεις φορές το χρόνο, βάλτε λίπασμα: η πρώτη δόση, την άνοιξη, και το τελευταίο, όταν το καλοκαίρι τελειώνει.