Ofta glömda team av vila. Alltmer väljer vi med stor omsorg madrassen, men med kudden verkar som alla (eller nästan alla) det. Men ingenting bortom verkligheten. Att ha den perfekta kudden kan lindra ryggsmärtor, dålig hållning förhindra livmoderhalscancer, lösa vissa problem med snarkning (ja, ja, vad du hör!) Och lindra sömnbrist.

Galleri, 14 bilder
ATT VÄLJA kudde för dig perfekt

I själva verket är en sådan betydelsen av vår vila kudde att experter säger att vi bör gå bokstavligen med henne i släptåg när vi åker på semester eller tillbringa natten ut. Om Linus, den älskade karaktären Mafalda, alltid var att dra hans värdefull filt, kanske vi bör överväga vad vi kudde ...

Med eller utan resor kudden är det viktigt att välja den på rätt sätt. Vi hjälper dig att hitta den mest lämpliga för dig.

Denna kudde ... det är min!

Först av allt bör du veta att den perfekta kudden inte existerar, men den perfekta kudde för dig. En subtil men viktig nyans. Och det är perfekt för en inte har varför vara för dig.

Detalj sänggavel och cojines_ 00456582b

Delar du sängen? Om du vill göra en bra (och reparation) vila, inget dela kudde: var och en med sin egen.

Experter rekommenderar alltid sova med kudde eftersom håller huvudet och hjälper dig att anta en naturlig position där muskulatur är avslappnad

Hur du är och hur du sover

Tjockleken och fasthet är två egenskaper som definierar en kudde. Och det beror på dem att lägga huvudet på kudden det förefaller oss himmel eller helvete sig i vår säng. Enligt fysik och den föredragna sovande ståndpunkt, bör du välja en tjock eller smal, eller mer eller mindre fast kudde. I vilket fall som helst är det viktigt att ryggraden vid sänggåendet är rak: sedan början av livmoderhalscancer till slutet av ryggen.

På den första punkten, vila experter hävdar att det i allmänhet, personer med en tjock bygga eller breda axlar behöver en tjockare än de smala axlar kudde. Och dela en matematisk formel för att urskilja tjocklek: bör mäta avståndet mellan änden skuldran och örat. Resultatet måste läggas mellan två och fyra centimeter beroende på hårdheten av kudden.

Relaterat till den här artikeln

Acierta (äntligen) med madrass

Den definitiva guiden

Acierta (äntligen) med madrass

Kudden enligt sovläget

  • Upp och ner: Om läget du vanligtvis antagits, rekommenderas att välja en mjuk och tunn kudde (upp till 10 cm tjock) eftersom de är alltför hårt andas svårt i detta läge.
  • Uppåt: Eller om du ändrar en hel del sovställning, är det bästa alternativet en kudde med en tjocklek (mellan 10 och 13 cm) och en mellanliggande fasthet som nacken och hals behov av att stå utan problem.
  • Side: Du skulle uppskatta att kudde är fast och hög-mellantjocklek (från 13 cm).

Galleri, 14 bilder
ATT VÄLJA kudde för dig perfekt

Typer av kuddar som fyller

Av fjädrar, nedåt, bovete (bovete), vatten ... Det finns många material som används för fyllning kuddar, men de tre vanligaste idag är:

fiber

Vanligtvis polyesterfiber och kännetecknas av att andas, färska och mjuka kuddar. Dessutom är tvättbara, främja bättre hygien i pausvilan.

Ikea kudde detalj

viskoelastiska

Det är värmekänsligt, det vill säga reagerar på förändringar i kroppstemperatur. Och minneseffekt (minne skum), så dess anpassningsförmåga till halsen och nacken morfologi är fullbordad, vilket skapar en exakt formen av båda och förhindra tryckzoner. Därför är de en mycket rekommenderade val för personer med muskel- eller cirkulationsproblem.

latex

Det kan vara syntetiskt, naturligt förekommande eller blandning därav. Latex kuddar erbjuder bra stöd för huvudet och är mycket lämplig för dem som sover på sidan eller korpulenta personer. Dess interna öppna cellstruktur ger större ventilation, hygien och hållbarhet, vilket gör det till ett bra val för dem som är allergiska mot dammkvalster.

Innan du bestämmer dig, prova kudde och göra det i den position som du brukar sova: huvud, nacke och rygg bör anpassas

Ta hand om henne och förnya det

Ingenting är för evigt, och i fallet med kuddar, är hans liv ganska kortlivad. Experter rekommenderar vila förnya det var två till fem år, beroende på den användning som har fått materialet och dess tvätt, eftersom så småningom förlora en del av deras egenskaper.

Det är också mycket viktigt underhåll. Skydden ska tvättas varje par månader eftersom användningen ackumuleras biologiska restprodukter som gynnar spridningen av bakterier. Och som för kudden, är det viktigt att följa tillverkarens instruktioner, eftersom alla är inte lämpliga för tvättmaskin.

Galleri, 14 bilder
ATT VÄLJA kudde för dig perfekt

Om du funderar på att renovera din kudde, missa galleriet: hittar fler tips att slå och några av de senaste marknadsutvecklingen i kuddar.