Vaša spalnica naj bi jih sprostite in jih spodbujajo, jim pomaga počitek in za študij ... Ampak, če se kaj ujema z našo 10 strokovnjakov je, da mora vaša soba raste z njimi.

Majhni prostori, velike rešitve

Antonio Cortijo. Clover direktor Stanovanjska oprema: Množi shranjevanje. Razporedi velike predale, skoraj meter globoko pod posteljo in pogradom. In prilagodite z barvnimi ročaji. To je enostavno spreminjati in prilagajati njihovim okusom, ko odrastejo. Pomemben je tudi porazdelitev zagotoviti, da ima otrok varno okolje. Če želite to narediti naslednja tri pravila: izberite kakovostne materiale, opremo in sisteme zavarovanja odobril.

Postelja, tri faze

Murielle Bressan. Ustanovitelj in direktor Nobodinoz: Ena kabinet, ki se lahko prilagodi različnim potrebam ostalo otroka, je glavni cilj pri izbiri osnovnega pohištva v otroško sobo: postelja. Prepričajte se, da je po njihovi rasti, bo trajala vsaj 10 let. Če želite to narediti, evolucijski postelje so rešitev najprej so zibelka, ki se nato pretvori v junior posteljo in nato pomožnega kavč za ustvarjanje igrišče. Te so dražje, vendar so dobra naložba, saj lahko izpolni tri funkcije. Prosimo, upoštevajte, da mora biti postelja kombinaciji kasneje z ostalim pohištvom, zato ne izbrati preveč otročje design. Varna stava? Vzorec ravnih linij in so izdelani iz lesa.

Še več, ne le postelje raste z otrokom, obstajajo tudi evolucijski vložki: so dodali dodatno ležišče ali prihajajo z obojestransko, bolj čvrsta, ko so dojenčki in druge mehkejše za otroke, ki že hodijo.

Plemeniti materiali in predvsem, les je trend v začetnih postelj. Barva, bela in naravnega lesa ali bambusa pobelil. In v modele, stilizirane in prefinjenih oblik. So najbolj razvijajo. Lahko se kombinira z pretvornikov, ki so postali udobni omare služijo namizje ...

Igraj kota študijsko področje

Carme Gimenez. CGC direktor psihologije in pedagogike center Barcelona: Kako in kdaj se premika? Nedvomno je najbolj pomembna stvar je, da sledimo razvoj otroka in spoštovati njihovo ritem. Od 5 let, področje študija je večji pomen in ga je treba spodbujati distribucijo koncentracijo in razsvetljavo.

Dekor prostora otroka je treba upoštevati njihov osebni razvoj. Trenutek sprememb-od območja do igre območja study- je edinstvena in osebna, in se bo začel, ko je otrok zapusti profili igrače, ki ga ni več zadovoljiti. V tem procesu je najbolj pomembna stvar je, da je pozoren na vaš okus in daje otroku kaj potrebuje ves čas: od iger na tleh sliko na mizi študijo ... Približno približno 5 let se otrok začne evolucijski stopnji drugačna. V šoli obravnava začetke branja, pisanja in druge učenja, ki zahtevajo večjo koncentracijo. In ta sprememba se mora odražati v vaši spalnici. Moral bi se lahko osredotočite bolj neprekinjeno, zato študija miza bo ustreznost in druge igrače go teče na drugem mestu.

Pomembno je, da otrok uporablja za vedno dela na istem mestu in da je udobno in prijazno mesto. jo opremili s tablo, stensko plute, da se držijo risbe in organiziranje nalog, knjižnico, otroški računalnik za zagon upravljanje računalnika ... Idealno je, da imajo tri različne prostore, tudi v istem prostoru : igrati, študirati in spanje.

Umetna svetloba mora biti postavljen tako, da je študijsko gradivo dobro osvetljena in ne poškoduje oči. Za študij udobno potrebujete mehko splošno razsvetljavo in mesto, kot flexo. Temperatura mora biti okoli 20 ° C v čistem in urejenem okolju. Vrstni red in organiziranost prostora, da vam pomaga študijo. -in basic- treba igre in igrače so pospraviti in daleč od oči otroka, ko se osredotoča na domačo nalogo: Študija jih lahko ovirajo. Preprosto prtljažnik ali veliko polje, v katerem se lahko skrijejo.

V svoji sobi, izogibanje hrupu, tako stereo, televizije in elektronskih iger ali ko študije otrok. Moramo odpraviti motnje za spodbujanje koncentracije. Nadzorujte ure televizije in ugasne, ko gre za študij. To je najbolje, da je v drugem prostoru v hiši.

Tri bistveno pohištvo:

 • Tabela: morate meriti najmanj 1,20 m dolžine x 60 cm širok in ima vsaj en predal, da bi svinčniki in knjig, tako da imajo otroci prostor za študij.
 • Predsednica: ga izberite z sorazmerna z mizo (in tako primerno, da se otrokovo višino) višine. Pomembno je, da imajo visoko nazaj. In oprosti s kolesi do otrokovega 8 ali 10 let.
 • Rok: Za naročene knjige in zgodbe in vedno pri roki. To je lahko kos pohištva, kot modularne zasnove ali nekaj polic na mizi. Poleg tega bo to pomagalo otroka, da bi fotografije in osebne podatke.

Svet je barvit

Maria Mercedes Barangé in Sunol. Stenske strokovnjaki slikarstvo v šabloni Barceloni: "V slikarstvo kaj gre, vendar cenimo okus otroka, ki je, ki uživajo to okolje".

 • Do 2 let: Odločitev za preprostih oblik in osnovnih barv. Črna in rdeča sta prvi barve, ki loči človeško oko, ampak v sobi dojenčka, mehki toni pomagajo ustvariti sproščeno okolje.
 • 2 do 5 let: Otroci opredeli ukrepe, zato predlagamo, freske z znaki opravljanje dejavnosti: igranje žogo jesti jabolko, branje zgodbo ... Na tej stopnji, barva mora biti spodbujanje spodbuja vitalnost.
 • Od 6 let: Znaki postalo pomembno, saj otroci prepoznajo več z njimi (pirati, princes ...). Ali naša najljubša? Poučevanje freske so planetarnih, svetovni zemljevid živali, spomenikov ... zelo uporabno, da se naučijo in v svetu. In so uvedli terciarne barve (kamni, Kaki, ...), ki izobražujejo svoje estetiko.
 • Otrok, obstajajo razlike: Resnica je, da vsakič, ko je manjša razlika med njimi in freske za njih. Čeprav roza in vile še vedno "ozemlje dekle", težnja je poenotenje teme in barve. preprostost je, mežika za humor in eko ozadju. Mi ponavadi slikal otroke, ki predstavljajo "lastnika prostora". Želijo, da se pojavi na letalu, ladji ali igranje z dinozavra. "

Tkanine za občutljivo kožo

Ariadna Mateu. Strokovni web: Organske tkanine z antiseptični obloge ščitijo občutljivo kožo otrok. Naravni bombaž je vedno varno stavo, čeprav je sestava 65% bombaža in 35% poliestra vam zagotavlja naravno osnovo in enostavno likanje oblačil preprečuje krčenje in dosega barva ima večjo odpornost na pranje. V antiácaros konča so primerni za vzmetnice, blazine in zavese, ki se kopiči prah.

Pusti jim pomaga, da rastejo

Beatriz Coll. Profesor glasbene zavesti: Starši delite igro z otroki jim daje zaupanje. In spodbuja tesen stik, ključnega pomena za krepitev vezi. Zato je treba sobo je zelo vsestranski in spodbudno, in odgovoriti na tri faze:

 • Bodite z mamo: Novorojenček potrebuje nevtralni prostor, ki ni nujno, naravna svetloba. Prostor mora izpolnjevati samo potrebe otroka in matere: Imam že vse pripravljeno in biti tiho, da skrbi za otroka.
 • Prostor za odkrivanje: Ko zajeti načela udobja, varnosti, promet in da, lahko jih uvede v svet okoli njih, začenši s stene ali barve sobo.
 • Lastni prostor. Lahko izobraževati skozi prostor. Več o tem, da shranite, red in spoštovanje. Odraščanje, prostor sam, je bistvenega pomena, njegova soba je njegovo zatočišče, nekaj, kar bo postalo bolj jasno, v adolescenci.

4 triki za enakomerno porazdeliti

Rebeca Ros Óscar Pérez. Minichic ustanovitelji: Dvakrat višina pohištvo, s posteljami gor in igriščih ali v študiji, je idealna alternativa za majhne prostore.

 • Mehka cona: Sobe za dojenčke (0 do 2 let), je treba nekaj elementov, vendar je eden izmed najpomembnejših je mehko področje, ki ga je mogoče ustvariti s preprogo in nekaj blazine. Pri tej starosti se otroci učijo s pomočjo petih čutov in je bistvenega pomena za preprečevanje trdih površin.
 • Olajšanje red: Kot rastejo, se prostor napolni in je težko izogibati. Pohištvo mora biti na vrhuncu olajšati navade in red. Skrinje in omare so zelo praktični del.
 • Ustvari kotičke: Otroci radi, da imajo različna področja zanimanja in kotičke, ki bodo spodbujali domišljijo in se pretvarjati, da ... Ko rastejo in se uvede namizja, lahko igrišče je chill out z skladalnih poufs.
 • Poskrbite, prostor: Naloga staršev je, da je to potrebno (ne nabira) in uporabljati pohištvo, da bi večina prostora.

Prostor za vse

Lali Vayreda in Montse posteljica. Dijous dekoraterji: Prostor za vse in vse na svojem mestu. Tako, da se otrok nauči, da odredi, da je bistveno, da je pohištvo zasnovana in igral za red. Tako, da se otrok nauči, da odredi, da je bistvenega pomena, da imajo ustrezno pohištvo, kjer je vse, kar je mislil, da podrobno in da ustreza vašim potrebam skladiščenja. Listov, peresa ali črnilo tiskalnika, vse ima svoje mesto, če je to na namizju. Enako velja, ko gre za igrače, sprehajalci ali so lesene konstrukcije: morajo imeti prostor za shranjevanje. Oblačila za na začetku je treba opremiti ohišje z visečim območju z dvema barov. Kasneje odstraniti spodnjo vrstico in ne obstaja eno področje za shranjevanje oblačil. Plašč stojalo nam bodo pomagale ustaviti oblačila naslednji dan pripravili. Dekleta potrebujejo več škatle in predale, da bo vaše dlesni, ogrlice, rute ... Otroci kabinet lahko bolj trezen.

Zaključna lesa pohištvo je lahko pobarvan ali vlaganje. Najnovejše slike so 100% ekološko in smo se zavezali, da jih v naših projektih. Najbolj priljubljene barve so hibrid med sivo in modro in jajčevcev ton je prosil za enega od naših strank. Mi je všeč, da toliko, da na koncu smo dodan v barvni karti.

Moj brat in jaz, dvojni Ideje

Helga Hidalgo. Notranji oblikovalec: Ko je uporaba v skupni rabi, mora funkcionalnost prevladati. To je "ABC" soba za dva ... ali več.

 • "A": dobro kroženje. Imate za optimizacijo prostora za otroke, da se počutijo udobno, bodisi ko igrajo ali ko so študij. Pomembno je, da je prostor za dihanje in, predvsem, da je "na" največjo obtoka prostora.
 • "B": Dva enaka. Najti moramo equiparidad med dvema bratoma, ali oseb, ki zasedajo v spalnico. Poskus, da pogoji za dobro počutje, so enaki, kot je mogoče. Zagotavljajo največjo -a shramba je lahko dvojno, in če je samo ena omara, je to enako in imajo dve različni področji.
 • "C": Harmonija in ravnovesje. Če so starosti zmešamo, najbolje je nevtralen, miren dekor, kjer obe starosti sobivajo v harmoniji. Najbolj pomembna stvar je, da bi dobili udobno slog.

Bi se morali otroci okrasitev pregled?

Joaquín Serrabona. Psiholog strokovnjak motoričnih sposobnosti: Izbrati morate postaviti v akcijskih razvil kognitivne in čustvene sposobnosti. Po starosti 7, otrok že ima diskrecijsko pravico za sodelovanje in odločanje vidike okrasitev svojo sobo, ki vam bo pomagal določiti vašo osebnost in okus. moremo ustaviti dekor v vaših rokah? Priporočam sodeluje, vendar ima zadnjo besedo starši, vsaj dokler ne dosežejo mlade. Kot raste, bo otrok se pregleduje in odloča več o prostoru, v katerem živijo. Da, pod pogojem, da ni v nasprotju z dogovorjenimi vrednostmi v družini.

To spoštovanje do vesolja, je pomembno, Vlili pri otrocih spoštovanja zasebnosti. Potrkal na vrata pred vstopom, spoštovati predmete in materiale drugih ... To ni za vdor v prostor drug drugega. In najboljša stvar je, da se nauči z zgledom.