En ö är en mycket bra danspartner för ditt kök. Självklart, om man tänker på det vilken roll ger du och faktiskt kompletterar varandra. Du vill att hon ska laga mat? Hur extra stöd? Eller mest för att äta? Här är en liten guide för att hjälpa dig välja det bästa alternativet enligt dina behov. Vi började.

Hur kommer ni att rymden?

Har du mycket? Eftersom ön är generöst, eftersom det kan bidra till att laga mat i det, det vill säga att sätta hällen. Och för detta, långt mellan 210 och 250 cm rekommenderas. Det gör att du kan placera en spis, ett bord för att laga mat, en soptunna under och en vattenpunkt. Om din ö med en spis, en klocka tak eller över disk låter dig se mer fritt utrymme

00379407

kök "rimlig"

Om du inte överskridits meter, anser dig något: kan du ordentligt förbereda maten på ön? För att göra detta skulle behöva en vattenpunkt och utrymme på båda sidor om diskhon för att placera produkter, klippa och efter tvätt dem, lämna dem på en bit ren bänk.

Om inte, tänk på en ö som en stödpunkt och beredning av livsmedel som kräver inget vatten, eftersom, men du kommer att gå ut ur köket, nedskräpning golvet.

Galleri, 12 bilder
TU ISLA BONITA (i köket)

En omöjlig ö?

En lång, smal lappar kan vara en perfekt ön. Om delen är en möbel officiellt återvinns som denna tabell kommer att ge en personlig look till ditt kök och se och röra, behöver du inte vara som resten av möbler för att göra det ganska.

00438574 O

Och du kan inte ha en ö av samma material som möbler med lådor eller skåp för att hjälpa dig rensa resten av köket. För att vara användbara, är den idealiska att göra två motsatta fönster 60 cm vardera.

För att spara (mycket)

Om du funderar på en ö med tusen lådor och skåp eftersom du behöver hål för att lagra, komma ihåg att från ön till den närmaste av resten av köksluckor bör vara ca 90 cm fritt (80 cm skulle vara minimum och 110 cm maximal att hålla komfort). Det är nödvändigt att öppna någon dörr eller låda utan problem, och ge plats utrymme.

Du behöver inte ha kontor?

Tja äter frukost bar. Du behöver inte mer än en spoiler på toppen av ön. Skjuter ut minst 45 cm (som krävs för en platta och ett glas utrymme), även om det ideala är 50 cm. Så du kan luta dig tillbaka och gömma sig under avföringen när den inte används för att inte hindra passagen.

00437007

vackra och hygieniska ytor

Välja ytan av ön är inte en enbart kosmetisk fråga. Varje typ av material har sina fördelar och specifika vård. Här är nycklarna till det material du hittar:

  • syntetiska: De är billiga men du måste övervaka värme och om räknaren har handfat, med kanterna, vilket kan missfärga och crack över tiden.
  • trä: Varm och naturlig. Iroko är perfekt eftersom detta trä har en av de snävaste vener, som kommer att vara mer hygienisk. Men det måste oljas en gång eller två gånger per år.
  • Natursten: Såsom marmor, granit, osv ... De är känsliga. Du måste se till att ingen färgning med syror, eftersom de kan markeras. Ha en trasa till hands alltid.
  • Silestone, Corian, Krion eller Dekton: Antibakteriella, mycket stark och tålig.
  • Microcemento: Fuktresistent, men kan drabbas sprickor, så du måste titta på slagen. Och hans utseende är mycket modern.
  • Rostfritt stål: Mycket stark, ren och inte färgas. Om du accepterar att stål går strimmor, hittar du att använda vinner skönheten av upplevelsen.

Har du redan föreställt din ideala ö? Om du behöver fler idéer, missa inte vårt galleri. Du hittar 12 kök med ön och mycket att kopiera!

Galleri, 12 bilder
TU ISLA BONITA (i köket)