Få den endelige ordre med metoden til den nye guru orden, den japanske Marie Kondo. Hans hemmelighed? Slip af med noget, der ikke gør dig glad og folde tøj til at holde det oprejst. Det virker.

Hvem er Marie Kondo?

Hans bog "The Magic af orden" (red. Aguilar) er en global bestseller. Små, Marie og ordnede kabinetter hele familien. Til sidst vendte han sin passion i sit arbejde og skabt et konsulentfirma til at hjælpe med at organisere hele huset. Hans metode vil overraske dig.

Gallery, 14 billeder
LÆR at skyde og en slags "rigtige"

"Organisationen begynder ved at fjerne". Denne sætning er det bedste udgangspunkt for at tale om hele organisationen af ​​den japanske Marie Kondo, hvis bog er blevet en sand mester i orden i hele verden.

Lige hvad der gør dig glad

Hemmeligheden bag succes af metoden, kaldet KonMari, er at begynde at trække organisere alt, der ikke har brug for eller gøre dig glad. Ifølge hans organisere erfaring, de fleste mennesker klager de mangler closets, når problemet er at akkumulere for meget. for hende organisere er bare at beslutte, om der skal kaste et objekt og beslutte, hvor du kommer til at spare. Marie forpligtelse til at organisere hele huset en gang for mentalitetsændring mere effektiv.

Start med den letteste

Du bør altid organisere efter kategori, ikke efter sted. Det betyder, at hvis du starter med tøj, skal tømme alle hjem møbler, hvor du har tøj. Det er den måde at se det aktuelle volumen og finde ud af, om du har lignende beklædningsgenstande eller "forsømt".

Tøj, første skridt. Det er den første til at bestille fordi for Marie Kondo gør det lettere at "kassere". Så det vil komme tidspunktet for bøger, papirer, forskellige objekter og endelig de sentimentale elementer (fotos, souvenirs ...), det mest komplicerede.

Detalje metode skuffe Marie Kondo

Hvordan til at beslutte?

Marie siger, at du skal fange objekterne én efter én hånd. Først da vil du vide, hvis du vil have dem eller ej. Tænk hvis det gør dig glad, i sin brug ... og hvis du ikke vælger at beholde det lad gå med taknemmelighed (for de gode tider delte).

Bange for at smide ud af, hvad du ikke bære

Sæt alle de tøj og tilbehør og gøre bunker efter kategori (skjorter med skjorter, sweatere og pullovere med så endnu) over sengen.

Det endnu en sæson

Det er den første ting du bør screenes, fordi de ikke har brug for nu. Tøj Følg den aktuelle sæson og derefter med tilbehør. Når du gemmer det, glemmer årstiderne adskillelse for Marie er bedre at have alt altid ved hånden. Hvis du ikke passer det hele sammen, det tildeler en behageligt for endnu en sæson: det forbliver meget bedre end i kasser.

Må ikke spare mere

Bare bliv med, hvad du virkelig elsker og hold ikke det tøj, du har ondt af at smide rundt i huset eller pyjamas (det ophobes og stadig ikke vil bære det). Når du er færdig vælger tøj, vil den normalt blive hos en tredjedel af alle du havde.

Vælg god tid til at bringe orden

Hvornår?

Ponte at bestille tidligt om morgenen er, når sindet er klarere hele tiden.

Hvor?

Gør det i et roligt rum, hvis det kan være uden musik eller højst med ambient musik.

Hvem?

Alene, så du undgår at påvirke dine beslutninger eller ønsker at bo noget strimler.

Hvilken rækkefølge?

Først sørge for at fjerne dine ting og derefter går på at organisere de fælles områder. Så du vil være mere "uddannet".

Gallery, 14 billeder
LÆR at skyde og en slags "rigtige"

Spar lodret og med få tilbehør

Ved fremgangsmåden til Marie Kondo fleste tøj skal holdes bøjet, så der kan placeres i skuffer eller kasser opretstående (du vil passe meget mere).

bruger plads

I det rum, hvor tøjet hænger 10 kan du spare mellem 20 og 40 foldede tøj. Tøjet ikke rynke fordi den dobbelte, så vægten er deformeret fra andre genstande oven.

Mindre er mere

Misbrug ikke storage løsninger (garderobeskabe, containere ...). Jo enklere de er, som kasser eller skotøjsæsker, jo bedre. Opbevaring metoder tendens til at komplicere ordren. Undgå at sætte navne på alle, det er "støj" i skabet.

og Sentimental

Billeder, genstande af børn, gaver, erindringer, kærlighedsbreve ... De sentimentale elementer er de sværeste at skyde. Hvorfor Maries venstre til enden. Når du har valgt alt andet du tror, ​​du er allerede "liste" at gøre det. Gør som med resten og det første, bringe dem sammen alle.

Detalje med bogreol hovedgærde

ingen "exilies"

Mange mennesker begår den fejl, som de føler sig flov trække disse objekter, tage dem med hjem fra deres forældre. Det tjener kun til at glemme dem der. Marie er ikke nødvendigt at spare for at spare, du bare nødt til at bo hos dem, du "røre hjertet". Du kan starte med billederne.

Sig farvel til fortiden

Marie Kondo til ikke smide mange af disse ting, vi er klamrer sig til fortiden. Den plads, vi lever i, bør være for den person, vi er ved at blive ikke for den person, vi var i fortiden.

Find et sted for alt og ændre dit liv

Det er den sidste nøgle Marie Kondo: hvert objekt type bør kun opbevares på ét sted. For eksempel er alle skjorter i en bestemt skuffe.

Gør klik

Som du reducere dine ejendele ankommer "tidspunktet for klik": I det du når den rette mængde objekter for dig. Dine følelser du har brugt diskretion og "du når" ordre.

Det magiske af ordren

Så føler du en følelse af lykke. Mange fans hævder, at efter bestilling Marie opdagede, hvad de virkelig ønskede at gøre med sit liv og ændrede job, par ...

Gallery, 14 billeder
LÆR at skyde og en slags "rigtige"

Som udledning


den "Art udsmid" Skærp dine evner til at træffe beslutninger, og selv "detoxifies" din krop. Organiser genopretter balancen mellem mennesker, deres ejendele og deres hjem og rydde dit liv.