I ett par meter kan du njuta av en bekväm och fullt utrustat kök. Vi har 15 tips som hjälper dig att få det.

1 Plan fördelning

För att dra nytta av rymden, är det viktigt att få distributionen. Den L-formade arrangemang är idealiskt för kvadratiska eller rektangulära växter, är U-format avståndet mellan områden förkortas och smal linje är idealisk för kök. Beroende på meter och formen av anläggningen kan du installera fler eller färre objekt.

2 beräknar skåp

Även om det är viktigt att du beräkna antalet skåp du exakta. Det behövs åtminstone för ett kök som skall användas av en familj på fyra, fem löpmeter fördelade i höga och låga moduler. Om du behöver mer utrymme kan du utöka högskåp i taket eller installera skåp kolumn.

3 välutrustade interiörer

För att få ut det mesta garderober och öka sin kapacitet, är det viktigt att de är väl rustade inuti. Möjligheterna är många och varierande: roterande hyllor, flyttbara korgar möjligt att ha allt i sikte, behållare, bestick ... Alla dessa tillbehör kommer att göra enklare åtkomst till innehållet.

4 Vinn en skafferi

När det är möjligt är det värt att reservera en plats för skafferiet. Om du har en fri väggen, kan du skapa en front av golv till tak skåp för detta ändamål. Om inte, kan du välja en kolumn enhet för ett skåp eller låda eller lådor utrusta en låg modul med tillbehör som gör det despensero.

5 Ae hål

Mellanrummen mellan kolumner kan användas för att installera en extra möbler eller ens att skapa en anpassad möbler. Dessa hörn kan bli praktiska förvaltare eller rengöring garderober. Helt enkelt installera DM struktur och utrusta den med dörrar och hyllor enligt våra behov.

6 Inkluderar en liten ö

Om du har turen att ha en fri central plats, är en ö mycket praktiskt. Inget behov av att ockupera många meter, tillräckligt för att vinna ytterligare en arbetsyta som tillåter bekväm användning av köket för två personer på en gång. Denna ö kan utformas så att även integrerar ett litet kontor.

7 förlitar sig på en halvö

Halvön kan fylla olika funktioner och luta sig mot väggen tar mindre plats än en ö. Förutom att vinna ytterligare arbetsområdet på halvön kan installera tvättzonen eller matlagning. Du kan också stänga av halvön till en bar för att få ett område för frukost eller mellanmål.

8 inkorporerar Rinconeros

Rinconeros skåp är en utmärkt resurs för att dra nytta av ett utrymme som, vid många tillfällen, är underutnyttjade. För att optimera utrymmena sådana skåp kan utrustas med löstagbara hyllor, korgar eller roterande infällbara dörrar som kommer att utnyttja den fulla djup modulen.

9 adderar lådor i socklar

Ett sätt att tjäna lite extra lagringsutrymme i köket utan att förlora ytor är att använda uttag placerade under skåpen för att få några praktiska lådor. De kan lagras redskap som är till liten nytta, rengöringsprodukter, etc. Basen kommer att tjäna för att hålla dem gömda.

10 Opt för integrerad

En tydlig och ordnad kök ser bredare och mer bekväm. För att uppnå detta finns det enheter som kan integreras eller gömd i möbler, såsom skalor eller uppvärmningen. Ett annat alternativ är att boka ett skåp för att lagra små apparater och därmed rensa arbetsytan.

11 drar fördel av antepecho

Väggen är på disken kan vara en bra lagringsutrymme. Det finns flera lösningar för att dra nytta av köket brädan. Du kan installera en ytlig garderob, några hyllor och en stålstång som hänger några mycket användbara verktyg för dagligt bruk eller en liten hylla.

Installera 12 bar

Om du inte har tillräckligt med utrymme för att installera ett kontor, är ett bra alternativ för att placera en utskjutande bar på en av de fria väggarna och komplettera den med avföring. Så tjänar du ett utrymme för frukost och samtidigt inte användas som ett kontor, kan det vara mycket användbart som en extra arbetsyta.

13 Sätt borttagbara ytor

En annan bra lösning för ett litet kontor område för frukost utan att förlora kvadratmeter är dold under en löstagbar yta bänkserveringsbord. Det kan även integreras i möbler ombord flyttbara bord att förbli gömd och inte subtrahera utrymme när den inte används.

Lägg 14 hyllor i huven

Bell, och eliminera rök och lukter under bakningsprocessen, kan ha andra funktioner. Vissa modeller har hyllor på båda sidor som är mycket praktiskt att ha till hands kryddburkar, kokböcker och andra redskap. De ger också en kraftfull punktbelysning i arbetsområdet.

15 tillbehör Take Care

Tillbehör är mycket viktiga när det gäller att använda utrymme i köket hängde från en bar att ha till hands matlagning tillbehör till en kub med olika avdelningar för att återvinna avfall. Hyllor och hyllor installerade på väggarna kan också öka lagringsutrymme.

 

Har du några fler trick som kan arbeta i små kök? Låt det konstateras i kommentarerna i denna artikel. Tack!