Det finns mindre och större, mer eller mindre naturligt, kvadratiska, rektangulära eller ens ljuset L ... Kom igen, i alla former och storlekar! Men hur som helst ditt vardagsrum, här är stegen för att göra det mesta av möbler, belysning, tyger och material. Du skulle säga vad expert!

1. Förstora loungen är möjligt

Rum i neutrala toner och trä med bred soffbord

Med stora möbler. Små, i motsats till vad vi tycker, dwarfing Oavsett! Samma sak gäller för golven träribbor begränsa eller små plattor.

2. Lätt och rymden: More, tack!

Nyckeln till att vinna är att rensa livsrum. Hur? Anpassade möbler från vägg till vägg och golv till tak i samma ton av väggen. En presentation eller hjälpa dig att vinna byrå förråd. Att låta maximal ljus förhindrar höga möbler nära fönster.

3. Distribution: steg för steg hur man slår

Rum i neutrala färger och tillbehör i rosa, orange och lila med beige matta och golvlampa

Vi måste börja med de stora bitarna: soffa, TV skåp och soffbord. Dessutom måste vi ta hänsyn till proportioner och placeringen av fönster och radiatorer för att hitta det bästa stället. När placerade dessa bitar på plats, gå vidare till mer personlig information: Har du många böcker? Behöver du ha många platser? Space passar dina behov innan du väljer tillbehör och små möbler som kommer att slutföra utrymmet.

4. rektangulära rum, en utmaning med stora lösningar

I det här fallet opt ​​för grunda och avlånga bitar. Och inte hålla tillbaka på att skapa en extra miljö, såsom en läshörna eller arbete. Dessa miljöer passar även rum som "L", begränsa dem till ett skåp eller lägre platser.

5. Bland tyger

Kuddar i färgglada dukar med blommor eller beige

Natural alltid fungerar. Chintz linne och bomull är varma på vintern och svalt på sommaren. Lin skapar ljus omslag och dramatiska droppar i gardiner och persienner. Dessutom utexaminerade ljus. För möbeltyger är det bäst att välja utan mycket tomt. Mattor: bomull eller kilims på växtmattor på sommaren och på vintern, ull och silke.

6. Bra färg

Att bo i beige med grädde soffa och färgglada kuddar

Färg påverkar i hög grad inredningen. är det bäst att välja en neutral bas och lugn: vitt tak, ljusa väggar och mjuka toner som påminner naturen i huvud möbler. Och för att ge dynamik engagemang glada kuddar, lampor och designobjekt.

7. Vid marken

Ingång med parkettgolv och ljus

För ingenting bättre jordar naturlig ek pallar eller åtminstone efterlikna honom väl. Bet färdiga tonade vax, organiska eller lätt blekt lack, solbränna eller grå. Lamellerna, från 22 cm breda, eller kombinerade bredder av 22 till 30 cm för att ge rörelse. Och, i regias gårdar, lämnade i Ungern point-in stift, med en vinkel av 45º-. Men om du får läkemedlet att ha en gammal golvet som en modernistisk hydraulisk mosaik, inte röra den! Försöker att återhämta sig eftersom de är verkliga pärlor.

8. Ljus och erövring

Bra belysning är viktigt. Och ännu mer i klassrummet, det sociala rummet i huset. Men se upp för att missbruka de inbäddade fickorna, eftersom du kommer att sluta se ut som en landningsbana. Ljuset ska vara indirekt, och uppnås med golvlampor, läsa och bord ambienten i flera riktningar. Om det kan vara, med justerbar ljusstyrka regulatorer eller automation. Och framför allt, varm!

Meritxell Ribé inredningsarkitekt, partner och chef för The Home Studio

Meritxell Ribé

  • Han öppnade sin egen studio 2005
  • Han driver nu med sin partner The Room Studio, arkitekten Josep Puigdomènech. Med ett multidisciplinärt team som de erbjuder helhetslösningar inredning och dekoration.
  • Hans filosofi: specialanpassade utrymmen och en perfekt blandning av funktionalitet, komfort och design.