Om du befinner dig i en situation att välja öppen eller sluten kök, intresserar detta dig en hel del. Tydligt, liksom allt i livet, har varje alternativ sina fördelar och nackdelar, så det är okänt som bäst passar både ditt hem och livsstil. Här är de tre alternativen att värdera, med sina för- och nackdelar ... Nu valet är ditt!

1. Öppet kök, den mest mångsidiga alternativ

öppet vitt kök salon_00451997

Det är inte en fråga om meter (även om det är sant att denna typ av kök värderas när ett golv är liten), utan snarare livsstil, lätthet och smidighet uppgifter. Anslutning av köket till vardagsrummet kan ge mycket glädje, om du gör det rätt.

Öppna den att tända

Det är resurs vanligaste när platsen av ett kök inte har tillräckligt med dagsljus. Lösningen? Dra väggen som förhindrar ljusflöde och bifoga det till de levande områden som har uttag utomlands. Eftersom det är uppenbart att ett kök med naturligt ljus är mycket trevligare och, viktigast av allt, säker och praktisk.

Ökad känsla av rymd

Två plus två är lika med fyra. Och det är klart att om du går med kök och vardagsrum, vinna i känsla av rymd. Det är därför vi började säga alternativet öppna köket är den mest återkommande i små lägenheter.

Det underlättar uppgifterna

Anslut kök och matsal är en bra idé om du vill effektivisera uppgifter bordsservering. Ge kaminen till plattan! Dessutom kommer rensa bordet bli mycket enklare, något som uppskattas dagligen efter middagen, när kroppen frågar soffa och serier.

deltagande

Nu när matlagning är mer modernt än någonsin ett öppet kök, främjar matlagning i bolaget, vilket gör middagar med vänner ännu roligare. Medan master är i köket, kan du följa talkshow gäster med ett glas vin i loungen.

Ström familjeliv

Mamma eller pappa matlagning och barnen leker i vardagsrummet mattan eller läxläsning på matbordet. Finns det en mer välbekant scen detta? Och hur bekvämt det är att titta på barnen medan laddar diskmaskinen!

Förhindrar ljud och dofter

  • En bra utsug camapaña är avgörande i ett öppet kök.
  • Välj ett dekorativt mönster eller camúflala enligt en vägg enhet, så att ingen bildförvrängning salong.
  • Välj en kraftfull modell för att förhindra rök och lukt som lämnar omkretsen matlagning.
  • Och shhh ... Låt det vara tyst. Vi vill inte att läsa på soffan eller titta på en film med ett högt fnysning extractor, eller hur?

2. Halvöppen: ja, men inte

kök bakom en mur av cristal_00426379

För osäkra, är detta det bästa alternativet. Om du vill öppna köket för att få bredd men du oroa dig nackdelarna med att ha en integrerad köket till vardagsrummet, välja en halvöppen området kan vara den perfekta lösningen. Semi-öppna kök kan du ansluta angränsande utrymmen, ökar spatial känsla, få tröst när organisera ett livsmedel och i sin tur kan bli stängd för att förhindra lukt och ljud i livsrum.

En delnings hylla

Det finns flera sätt att ansluta halvöppna köket till vardagsrummet. Om du bara vill definiera utrymmen, kan du välja en enkel skiljevägg. Denna vägg kan vara en låg vägg i höjd med mitten skriver halvön som en bardisk, en skrymmande byrå eller en hylla som gör separator. Med detta alternativ skulle ingången till köket vara öppen för båda sidor och conservarías oberoende och integritet varje utrymme.

glas~~POS=TRUNC gränser

Det är den mest sedda lösningen för sin skönhet och funktionalitet. Om du vill skapa ett öppet utrymme och större visuell amplitud utan att helt integrera köket till vardagsrummet, glas semicerramientos är en mycket mångsidig alternativ. Du kan kombinera med glaspartier och inte förbise de strukturer cuarterones smidesjärn, en hel trend som varar.

osynliga väggar

Ett annat alternativ är att skapa väggar glaspartier läge. Således fortsätter köket för att behålla sin plats, men visuellt förenas med vardagsrummet. Dörrarna är integrerade med samma glas för att bevara den visuella enhetlighet. Det är bättre att välja breda dörrar för att bättre ansluta utrymmen. I detta fall bevarar oberoende zonindelning men lyckas skapa en öppen miljö.

Ett kök garderob

Om du springa ifrån tanken på att ha i köket vid åsynen, paneler eller skjutdörrar som döljer köket som en garderob de är den mest praktiska lösningen. Denna typ av mobil hölje rekommenderas för små salonger som vill få utrymme genom att ta bort område för köket. Köket är tänkt som ett användbart område som visas (och försvinner) endast när du behöver det.

Close bara det som intresserar dig

Om du vill öppna köket, men för distribution, det finns områden där man vill behålla avgränsningen av utrymmen, kan du välja att helt öppna köket lämnar en liten glasvägg, gipsskivor eller mobiltelefon i området för att behålla. Denna separation är användbart om köket är nära en korridor eller tillgång till ett annat rum och vill skapa en separation. Håll också en partition kan du placera möbler i området.

skjutdörrar som bakgrund

Placera större eller skjutdörrar som tillåter dig att förbättra ljuspenetrering eller uppnå större smidighet mellan utrymmen. Så du kan hålla köket stängt och en bättre anslutning till rummet på en gång.

3. köket stängt för mer traditionella

vitt kök independiente_00447056

Och många tror att om de har gjort det hela livet, för ingenting ... Att ha ett separat kök har sina fördelar, särskilt på det praktiska planet, men också estetiskt.

Order i domstol!

att middag med alla rätter som används för att förbereda maten i sikte över. I en sluten kök, de inte ... Visst, ett kök ögon, åt båda hållen, bör du alltid samla in och rena, men om den är stängd, inte invadera organiserade estetik ett trevligt vardagsrum.

estetiska självständighet

Det är uppenbart att om du går kök och vardagsrum, måste båda rummen hålla vissa likheter för att ge en känsla av estetisk harmoni. Tja, i en sluten köket kan du spela med stilar och välja trämöbler i kombination med marmor bänkskivor, till exempel.

Det fanns problem med apparater

Du kommer inte ha problem att få ugn och mikrovågsugn eller kylskåp i sikte, vilket kommer att sänka kostnaderna genom att inte behöva möbel panelarlos. Här varor på dess territorium.

Adjö till dåliga rök

Och doftar ... Eftersom med en sluten kök, kommer ditt vardagsrum inte känna lukten av rika paella eller broccoli med potatis du har gjort äta. Även om, som vi sagt tidigare, skulle en bra huva vara lösningen, särskilt om du är blödiga om ämnet lukter, är ditt kök där kaminen är säkra.

Galleri, 11 bilder
Kök Öppet VS. STÄNGD STARTA kamp!

Skriv Gallery och salt tvivel. För dig är det bättre ett öppet, stängt eller halv?