Ana Gispert vad detta hus Sant Cugat del Valles, nära Barcelona, ​​är en lång kärlekshistoria med ett lyckligt slut. Det hela började för femton år sedan: "Vi levde två kvarter bort och ofta vi passerade. Jag blev kär i huset, dess fasad först, så jag föreslog senare. Han hade charmen i ett gammalt hus med vackra modernistiska detaljer. Snart blev jag besatt av min man och vi bestämde oss för att se ägarna. Han var en äldre par som liksom jag, älskade huset, så vi fick inte något hopp om att köpa den. "

ytterdörr av huset med ägaren på trappan

Men Ana, envisa, inte nöjd: "Jag kunde inte glömma det, hålls kommer att se henne varje dag, inom mig visste att en dag skulle det vara vår. Jag ofta korsas med ägaren, vi chattade och etablerade band av tillgivenhet. Tills en dag, min glädje och sorg, sa damen mig att saker och ting hade förändrats; åren gått, huset var stor och de hade tid att sälja. Jag hade blandade känslor. Först kände jag mig väldigt ledsen, eftersom jag gillar att se att vän så enat och lyckliga paret i huset. Men efter att ha tagit de dåliga nyheterna verkar det mig omöjligt kan huset bli vår. Det hade varit tio år, men till slut köpte den, jag kommer ihåg det exakta datumet: 27 april 2007. Den dagen vi tecknat, berättade ägaren att han var mycket glad över att huset var för oss och gratulerade mig på min uthållighet. 'Klart jag envisades, jag är kär!' Svarade jag. "

Galleri, 20 bilder
En gemensam passion för modernistiska hus

Ana berättar denna historia med glimten i ögat, fortsätter kärlek till huset i dag. "Det tog lång tid att börja arbeta. Vi var tvungna att assimilera huset var vårt ... Vi kämpade för att hitta en arkitekt, var tvungen att vara någon speciell, liksom huset, någon som kunde fånga sin själ att respektera vår tid. Slutligen, genom det inre Adriana Barnils fann vi Manuel Fuster Freixa. Jag minns sitt första besök, började han titta-och lyssna! Person av få ord, kunde jag förstå vad vi ville ha. " Ett år senare var reformen inleddes.

Lounge med fönster

"Det första jag såg Manuel är vi tvungna att öppna huset för att trädgården. På bottenvåningen ändrar vi fördelningen med tre mål: känsla av rymd, ljus och smidigt mellan vardagsrum, matsal och kök ".

Ägaren har behandlat inredningen, eftersom det är tillägnad det professionellt, "Jag försökte skapa en avslappnad, rena, ljusa och välkomnande atmosfär. Rikligt vit med blå tyger, matchande den yttre snickeri. Jag gillar också blommönster, ger en känsla av värme".

En stentrappa leder till sovrummen, "Manuel rådde oss att inte ändra det, helt enkelt polera och måla vita räcket. En framgång som också sparat oss mycket pengar. "

Galleri, 20 bilder
En gemensam passion för modernistiska hus

Barnens sovrummen ligger i den gamla vinden under sluttande tak, "Mina barn inte kan vara lyckligare med sina rum" och sovrummet har en magnifik terrass med utsikt över trädgården.

Innan avsked, Ana Gispert vill återigen betona talang av arkitekt och i synnerhet snickaren Francisco Montiel: "Hans återhämtning arbete fönsterluckor och var mästerlig. De målades brun; när det visade sig den gamla Scratched blå, vilket reproducirmos troget. Det var också utmärkt sitt arbete med innerdörrar, av vilka många är inglasade". Han avslutar: "Det har varit ett hårt arbete, eftersom jag är en perfektionist och tvivel uppstod som måste lösas med en begränsad budget. Men egentligen, jag haft det mycket eftersom vi har deltagit har lämnat våra själar och slutresultatet är helt enkelt fantastiskt. "