Chromotherapy lærer os, hvordan farver påvirker vores følelser, og hvordan vi kan vinde harmoni dekorere hvert værelse med de rigtige farver.

Farver påvirker os psykisk og fysiologisk. De har direkte indvirkning på vores humør, men også på vores krop. Hvorfor er det vigtigt at vælge godt farverne på vores hus, især dem, der dominerer væggene, da overflader er større og derfor den mest mængden af ​​farve har. Men det er vigtigt at være opmærksom på, at en god brug af farver henviser også til møbler, tekstiler og dekorativt tilbehør. Fordi farven virkningen af ​​en ophold er blandingen af ​​farver fra alle elementer, som udgør det.

farveterapi

Mariano Bueno, farve terapi specialist, siger, at "opfattelsen af ​​lys og farve blev udviklet i forhold til vores omgivelser. Dens virkninger har deres oprindelse i de stimuli, der var historisk relateret. Således for eksempel, vi forbinder rød fare, fordi det er farven på blod, og åbner appetitten, fordi det er farven på kød og moden frugt. Tværtimod, da der er næppe nogen blå mad, blå hæmmer vores appetit. Grøn eng med blå himmel baggrund viser, at alt er roligt, der er ingen storm og andre græsser, så vi kan slappe af og hygge os. " Men der er også en anden forklaring på vores evne til at føle farverne. "I dag ved vi, at vi fotoreceptorer i det fulde omfang af vores hud, de opfatter elektromagnetiske bølger af lys i forbindelse med farverne". Og det har vist sig at være endnu i stand til at variere vores kropstemperatur: en indstilling dekoreret med kølige farver som blå, indigo, violet og grøn kan sænke vores temperatur og en varme farver som rød, orange eller gul, hæve.

fællesarealer

Loungen, som erklærede Fernando Mainguyague af Ameron "er det rum, der tillader flere farvekombinationer." Men det er bedst at bruge varme farver såsom jordfarver, med toner af gul maling, grå og endda et strejf af rødt. varme farver, der forbedrer selskabelighed. "Det er bedst at bruge lyse farver til vægge og indarbejde strejf af farve med tilbehør Marieke siger Wielinga den æstetiske Center for Bruguer-, at ændre og forny pladsen nemt. Du kan også male en væg af en stærkere farve, men ikke hele rummet til at gøre det mørke og små.

I køkkenet, orange og gule farver, herunder røde detaljer, de appetitvækkende. Også provencalske farver (bløde versioner af rød, grøn og blå primær) er egnede til køkkenet.

Som for spisestuen, som er et ophold, som er normalt integreret i stuen eller køkkenet, skal du koordinere med farven på disse værelser.

I badet bør fremherskende farver, der giver amplitude og klarhed som beige, vanille, grøn celestial eller vand. Også den mest intense blå, hvilket skaber en hyggelig og afslappet atmosfære.

På kontoret skal regere ro til at koncentrere sig, og derfor de mest eftertragtede farver er de kølige farver som grøn eller blå, neutral og grå, som bringer balance og stimulerer intellektet. Også gul og orange stigning koncentration og mental aktivitet.

sovesale

Som ethvert rum for hvile, bør soveværelset overbringe sindsro og fremme afslapning. Derfor den mest anbefalede at male farver er kolde, ligesom blå, grøn eller violet. Også grå og ikke for mørk brun skabe fredfyldte og elegante omgivelser. De pastel nuancer af enhver farve, som transmitterer delikatesse og sødme er bedst egnet til børneværelser, hvor -Møbler tilbehør, tekstiler, dekorativt tilbehør ...- bemærker ofte giver levende farver.

Derhjemme, mere farve og mindre stress

Complementarios. Når en farve dominerer et rum, vores hjerne "fremstiller" den komplementære farve spektrum at opnå en så tæt på hvidt lys (den mest komplette og afbalancerede, fordi den omfatter alle elektromagnetiske frekvenser). Dekoration, udgør den dominerende farve med dets komplementære forhindrer vores hjerne lider træthed og stress.

Farve hjul. Hjulet vil hjælpe dig med at finde komplementære: de er de farver, der er modsat på hjulet. For eksempel, blå og orange, eller grøn og rød. Ved at kombinere disse to farver i at dekorere et ophold altid ser godt æstetisk og vi også slappe: være farver, balance hinanden, vi sparer "arbejde" til vores hjerne.

Farve og lys, i søgen efter harmoni

naturligt lys. Valget af farver i huset afhænger af det naturlige lys, den modtager. I mørke rum, lyse farver er det bedste valg, og bedre, hvis de er varme, satin eller lyse nuancer.

kunstigt lys. Lamper og pærer indflydelse på opfattelsen af ​​farverne på huset. Kolde Lights (blå) tromle objekter og varm (rød og gul) giver volumen og lindring.

møbler. For at opnå en harmonisk effekt på dekoration, bør møbler være relateret til farven på væggene. I små rum som dem male dem og mindske deres visuelle vægt.

forholdet. Påfør standarden for "60/30/10" at kombinere farver. Den fremherskende (60%) skal være klarere, sekundære (30%) noget mørkere og tilbehør (10%), mere levende.

tips om maleri

Før maling. Test forskellige farver af maling på væggen og se, hvordan de ændrer i løbet af dagen, i henhold til det naturlige lys, de modtager, og under påvirkning af kunstigt lys. Du undgår overraskelser.

test. Producenter som hjemmesider eller Valentine Bruguer har virtuelle værktøjer til at teste farver og kombinationer, og også tilbyde professionel rådgivning.

nuancer. Når skyggen af ​​maling, du kan lide mest udvalgte noter nøgletal mix farver. Bare så du kan gentage den nøjagtige farve, hvis du har brug for mere maling.

overflader. Maleri er en hurtig og økonomisk løsning til at renovere huset og møbler. Der er specifikke produkter til træ, plast, beton og cement, metal og keramik.

Pinta og forandring kun farverummet

Win dybde. Male væggen af ​​en lidt mørkere end de andre farvede vægge.

Mere stabilitet. Den mørke gulv kombineret med vægge og lofter giver klar stabilitet.

Lav loft. Mal loftet en mørk farve gør det ser lavere.

Widen. Med tag og mørkere end væggene gulvplads udvider.

Gevinster højde. mørke og lys loft og gulv vægge: rummet opfattes smal og høj.

Tunneling. Eller hule effekt. Det er meget dramatisk og ikke tilrådes i hjemlige rum.

Farver effekter: finde den perfekte tone

hvid

 • Power giver naturligt lys og rummelighed. Hans kulde kan være hærdet med varme accenter.
 • Det er forbundet med uskyld, godhed, renhed, enkelhed, ophøjethed og perfektion.
 • Det er den perfekte balance, der omfatter alle farver frekvenser. Det stimulerer årvågenhed.
 • Huse og mørke rum, de modtager lidt naturligt lys. Det er også perfekt til små rum.

gul

 • Som en varm farve, der er gul gør rummet hyggeligt. Det er let og giver lindring til objekter.
 • Det er forbundet med solen og lyset. Gul er et symbol på glæde og lykke.
 • Det letter fusion og stimulerer mental aktivitet. Det gør varm og genererer energi.
 • Det er en god farve til områder af undersøgelsen eller intellektuelle arbejde. Det er tilrådeligt i koldt klima.

appelsin

 • Blanding af gul og rød, er varm og har den virkning, visuelt bringe væggene.
 • Orange er relateret til energi, glæde, entusiasme, vitalitet og kreativitet.
 • Fremmer ilttilførslen til hjernen, der producerer en forfriskende virkning, det stimulerer fordøjelsen.
 • Søge rum, hvor kan forbedre de menneskelige relationer. Også i spisestuer og køkkener.

rød

 • Varm og elegant, rød er stærk og har en masse af dekorative vægt. Det er også sofistikeret.
 • Det er blodets farve og er forbundet med brand, fare, passion og bestemmelse.
 • Appetitten og hæver trykket. Men det skal bruges sparsomt, fordi det kan være irriterende.
 • Anvendes i små doser, det giver varme og vitalitet til rum indrettet i neutrale farver.

blå

 • Det er en kold farve kan opdatere det miljø, hvor det bruges, især i lyse farver.
 • Det giver sikkerhed, tillid, fred og ro. Fjerner negative energier.
 • Det letter respiratoriske processer, beroliger appetit og stimulerer intellektuel aktivitet.
 • børneværelset, til energi aftager børn. Også kontorer og studier.

violet

 • Serene og romantisk, det bringer kvindelighed til rummene. Det skal bruges sparsomt.
 • Bland vitalitet røde og blå ro. Det er forbundet med intuition og spiritualitet.
 • Det stimulerer fjernelse af toksiner og er beroligende. Mørk lilla kan forårsage melankoli.
 • Værelser til piger, piger og kvinder. Bedre, hvis du male bare en væg og bruge den på tilbehør.

grøn

 • Det giver friskhed og naturlig fornemmelse. Grønne miljøer opfattes som sunde.
 • Det er forbundet med naturen og frugtbarhed, vækst, frodighed, friskhed og harmoni.
 • Bringer fred, ro, sikkerhed og håb. Puster nyt liv i kroppen og mindsker stress og træthed.
 • Ophold beregnet til hvile og afslapning. I soveværelserne, bløde greens bedre udnyttelse.

Tør du derefter at male dit hus? Fortæl os i kommentarerne i denne artikel.