Som en bild av skiftande färger, smyger landskap magi i det inre av denna sten och tegel hus i en stad med Soria återvinnas. Inställningen kunde inte vara mer privilegierade: det är Somaen, ett distrikt i provinsen Soria. Med bara 20 hus, är det vaggas med sorlet av vattnet i floden Jalón och läckerheter i det vilda berg som omger det. Sådan är lugnet i det område som hon har hittat sitt hem en koloni av Gåsgamarna behöver rovfåglar inte klara sig bra med all jäkt.

Lugnet är också en av de värden som mest uppskattas av invånarna i huset och andra egenskaper hos miljön, integrerade i ett ambitiöst projekt som leds av arkitekten Manuel de la Torre och materialiserats av företaget Konsolideringar y Contratas. Detta är faktiskt återvinning av en liten obebodd by, som gradvis och mycket överskådligt sätt har nyinsatta. "Vi har försökt att vara mycket respekt för miljön. För att göra detta använde vi lokala material och vi har satt i den lokala arkitekturen ", säger arkitekten.

Huset är perfekt dessa koordinater. Och det gör det från samma fasad med sten extraherade basen av terrängen och en kombination av tegel kakel, dvs manuell tegel och trä på toppen. "Det är en traditionell spansk byggnad", säger Manuel de la Torre. Även utländska inslag. De balkar och pelare av verandan kommer från inaktuella vingårdar i södra Frankrike.

Interiör och exteriör binder till den grad att, såsom indikeras Manuel, "dekoration är bildad av 80% av själva landskapet". Enligt arkitekten miljön "mycket unik, underbara blå himmel och en magnifik utsikt över floden och landskapet" och gör huset synlig från utsidan var den största utmaningen. Det var nödvändigt att huset och trädgården, familjen som bebor njuta av årstidernas växlingar i denna vackra kastilianska regeringstid hörnet där frisk luft och tystnad.

Vill du bo på en plats så långt från vimlets yra så här? Berätta vad du tycker i kommentarerna i denna artikel!