Få slutligt beslut med metoden för den nya guru order, den japanska Marie Kondo. Hans hemlighet? Bli av med allt som inte gör dig glad och vika kläder för att hålla den upprätt. Det fungerar.

Vem är Marie Kondo?

Hans bok "The Magic of order" (red. Aguilar) är en global bestseller. Liten, Marie och beställda skåp hela familjen. Till slut vände han sin passion i sitt arbete och skapat ett konsultföretag för att hjälpa till att organisera hela huset. Hans metod kommer att överraska dig.

Galleri, 14 bilder
LÄR för att skjuta och en sorts "riktiga"

"Organisationen börjar med att ta bort". Denna fras är den bästa utgångspunkten för att prata om den organisation av den japanska Marie Kondo, vars bok har blivit en sann mästare i storleksordningen över hela världen.

Precis vad som gör dig lycklig

Hemligheten bakom framgången med metoden, som kallas KonMari, är att börja dra ordna allt som inte behöver eller göra dig lycklig. Enligt hans organisera erfarenhet, de flesta människor klagar de saknar garderober när problemet är att ackumulera för mycket. för henne organisera bara besluta om eller inte kasta ett föremål och bestämma var du ska spara. Marie åtagande att organisera hela huset en gång för ändring av mentaliteten effektivare.

Börja med det enklaste

Du bör alltid ordna efter kategori, inte på plats. Detta innebär att om du börjar med kläder, måste tömma alla hem möbler som du har kläder. Det är sättet att se den verkliga volymen och ta reda på om du har liknande kläder eller "försummade".

Kläder, första steget. Det är den första att beställa eftersom det för Marie Kondo gör det lättare att "kassera". Då det kommer tiden för böcker, tidningar, olika föremål och slutligen sentimentala element (bilder, souvenirer ...), den mest komplicerade.

Detalj metod låda Marie Kondo

Hur bestämma?

Marie säger att du måste fånga objekten en efter en hand. Först då kommer du att veta om du vill ha dem eller inte. Tänk på om det gör dig lycklig i sin användning ... och om du väljer att inte hålla det släppa med tacksamhet (för de goda tiderna delat).

Rädd för att kasta ut vad du inte bära

Lägga alla kläder och accessoarer och göra högar efter kategori (skjortor med skjortor, tröjor och pullovrar med så ännu) ovanför sängen.

Det ännu en säsong

Det är det första du bör undersökas eftersom de inte behöver nu. Kläder Följ den aktuella säsongen och sedan med tillbehör. När du sparar det, glöm separations säsonger för Marie är bättre att ha allt alltid till hands. Om du inte passar ihop allt, tilldelar det bekvämt för en annan säsong: det är fortfarande mycket bättre än i lådor.

Inte spara mer

Stanna med vad du verkligen älskar och inte hålla kläder som du tycker synd om att kasta runt huset eller pyjamas (det ackumuleras och fortfarande inte ha det). När du är klar väljer kläder, kommer det normalt bo med en tredjedel av allt du hade.

Välj bra tid att få ordning

När?

Ponte att beställa tidigt på morgonen är när sinnet är tydligare hela tiden.

Var?

Gör det i en tyst plats, om det kan vara utan musik, eller på sin höjd med ambient musik.

Vem?

Ensam, så att du undviker att påverka dina beslut eller vill stanna något band.

Vilken ordning?

Först tar hand för att ta bort dina grejer och sedan fortsätter med att organisera gemensamma utrymmen. Så du kommer att bli mer "tränad".

Galleri, 14 bilder
LÄR för att skjuta och en sorts "riktiga"

Spara vertikalt och med få tillbehör

I metoden för Marie Kondo flesta kläder bör hållas böjd, så att kan placeras i lådor eller lådor upprätt (du kommer att passa mycket mer).

använder utrymme

I det utrymme där kläderna hänger 10 kan du spara mellan 20 och 40 vikta plagg. Kläderna inte skrynklas på grund av dubbel, så vikten deformeras från andra artiklar ovan.

Mindre är mer

Missbruka inte lagringslösningar (skåp, behållare ...). Ju enklare det är som lådor eller skokartonger, desto bättre. Lagrings metoder tenderar att komplicera ordern. Undvik att placera namn för alla, det är "oväsen" i garderoben.

och Sentimental

Bilder, föremål för barn, gåvor, minnen, kärleksbrev ... De sentimentala poster är svårast att skjuta. Varför Marie vänstra till slutet. Efter att ha valt allt annat du tror att du redan är "lista" att göra det. Gör som med vila och dels föra ihop dem alla.

Detalj med bokhylla sänggavel

ingen "exilies"

Många gör misstaget, eftersom de skäms dra dessa föremål, ta hem dem från sina föräldrar. Som bara tjänar att glömma dem där. Marie är inte nödvändigt att spara för att spara, du måste bara stanna med dem du "röra hjärtat". Du kan börja med bilderna.

Säg adjö till det förflutna

Marie Kondo att inte kasta många av dessa saker som vi gör är hålla fast vid det förflutna. Det utrymme där vi lever bör vara den person vi inte bli för den person som vi var i det förflutna.

Hitta en plats för allt och förändra ditt liv

Det är den sista nyckeln Marie Kondo: varje föremål ska endast lagras på ett ställe. Till exempel alla skjortor i en viss låda.

Gör klick

När du minska dina ägodelar anländer "tidpunkten för klick": Där du når rätt mängd föremål för dig. Dina känslor du har använt diskretion och "du når" ordning.

Det magiska i storleksordningen

Då du känner en känsla av lycka. Många fans hävdar att efter beställning Marie upptäckte vad de egentligen ville göra med sitt liv och bytt jobb, par ...

Galleri, 14 bilder
LÄR för att skjuta och en sorts "riktiga"

Som en release


den "Art kasse" Vässa dina kunskaper för att fatta beslut och även "avgiftar" din kropp. Organisera återställer balansen mellan människor, deras ägodelar och deras hem och städa ditt liv.