Υπάρχουν μικρότερα και μεγαλύτερα, περισσότερο ή λιγότερο φυσικό, τετράγωνο, ορθογώνιο ή ακόμη και το φως L ... Έλα, από όλα τα σχήματα και μεγέθη! Αλλά σε κάθε περίπτωση το σαλόνι σας, εδώ είναι τα βήματα για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα έπιπλα, φωτιστικά, υφάσματα και υλικά. Θα ήθελα να πω ό, τι ο ειδικός!

1. Μεγέθυνση το σαλόνι είναι δυνατή

Δωμάτιο σε ουδέτερους τόνους και ξύλο με μεγάλη τραπεζάκι του καφέ

Με μεγάλα έπιπλα. Μικρές, σε αντίθεση με ό, τι νομίζουμε, ξεπερνώντας Όποια και αν είναι! Το ίδιο ισχύει και για τα δάπεδα ξύλινα πηχάκια περιορίσετε ή μικρά κεραμίδια.

2. Φως και Χώρος: Περισσότερα, παρακαλώ!

Το κλειδί για τη νίκη είναι να καθαρίσετε το χώρο διαβίωσης. Πώς; Έπιπλα από τοίχο σε τοίχο και το δάπεδο μέχρι την οροφή με τον ίδιο τόνο του τοίχου. Μια βιτρίνα ή να σας βοηθήσει να κερδίσετε αποθήκη έπιπλο. Για να αφήσετε το μέγιστο φως εμποδίζει ψηλά έπιπλα κοντά σε παράθυρα.

3. Κατανομή: βήμα προς βήμα πώς να χτυπήσει

Δωμάτιο σε ουδέτερα χρώματα και αξεσουάρ σε ροζ, πορτοκαλί και μωβ με μπεζ χαλί και φωτιστικό δαπέδου

Πρέπει να ξεκινήσουμε με τα μεγάλα έργα: καναπές, καταψύκτη τηλεόραση και τραπεζάκι του καφέ. Επιπλέον, πρέπει να λάβουμε υπόψη τις αναλογίες και τη θέση των παραθύρων και καλοριφέρ για να βρείτε το καλύτερο μέρος. Μόλις τοποθετηθούν αυτά τα κομμάτια στη θέση του, να προχωρήσουμε σε πιο προσωπικές λεπτομέρειες: Έχετε πολλά βιβλία; Μήπως θα πρέπει να έχετε πολλές θέσεις; Space ταιριάζει στις ανάγκες σας πριν από την επιλογή των αξεσουάρ και μικροέπιπλα που θα ολοκληρώσει το χώρο.

4. ορθογώνια δωμάτια, μια πρόκληση με μεγάλη λύσεις

Σε αυτή την περίπτωση εξαίρεσης για την ρηχό και επιμήκη κομμάτια. Και μην κρατήσει πίσω για τη δημιουργία ενός βοηθητικού περιβάλλον, όπως μια γωνιά για διάβασμα ή εργασία. Αυτά τα περιβάλλοντα ταιριάζει επίσης αίθουσες ως «L», τον περιορισμό τους σε ένα ντουλάπι ή κάτω θέσεις.

5. Μεταξύ των υφασμάτων

Μαξιλάρια σε πολύχρωμα υφάσματα με λουλούδια ή μπεζ

Φυσικά πάντα. σεντόνια εμπριμέ και το βαμβάκι είναι ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι. Λίνο δημιουργεί το φως καλύπτει και δραματική πτώση των κουρτινών και περσίδες. Επιπλέον, οι απόφοιτοι φως. Για τα υφάσματα επιπλώσεων, είναι καλύτερο να επιλέξει χωρίς πολλή οικόπεδο. Χαλιά: βαμβάκι ή κιλίμια στο εργοστάσιο ψάθες το καλοκαίρι και το χειμώνα, μαλλί και μετάξι.

6. Καλή χρώμα

Ζώντας σε μπεζ με κρέμα καναπέ και πολύχρωμα μαξιλάρια

Χρώμα επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την διακόσμηση. είναι καλύτερα να επιλέξουν μια ουδέτερη βάση και γαλήνιο είναι: λευκή οροφή, ανοιχτόχρωμους τοίχους και απαλούς τόνους που θυμίζουν τη φύση στην κύρια έπιπλα. Και για να δώσει τη δέσμευση δυναμισμό χαρούμενα μαξιλάρια, φωτιστικά και αντικείμενα design.

7. Στο έδαφος

είσοδο με παρκέ δάπεδο και φωτεινά

Για τίποτα καλύτερο εδάφη παλέτες φυσικό ξύλο βελανιδιάς ή τουλάχιστον να τον μιμηθούν καλά. Bet τελείωσε φιμέ κερί, οργανικό ή ελαφρά λευκασμένα βερνίκι, μαύρισμα ή γκρι. Τα πηχάκια, από 22 cm πλάτος, ή συνδυασμένα πλάτη των 22 έως 30 εκατοστά για να δώσει κίνηση. Και, σε regias αγροκτήματα, τοποθετούνται στην Ουγγαρία σημείο-σε pin, με γωνία 45º-. Αλλά αν πάρετε το φάρμακο να έχει ένα παλιό πάτωμα σαν ένα νεωτεριστικό υδραυλικό μωσαϊκό, μην το αγγίζετε! Προσπαθεί να ανακτήσει επειδή είναι πραγματικά στολίδια.

8. Φως και βασίλευε

Ο καλός φωτισμός είναι απαραίτητη. Και ακόμα περισσότερο μέσα στην τάξη, η κοινωνική χώρο του σπιτιού. Προσέξτε όμως να καταχραστεί τις ενσωματωμένες τσέπες, γιατί θα καταλήξετε να μοιάζουν με ένα διάδρομο. Το φως πρέπει να είναι έμμεση, και επιτυγχάνεται με φωτιστικά δαπέδου, την ανάγνωση και το τραπέζι ambienten σε διάφορες κατευθύνσεις. Αν μπορεί να είναι, ρυθμιζόμενης ρυθμιστές έντασης ή αυτοματισμού. Και πάνω απ 'όλα, ζεσταθεί!

Meritxell Ribe interior designer, συνεργάτης και διευθυντής του The Home Studio

Meritxell Ribe

  • Άνοιξε το δικό του στούντιο το 2005
  • Τρέχει τώρα με τη σύντροφό του Το Δωμάτιο Studio, τον αρχιτέκτονα Josep Puigdomènech. Με μια διεπιστημονική ομάδα που προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις interior design και τη διακόσμηση.
  • Η φιλοσοφία του: ιδιαίτερα εξατομικευμένων χώρους και ένα τέλειο μίγμα λειτουργικότητας, άνεσης και design.