Hygge, hyggelig, hyggekrog ... Za tako danske besedne hygge kot vseh izvedenih del vaše dnevne besednjaka. To je skoraj obsedenost. Sana, ja. No, pravzaprav, zelo zdrava. In to je vse, kar je s svojo državo, je najsrečnejši na svetu, po podatkih Svetovne Happiness poročila. "Toda kaj je hygge?". Sprašujete ... No ni dobesedni prevod, ampak bi postala nekaj podobnega dobili občutek ugodja in popolno udobje.

Hmmm ... Resnica je, da so Danci najsrečnejši daje malo pestro pravico? In še če upoštevamo, da je njeno podnebje ni kaj za pisati domov. Toda zdaj, ko (ja je hygge) je njegova skrivnost ni več, da skrivnost stvar je kopija, kopiranje, kopiranje. Neusmiljen. Zato smo vam vse ključe, da se looooong srečnejši dajanje na hygge "tako naprej" v svojem domu.

1. Razsvetljava hygge: sveče, sveče in dim osvetlitev več

Hiša je epicenter gibanja hygge. Danci preživijo veliko časa na njem (vidite, Oh vreme!) Torej, to je, če se ustvari svoje sproščene atmosfere. Sveče ne smete zamuditi (Danci so preživeli v industrijskih količinah). V bistvu, kot Meik Wiking pojasnjuje v svoji knjigi Hygge. Sreča je v majhnih stvareh (knjige Dome): "beseda spoilsport v danskem je "lyseslukker", ki dobesedno pomeni upihnil svečke".Ta ja, morajo biti naravni, vonja.

00357833

Ampak nismo v petnajstem stoletju, zato govorimo tudi svetilk. Namesto splošnega luči za hygge okoljih morate dati več točk šibki svetlobi (nižja je temperatura svetlobe, tem bolje).

2. Če pogledamo za udobje

Moraš najti vaše spletne strani več hyggekrog (glej spodaj v polju hygge leksikon). To je lahko udobna sedežna garnitura z blazine in odejo, vaš najljubši stol z noge ali celo kotu ob oknu v kuhinji ali dnevni sobi.

Galerija, 17 fotografije
URJENJE "Hygge"

3. V toploto kamina

V veliki večini danskih domovih imate kamin ali peč na drva. In ne zaradi pomanjkanja ogrevalni sistem, ampak zato, ker imajo radi zvok ocvirkovim lesa, prižgati ogenj in, predvsem, toplota pa oddaja. Če nimate dimnika delo na domu, lahko ustvarite podobno vzdušje z bioetanol, ki ne zahteva nobene namestitve. Obstajajo celo prenosni, lahko postavite kamorkoli: na mizi, na tleh v dnevni sobi, spalnica ...

4. Odklopite in dal premora

Getting hygge trenutek je tudi vprašanje odnosa. Odklopite telefon, pozabi hitenja, to vse v korak ... Zgrabi knjigo, sedi v vašem najljubšem mestu in se potopite v njem brez razmišljanja časa.

5. Tekstil hote

Hygge razvaja vse čute, vključno dotik. Izberite hote tekstil in mehke lase kot odeje, volnene blazinice rebraste ali spleteno, pleteni ali kožuh. In najboljše nevtralne, mehke in tople barve, kot so kamen siva, bela, bež, kotel ... Odtisi so dovoljene tudi, kot so slike ali tartan življenja, ki posredujejo občutek malo koči v gorah.

6. Zelo Sladki trenutki

Danci so znani kot zelo požrešen tudi. Imajo radi sladkarije in pecivo! In, seveda, ne morejo zamuditi trenutek hygge. Torej izberite svojo najljubšo torto (Tukaj imate recept za čokoladno torto irresistble!), Postavite velikodušno rezino v lepi posodo in jo odnesite v idealno mesto, da jo počasi. seznaniti s skodelico vroče čokolade pijačo, čaj ali kavo. "Hyggedelicioso!" (OK, ta beseda ne obstaja, vendar smo bili spodbujajo ...).

00446895 O

7. Zelo naravno, tako da je hygge

Toliko, kot zunaj med zimo zaprt Dansko, je pokrajina pokrita s belo snežno odejo in ni videti ali žalosten malo krilo ... Danci morajo imeti o naravni dotik. Domov zato jih ne smete zamuditi zelene rastline, bolj zeleno! Prav les. Naravni materiali so veliki zavezniki za ustvarjanje najboljše Interiors hygge. Iz tega mizica, ki je prednik z debla do okrasnimi detajli, kot so pladnji, sklede ...

Galerija, 17 fotografije
URJENJE "Hygge"

Ampak ... kaj hygge prispeva k našem življenju? Lot. Zelo veliko. Za začetek nas uči, da se upočasni, da se stvari mirno, da uživajo še več naš dom, da bi našli svoj terapevtski kotiček. Da bi dosegli ta občutek dobrega počutja. In to je v teh razmerah, ko najbolj užival svoj čas, bodisi samostojno ali v majhnih odboru, klepet, igranje iger ... ustvarjanje najboljše trenutke in spomine.

Kratek slovar hygge

  • Hyggelig: danska pridevnik hygge.
  • Hyggestund: a "hygge čas".
  • Hyggekrog: kotu sedeti in uživati ​​trenutek ali hygge hyggestund iti.

Ali ste se prijavili na formulo sreče? Vnesite galerijo in poiščite navdih za ustvarjanje hygge vzdušje v vašem domu s temi idejami in nakupovanje za dele in pribor odlično. Ampak zapomni si, hygge je počasen in uživajte v srečo, ki leži v majhnih stvareh. Želite videti več? Tukaj je hygge v akciji.