Når, tre hundrede år siden, denne gård stod op i Emporda ingen ville have troet, at århundreder aftener ville blive en juvel. Som noterer sig virvar af hustage og hjørner på billedet af facaden er let at udlede der blev tilføjet bagefter. Og nu forbinder reform med tiden uden at miste nogen af ​​dens karakter.

pool

Tja, hvad det var den gamle konstruktion er bevist og stiger i den indre Empordà, et idyllisk landskab med oliventræer og Middelhavet fyrretræer. Når de nuværende ejere købte det var allerede lidt ødelagt, men deres vægge og tage blev stående skade end gavn, selvom dets indre sengebåse havde til formål at holde husdyr i vintermånederne. Der var intet andet valg: stuehuset gennemgik en restaurering i sin vorden. Men en klog restaurering, så vi kan tjene alle, der er i en lignende situation på et landsted, hvad enten stuehus, landsby, tårn, gård eller gård.

Se galerГa 12 billeder
En MASГЌA CENTENNIAL RESTORED

Selvfølgelig er de første sanitet arbejde, som jeg bryder dem, fordi de ikke kun er besværlige at tælle, men fordi enhver bygmester kender det til at køre. Lad os, fordi de er lavet. Det er på tide at genoprette vægge og lofter, og også tænker på facaden og distribution. Her, hvis hånden og leder af Lluís Auquer, forfatteren af ​​udkastet til reform viser. Måske mest slående svarer til våbenhuset, en ny efterlignes et hundrede procent med den oprindelige plante. Det er ikke kun slående, men virkelig værdsat, fordi for måneder kan du nyde den udenfor, stilheden og glatte disse synspunkter og skovklædte horisonter. Og jeg også godt henslængt på sofaen eller i en lænestol af dem dejlige streng, du ser på billedet. Vidunderligt.

00260945

Mindre slående, fordi det er knap mærkbar, er det opgaven med rehabilitering af vægge, gulve og lofter. Upolerede sten i området, svarende til den primitive, til væggene; tuffs eller kalksten gulv; træbjælker, døre og vinduer, og arabiske fliser af levetid for tage og gavle. Hvert af disse materialer kom fra skrotpladser eller auktionshuse i området, at det var: den gyldne regel for den pragtfulde resultat af denne gård. Fordi det er den eneste måde at integrere det nye i det gamle skabe en helhed. Faktisk, det gør, hvad det har gjort i århundreder.

Her også nogle reformen blev mere og nogle vinduer, hvor der blev ingen åbnet. Det synes klart, at i det syttende århundrede indbyggerne i denne gård bare brug for lidt lille vindue til at lufte røg fra brande og pejse. Vægge, så meget desto bedre at afværge den kolde og varme forseglet. Men i det XXI århundrede en god opvarmning giver os den luksus at se godt varm en fantastisk verden bag glas. Den vandrette vindue bag en af ​​de hvide sofaer, to lodrette faste vinduer, den ene over den anden, alle i stuen, fungerer som de smukkeste billeder af Emporda.

Se galerГa 12 billeder
En MASГЌA CENTENNIAL RESTORED

Indtil videre den mest almindelige og mest grundlæggende lektie lovede rehabilitering. Men jeg nægter at sige fire ting mere dekorative aspekter. Ingen passere mig en knurhår ikke kede dig.

En, køkkenet, en meget bekostelig rekonstruktion af et køkken "gamle" teknologi og moderne æstetik. håndlavede fliser, klokke arbejde, Macael marmor bordplade, træ kabinetter fronter malet i en subtil og mat grøn, bord og stole Almoneda direkte til feltet ud her er det en fornøjelse at lave mad.

To, møbler, enkle, lige og rene linier, uden nogen prætentioner at tilbyde komfort og være nyttige, en ideel verdensrige. Hvis du tager et kig på billederne kan du du rette, at ingen er ornamentale eller reservedele. Alle, selv de forgyldte indrammet spejl hang ved indgangen til det store soveværelse, har en funktion og betydning. De retfærdige, da, men valgt med kærlighed og omsorg. Rustik men altid behageligt.

00260947

Tre, legepladsen er den mest lysende og klar i hele huset. Og der virkelig virker meget generøs over for børn, der hader og frygter mørke. Hvad er der gjort? Noget så simpelt som at male et hvidt loft azulete stoffet og bruge hvide møbler syltede i både soveværelse og badeværelset. En meget praktisk, tankevækkende og smuk løsning.

Og fire: pool, firkantet og uden kunstgreb, ligesom en dam, der er flankeret af to enkeltsenge af lavendel, en meget god måde at drage fordel af vinden til duft vandet, hvor vi svømmede og i den modsatte retning, atmosfæren du indånder fra veranda.

Se galerГa 12 billeder
En MASГЌA CENTENNIAL RESTORED