Πάρτε την τελική σειρά με την μέθοδο της νέας τάξης γκουρού, η ιαπωνική Marie Κόντο. Το μυστικό του; Ξεφορτωθείτε ό, τι δεν σε κάνουν ευτυχισμένο και το δίπλωμα ρούχα για να το κρατήσει όρθιο. Λειτουργεί.

Ποιος είναι Μαρία Κόντο;

Το βιβλίο του «Η Μαγεία της τάξης» (Εκδ. Aguilar) είναι ένα παγκόσμιο μπεστ-σέλερ. Μικρό, Μαρία και διέταξε ντουλάπια όλη την οικογένεια. Τελικά, γύρισε το πάθος του στην εργασία του και να δημιουργήσει μια εταιρεία συμβούλων για να σας βοηθήσει να οργανώσετε όλο το σπίτι. Η μέθοδός του θα σας εκπλήξει.

Gallery, 14 φωτογραφίες
ΜΑΘΕΤΕ να πυροβολήσει και ένα είδος «πραγματική»

"Η οργάνωση ξεκινά από την αφαίρεση". Αυτή η φράση είναι το καλύτερο σημείο εκκίνησης για να μιλήσουμε για το σύστημα οργάνωσης της ιαπωνικής Marie Κόντο, του οποίου το βιβλίο έχει γίνει ένα πραγματικό δάσκαλο της τάξης σε όλο τον κόσμο.

Ακριβώς ό, τι σε κάνει ευτυχισμένο

Το μυστικό της επιτυχίας της μεθόδου, που ονομάζεται KonMari, είναι να αρχίσει το τράβηγμα οργανώσει τα πάντα που δεν χρειάζονται ή να σας κάνει ευτυχισμένο. Σύμφωνα με την οργάνωση την εμπειρία του, οι περισσότεροι άνθρωποι παραπονιούνται ότι δεν έχουν ντουλάπες, όταν το πρόβλημα συσσώρευση πάρα πολύ. για την οργανώσει μόλις αποφασίσει αν πρέπει ή όχι να ρίξει ένα αντικείμενο και να αποφασίσει πού θα πάμε για να σώσει. Μαρία δέσμευση να οργανώσει όλο το σπίτι μια φορά για την αλλαγή της νοοτροπίας πιο αποτελεσματική.

Ξεκινήστε με τον πιο εύκολο

Θα πρέπει πάντα να οργανώσετε με βάση την κατηγορία και όχι με βάση την τοποθεσία. Αυτό σημαίνει ότι αν ξεκινήσετε από τα ρούχα, πρέπει να αδειάσετε όλα τα έπιπλα σπιτιού στο οποίο έχετε ρούχα. Είναι ο τρόπος για να δείτε τον πραγματικό όγκο και να μάθετε αν έχετε παρόμοια ενδύματα ή "παραμεληθεί".

Ένδυση, το πρώτο βήμα. Είναι η πρώτη στην τάξη επειδή για Marie Kondo κάνει ευκολότερη την "απορρίψετε". Τότε θα έρθει η ώρα της βιβλία, έγγραφα, διάφορα αντικείμενα και, τέλος, οι συναισθηματικοί στοιχεία (φωτογραφίες, αναμνηστικά ...), την πιο περίπλοκη.

μέθοδο Λεπτομέρεια συρτάρι Marie Κόντο

Πώς να αποφασίσετε;

Μαρία λέει ότι πρέπει να πιάσει τα αντικείμενα το ένα με το ένα χέρι. Μόνο τότε θα ξέρετε αν τα θέλετε ή όχι. Σκεφτείτε αν αυτό σε κάνει ευτυχισμένο, με τη χρήση του ... και αν αποφασίσετε να μην κρατήσει το αφήσει να πάει με ευγνωμοσύνη (για τις καλές εποχές κοινόχρηστο).

Φοβάται να πετάξει έξω αυτό που δεν φορούν

Βάλτε όλα τα ρούχα και αξεσουάρ και να κάνουν σωρούς κατά κατηγορία (πουκάμισα με πουκάμισα, πουλόβερ και πουλόβερ με τόσα ακόμη) πάνω από το κρεβάτι.

Είναι μια άλλη εποχή

Είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγχονται, επειδή δεν χρειάζονται πλέον. Ένδυση Ακολουθήστε την τρέχουσα σεζόν και στη συνέχεια με αξεσουάρ. Όταν το αποθηκεύσετε, ξεχάστε τις εποχές διαχωρισμού για Marie είναι καλύτερα να έχουμε τα πάντα είναι πάντα στο χέρι. Αν δεν όλα ταιριάζουν μεταξύ τους, διαθέτει μια άνετη για άλλη μια σεζόν: παραμένει πολύ καλύτερα από ό, τι σε κουτιά.

Μην αποθηκεύετε περισσότερα

Απλά μείνετε με αυτό που πραγματικά αγαπώ και δεν κατέχουν τα ρούχα που αισθάνεστε λύπη για τη ρίψη γύρω από το σπίτι ή πιτζάμες (η συσσωρεύονται και πάλι δεν θα το φορέσει). Όταν τελειώσετε επιλέγοντας ρούχα, κανονικά θα μείνει με το ένα τρίτο απ 'όλα θα έπρεπε.

Επιλέξτε καλή στιγμή για να βάλει τάξη

Πότε;

Ponte να παραγγείλετε νωρίς το πρωί, όταν το μυαλό είναι σαφέστερη όλη την ώρα.

Πού;

Κάν 'το σε ένα ήσυχο χώρο, αν μπορεί να είναι χωρίς μουσική ή, το πολύ, με ambient μουσική.

Ποιος;

Μόνος, έτσι ώστε να αποφευχθεί η επίδραση αποφάσεις σας ή αν θέλετε να μείνετε λωρίδες κάτι.

Τι σειρά;

Πρώτα να φροντίσει να αφαιρέσει τα πράγματά σας και στη συνέχεια πηγαίνει για να οργανώσει τους κοινόχρηστους χώρους. Έτσι θα είναι πιο "εκπαιδευμένο".

Gallery, 14 φωτογραφίες
ΜΑΘΕΤΕ να πυροβολήσει και ένα είδος «πραγματική»

Αποθήκευση κάθετα και με μερικά εξαρτήματα

Στη μέθοδο της Marie Κόντο τα περισσότερα ρούχα θα πρέπει να διατηρούνται λυγισμένα, έτσι ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σε συρτάρια ή κουτιά σε όρθια θέση (που θα ταιριάζει πολύ περισσότερο).

χρησιμοποιεί χώρο

Στο χώρο όπου τα ρούχα κρέμονται 10 μπορείτε να αποθηκεύσετε μεταξύ 20 και 40 διπλωμένα ρούχα. Η ενδυμασία δεν τσαλακώνουν, διότι το διπλό, έτσι ώστε το βάρος παραμορφώνεται από άλλα άρθρα παραπάνω.

Το λιγότερο είναι περισσότερο

Μην κατάχρηση λύσεις αποθήκευσης (ντουλάπια, τα εμπορευματοκιβώτια ...). Το πιο απλό είναι, όπως κουτιά ή κουτιά παπουτσιών, τόσο το καλύτερο. μέθοδοι αποθήκευσης τείνουν να περιπλέξουν τη σειρά. Αποφύγετε την τοποθέτηση ονόματα για όλους, είναι "θόρυβος" στην ντουλάπα.

και Συναισθηματική

Φωτογραφίες, αντικείμενα των παιδιών, τα δώρα, τις αναμνήσεις, την αγάπη γράμματα ... Οι συναισθηματική στοιχεία είναι η πιο δύσκολη για να πυροβολήσει. Γιατί το αριστερό της Marie μέχρι το τέλος. Μετά την επιλογή ό, τι άλλο πιστεύετε ότι είστε ήδη "κατάλογος" να το πράξουν. Κάντε το με τα υπόλοιπα και, κατ 'αρχάς, να τους φέρει σε επαφή όλους.

Λεπτομέρεια με βιβλιοθήκη κεφαλάρι

όχι "exilies"

Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος, καθώς αισθάνονται αμηχανία τράβηγμα αυτά τα αντικείμενα, τα πάρετε στο σπίτι από τους γονείς τους. Αυτό χρησιμεύει μόνο για να τους ξεχάσω εκεί. Μαρία δεν είναι απαραίτητο να αποθηκεύσετε για να σώσει, απλά πρέπει να μείνει με εκείνους που "αγγίξει την καρδιά". Μπορείτε να ξεκινήσετε με τις φωτογραφίες.

Πείτε αντίο στο παρελθόν

Μαρία Κόντο να μην ρίξει πολλά από αυτά τα πράγματα που δεν είναι προσκολλημένοι στο παρελθόν. Ο χώρος στον οποίο ζούμε θα πρέπει να είναι για το πρόσωπο που δεν γίνονται για το άτομο που ήταν στο παρελθόν.

Βρείτε μια θέση για τα πάντα και να αλλάξετε τη ζωή σας

Είναι το τελευταίο κλειδί Μαρία Κόντο: κάθε είδος αντικειμένου θα πρέπει να αποθηκεύονται μόνο σε ένα μέρος. Για παράδειγμα, όλα τα πουκάμισα σε ένα συγκεκριμένο συρτάρι.

Κάντε το κλικ

Όπως μπορείτε να μειώσει φτάνουν τα υπάρχοντά σας "η ώρα του κλικ": Σε αυτό θα φτάσει το σωστό ποσό των αντικειμένων σας. Τα συναισθήματά σας έχετε χρησιμοποιήσει την κρίση και "φτάσετε" Προκειμένου.

Η μαγεία της τάξης

Στη συνέχεια, μπορείτε να αισθάνονται μια αίσθηση της ευτυχίας. Πολλοί οπαδοί υποστηρίζουν ότι μετά την παραγγελία Μαρία ανακάλυψε αυτό που πραγματικά ήθελε να κάνει με τη ζωή του και άλλαξε θέσεις εργασίας, ζευγάρι ...

Gallery, 14 φωτογραφίες
ΜΑΘΕΤΕ να πυροβολήσει και ένα είδος «πραγματική»

Ως απελευθέρωση


ο "απόρριψης Τέχνης" Αναπτύξτε τις ικανότητές σας για τη λήψη αποφάσεων, ακόμη και "αποτοξινώνει" το σώμα σας. Οργανώστε αποκαθιστά την ισορροπία μεταξύ των ανθρώπων, την περιουσία τους και το σπίτι τους και σκουπίσματος ζωή σας.