Som ved et trylleslag kan du ændre din stue ... uden at ændre det. Vi har seks visuelle tricks til at gøre et rum ser større, lysere, eller højere. Hvis du har et lille rum prøve det, for du vil opdage. Det ligner magi, men videnskaben.

1 - Gør det ser større

Et rum kan være større end det er.

I slutningen af ​​det nittende århundrede, den tyske psykolog Hermann Ebbinghaus (1850-1909) forklarede, hvordan man gør med teorien om Titchener cirkler. Han bemærkede, at den samme cirkel synes større, når omgivet af mindre kredse, og mindre, når cirklerne er større. Hvorfor sker det? Fordi vi opfatter dimension i forhold til størrelsen af ​​de elementer, der omgiver os (relativ størrelse).

Så for et lille rum opfattes stor, udstyre det med møbler lille.

Også huske på, at uden et knudepunkt, en lounge, selv store eller har komfortable sæder, har meget lidt balance. Du kan convert sofaen i brændpunktet i rummet, der omgiver mindre pladser. Dit værelse vil ikke være bredere, men bliver mere behageligt.

2 - Opret overblikket

For at skabe dybde, det trick er at foreslå afstande.

Hjernen ved, at genstande, der er længere væk er klarere og mindre detaljeret (dvs. mere sløret). Denne effekt er kendt som "gradient teksturer" og skyldes til undersøgelser foretaget af den amerikanske psykolog James J. Gibson under Anden Verdenskrig.

Hvorfor ikke anvende denne illusion at øge udsigten til din stue? Du skal blot dekorere væggen eller møbler, du ønsker at tjene mere fjernt med bløde, glatte toner. Og omvendt: omfatter teksturer på hvad du vil "bringe". For at forbedre perspektiv og ikke lade nogen møbler hindrer den overordnede opfattelse af rum. For hjernen, en tom plads, ligesom en klar himmel, det indebærer afstand. Derfor er det også meget vigtigt at forbedre de synspunkter. Lad fri plads foran vinduer og gardinerne åbne, så udseendet ikke hindres og hoved, næsten ubevidst udlandet.

3 - Valg af vandrette striber

Peter Thompson, en ekspert psykolog i opfattelsen af ​​University of York (UK), bekræftede i 2008, at,, er de vandrette striber, ikke lodrette, som stilisere rum og organer i modsætning til, hvad der menes. I 1860 havde han allerede opdaget det tyske fysiker Hermann von Helmholtz, med illusionen af ​​kvadrater. I denne retning, det tog to kvadrater af ens størrelse, i hvilken trak parallelle striber af samme bredde og afstand fra hinanden. Han bemærkede, at pladsen med vandrette linjer opfattes som høj og slankere.

Så hvis du ønsker en væg ser højere, maling vandrette linjer. Hvis du ønsker at blive opfattet bredere, malet lodrette linjer.