Tænk globalt, siger udtrykket. Og det gælder også for Indret dit hjem. Fordi omsorg for planeten starter hjemme, med valget af materialer, møbler eller tekstiler omkring dig. Vil du være mere miljøvenligt? Indret dit hjem starter med grønne tast. Vi giver dig nogle spor.

1. Stoffer, der kærtegner din hud

Hør, bomuld, uld, silke, Tencel (a stof fremstillet af træ) eller hamp blandet med linned eller silke. Vælg miljøvenlige tekstiler, som ikke indeholder tóxicas- og biologiske stoffer, som kommer fra afgrøder, der ikke anvendes pesticider eller fungicider eller kunstgødning. Du vil få komfort og din hud vil takke dig.

2. Tre breve ændre alt

Gulvbelægning, møbler, tilbehør ... Gå til søgning og erobringen af ​​FSC-mærket (Forest Stewardship Council). Hvorfor? Fordi ledelsen sikrer, at træet er blevet gjort ansvarligt med miljøet og samfundet. Den mest velegnede løsning er stykker af naturligt finér på genbrugstræ bord.

3. Møbler: Træ i sjælen

Nej, ikke bare noget træ. Møbler lavet bet bord med lav formaldehyd emission-et flygtigt stof, som kan være skadeligt for helbredet, og kunne certifikat "ekko", og limfarver.

Porch med træ pergola og et lille opholdsområde hjørne

4. Bordplader genanvendt

Har du forestille dig et køkken bordplade lavet af rester af glas eller porcelæn? Ja, der er. Og med aske og harpiks eller sten eller flasker. Vælg dem genanvendt: reducere affald og minimere VOC-emissioner (flygtige organiske forbindelser) sundhedsskadelige.

5. Tæppe fibre, magic

Hold op med naturlige fibre, de er bæredygtige og meget sundt. Hver har forskellige egenskaber værd fordel til dine behov. Således, jute er blød og varm. Alger er vandtæt. Sisal er fleksibel og bambus, meget frisk.

Naturlige fibre kan for at klæde gulve i og uden for hjemmet.

6. Vægge respirerende

Hvis du undgår syntetiske malinger vil minimere forekomsten af ​​VOC'er og derfor hjemmet vil være sundere. Et naturligt alternativ tilbud maling fremstillet af mælk og mineraler.

7. Efterlign koala, vælge bambus

Det er ikke træ, men det ser ud til, derfor denne gigant græs er et meget godt alternativ for at undgå overudnyttelse af skovene. Men dens fordele gå ud over udseende: det er meget modstandsdygtig over for fugt og er ikke let deformeret. Desuden kan den anvendes på gulve, bordplader og møbler. Bedre, umuligt!

Veranda med udsigt over bjergene

8. isolere dig selv, men ikke giftigt

Kork, hamp, uld, træfiberplader eller cellulose. De indeholder ingen giftige stoffer er miljøvenlige og skabe en meget behagelig hjem mikroklima. Rockwool, glasuld, ekstruderet polystyren og polyurethan er effektive isolatorer, men er ikke økologisk. Du vælger.

9. Papkasser ud

Bestyrelsen har genopfundet sig selv, og i dag er lavet af stole til legetøj. Bortset fra dens æstetiske ekko, behøver tallene ikke ligge: hvert ton genbrugskarton er en besparelse på 140 liter olie, 50.000 liter vand og 900 kg i emissionen af ​​kuldioxid.

10. minder nye anvendelser

Genbrug er nøglen til at blive miljøvenligt. Selv når udsmykning! Før kassere et møbel af gamle eller forældede værdier giver en ny chance. Måske bare en gang maling og et par arrangementer for at bringe det om. Og presto! Møbler som ny.