Detta sovrum gustaviansk anda är ett gammalt sovrum, med vardagsrum, toalett och badrum. "Jag respekterade den ursprungliga fördelningen med en stor båge som skiljer miljöer. Golvet är i åldern furu, som jag utformade själv, som silke gardiner eller bad BOISERIE". De är ord Rosa María Escofet Escofet inredningsarkitekt och skapare Chic Ambiances nästan hantverkare, var och en av de bitar av detta sovrum. Hans favorit stil: från tiden för Gustav III of Sweden (eller gustavianska).

Rosa María Escofet är en rastlös själ som boiseries föreställer sig att blombuketter och tillbehör för brudar ... "Jag har behov av att skapa, men med praktiska. Jag ger mycket värde till detaljerna eftersom jag ägde hotellet Relais d'Orsa i Barcelona. "

Detalj av dekoration Toilet

Men tillbaka till sovrummet. Var och en av möblerna berättar en historia. "Säng, av stort affektionsvärde, tillhörde min mor; fåfänga är min favorit eftersom jag får hjälpa till att skapa stilleben med böcker eller bilder, eller lampor, en familjeklenod och andra Rastro". Hon älskar också symmetrier och spelade med dem på hyllorna på vardera sidan av spisen och stora fönster.

Galleri, 11 bilder
Gustaviansk stil sova

Spela med vit

White är aldrig lika med en annan. Var och en har sina nyanser och även olika meddelanden, beroende på var du ansöker. "Inte samma eleganta vita satin snickeri, när du målar på trä som nästan mousserande ljusa vita gardiner vilda siden. Eller benvita väggar, för att ge lugn, möbler, eller en liten filt ...". Den inredningsarkitekt valde vitt som "Det är färgen stjärna, eftersom jag älskar ljusa. Men också för att dekorera en plats är som att arbeta i en tom bok. " Det vill säga en neutral bakgrund mot vilken väver element med primära naturmaterial (gammalt trä, siden ...) och mjuka färger (vit, trasiga, grå ...).

Läshörna med schäslong

"I en vit miljö kan läggas stänk av färg. I detta rum, ger körsbär tonen en dos av optimism. Jag gillar de primära material som trä åldrande. Också eftersom de utstrålar ljus silke och gustavianos toner, grönt vatten, grå ... Min önskan var att sovrummet andades en mycket feminin atmosfär ", säger Rosa.

Nycklar till en vintage badrum

"Det är definitivt färgen i badrummet var tvungen att vara vit och huvudpersonen, den underbara hot Victoria & Albert, som härmar den gamla arton mässing ", säger inredningsarkitekt.

Tappning luftbad

"Jag täckte väggarna med träpanel för att markera badkaret och ta värme". Jag älskar resultatet: ett trägolv med breda brädor och åldraslook. Den handfat, badkar och kranar är som de av artonhundratalet. Och sista detalj: antika speglar placeras på badrum dörrar".