Gör köket i hjärtat av huset var den första genidrag av sina ägare. "Det skulle vara en mötesplats med en stor ö och utsikt över både vardagsrummet och ut på gatan", säger Judith Farrán, Home Deco studio, författare till reformen. "I gengäld vi placera två av sovrummen på sidorna av rummet." Nu, utsikten sträcker sig från ingången till den imponerande välvda fönstren i rummet, i andra änden av huset. Och för att uppskatta lister, handgjorda träslöjd och högt i tak i denna ståtliga lägenhet Rambla de Catalunya, en av de mest centrala och symboliska gatorna i Barcelona.

Lounge kol gray walls, välvda fönster och öppen spis

Två skäl till sina ägare, ett gift par som bor i Frankrike, köpte denna våning vill göra en god investering. "Vi älskar Barcelona arkitektur och återställa bortglömda 'säger ägar utrymmen. Denna våning gjort oss särskild glädje eftersom det är en av våra favorit gator ". Nyckeln till framgång var obotlig klassisk mix (hög piedestal med relief eller möbler och parkett ek) och modern (de intensiva grå eller svart vägg gobelänger topo toner, rå och) .. . A "alltid elegant och universella" kombination tillägger Judith. En viktig faktor, eftersom hon och hennes partner, Gustavo Carrasco, hantera som turist hyra lyxlägenhet genom ApartmentsBarcelona.net

Nyckeln till framgång var obotlig mix klassisk och modern

"Det anpassar sig till den gemensamma önskan gäster som bor i hjärtat av Barcelona och en framstående plats som gör dem att känna sig hemma." Kontor blir College of Journalists i Katalonien, golvet bevarade ursprungliga neoklassiska element. "Vi åter vad vi kan och vi öka för att ge honom en Frenchified luft", Judith förklarar. Därefter kanon uppdateras med djärva dekorativa prover, såsom metalliskt avslutar sovrummet. Medan ut på strandpromenad kantad med lindarna, andra arkitektoniska pärlor i staden väntar dess återfödelse.

Galleri, 12 bilder
En överraskande vändning till klassiskt