Tänään portaikko on riisuttu symbolista arvoa sosiaalisesta asemasta, joka oli vuosisatoja sitten. Mutta ajattele sitä arkkitehtoninen prosessi yhdistää kaksi pistettä, A ja B, jotka ovat kaksi eri korkeutta on virhe. Ja että koristella portaita. Ja paljon! Eri materiaalien, muotojen ja pinnat antavat luonnetta ja persoonallisuutta mihin tahansa tilaan. Niinpä kun suunnittelemalla niitä, suostua yhdistämään toiminnallisuus ja estetiikka.

Tyyppisiä portaat muodoltaan

Ensinnäkin, sinun täytyy päättää, valitaanko tehdasvalmisteiset muotoilu -The noin puu-, metalli- tai yhdistelytoimenpiteistä tai työhön. Toinen peruselementti on tyyppi portaikko, joka riippuu siitä, mihin haluat asentaa ja tilaa on käytettävissä.

etana

Ne voivat parhaiten muutaman metrin. Niille on tunnusomaista, kuten nimikin kertoo, sen polku puolestaan: vaiheet pyörivät keskiakselin. Laajempaa halkaisija tikkaat, mukavampaa se on. Ne voidaan asentaa 120 cm halkaisijaltaan.

Portaikon kaide upotettu työstö ja kynttilät portailla

suora

Ne ovat kaikkein käytännöllisin. Lisäksi hänen työnsä on erittäin helppoa, koska olet yleensä kiinnitetään seinään. Tämä on portaikko, joka nousee tai laskee suorassa linjassa. Tavallinen kotikäyttöön on suunnitella se yhdellä span, vaikka myös kaksi tai useampia, näissä tapauksissa portaita puretuista suunniteltiin keskeytyksen, usein käytetään yhteyden muiden huonekasveja. Kaiken kaikkiaan vain 90 cm leveä ja 300 cm pitkä, riippuen useita vaiheita.

Suora neljännes kierros

Design on tarjolla suora ensimmäinen osa, jota seuraa toinen pyörivä L. Tai päinvastoin, portaikko alkaa neljänneskierros ja päättyy suoralle. Missä tahansa näistä tapauksista suositeltava pienin halkaisija on 140 cm.

kierteiset

Vaikka samanlainen kierre muodoltaan, kierre portaat ovat paljon laajempi, on puolestaan ​​mukavampaa. On veistoksellinen portaita, joten ne näyttävät kaikessa kauneudessaan, on suositeltavaa asentaa ne suurissa tiloissa, joissa ne tulevat päähenkilöitä.

Liittyvät tämän artikkelin

Lähestyy rakoon portaikon

monikäyttöinen tila

Lähestyy rakoon portaikon

Purkamalla tikkaat

Päätettyään sen sijainnin ja muodon, pitäisi valita tai -materiaalien vaiheista, kaiteen ja kaide, kaikki pitkälti se määrittää tyyli tikkaat.

Portaikko on puiset portaat ja lasi suojakaiteen

askelmat

Haluatko integroida portaat koristelu talon tai, toisaalta, haluat luoda visuaalista kontrastia? On tapana yhtenäistää materiaalin askelmaa kerroksessa talossa, joka on, jos sinulla on puulattia, veto tätä samaa materiaalia vaiheet. Joten, saat välillä portaat ja jalkakäytävä on visuaalinen hypätä. Jos sen sijaan haluat panostaa sen sijaan vaihtoehtoja ovat moninaiset: lasi, metalli, teräs, kivi, betoni, laatoitettu ... Portaat vaiheilla lentänyt -onyyli aihe rakenne mutta ei kaide tai lisätukea sen sivusuunnassa ovat visuaalisesti erittäin kevyt ja tarjoaa avantgarde-esteettinen, mutta ne eivät ole niin mukavia. Jos on lapsia kotona, parempi välttää niitä.

porraskaide

Se seisoo kehä portaat putoamisten estämiseksi. Yhdessä vaiheessa kisko määrittelee tyyli tikkaat. Ne ovat erilaisia: ruostumatonta terästä lanka -Oletko visuaalisesti valo, anna modernin ilmeen ja riippuen siitä, kuinka Alita kaapeleiden saavutetaan ainutlaatuisia malleja, joissa balusters -The perinteinen vaihtoehto vaikka on hyvin nykyajan tai teräsputkea lineaarisia malleja .

kaiteet

Ne ovat silauksen, joka luo persoonallisuutta tikkaita. Puu, teräs, rauta, tai muokkaamalla minimalistinen malleja ... Rajana on vain mielikuvitus.

Erittäin hyödyllinen toimenpiteet

  • jalanjälki: Se on syvyys vaiheen, eli tila painetaan. On suositeltavaa, että toimenpiteiden välillä 25 ja 30 cm olla mukava.
  • uninen: Se on askelten korkeuden ja standardi mittaus on 18 cm.
  • kaide: Sen korkeus on noin 90 cm.
  • Useita vaiheita: Venytys on suora tikkaiden ei pitäisi olla enemmän kuin 15 seuranneet vaiheet, niin paljon syrjäyttää portaat eteen ja lopulta vie liikaa tilaa.

Galleria, 17 valokuvaa
Portaat TOIMINNALLISUUS tai miten suunnitella ja lyömällä suunnittelemalla niitä

Kutsumme sinut selata galleria ja löytää monia koriste mahdollisuuksia portaita. Sinun nousi taivaaseen! Ja jos haluat uuden ilmeen missaa tätä decotip jossa Lorenzo Meazza vastuussa sisustus Ikean Espanja, opettaa meille, miten uudistaa tikkaiden ja helppo tapa superestilosa.