Ko žaluzije še niso izumili, polkna in bratje (ki so nameščeni v notranjosti) in zaščiteni pred vremenskimi vplivi domove naših starih staršev. Prednosti žaluzije jih sčasoma uvede kot zaščitnim sistemom do točke praktično izginja iz fasadah obstoječih domovih, so potisnjeni na tradicionalnih hiš ali stavb starodavno mesto države.

Vendar pa je njegova uspešnost, najboljše tehnike (zdaj približno PVC in kovine) in njegovo nesporno estetsko vrednost vrnil, da jih postavite na frontni črti. Pomislite: kdo hoče vljudno okna kot sosed ali soseda soseda?

Ne kliči me contraventana ...

Če misliš frailero. In čeprav smo jih ponavadi dal v isti vreči, sta dve različni elementi, ki lahko ali pa ne dopolnjujejo in nimajo enake funkcije.

Zunanji sedežno površino in piscina_320807

polkna

Oni so tisti, ki so visela v oknu za zunanje ohišje za zaščito pred soncem. So dekorativni sami po sebi dajejo značaj in tiskanje tradicionalno noto stanovanja. Poleg tega je v belih fasadah dal opombo barve, z modrimi in zelenimi odtenki dve zaposlenih.

redovnik

Ti so nameščeni v hiši kot zaščito oken. So tipični starih hiš ali na polju ali v mestnih območjih ali v zelo hladnem podnebju, saj ustvari zračno komoro, kjer se toplogredni učinek.

V zvezi s tem členom

Barn vrata: Trend podeželja je

MADE IN USA

Barn vrata: Trend podeželja je

Raznolikost je začimba

In to je, da obstajajo različne vrste polkna, odvisno od uporabe, ki ga želite dati in estetsko vrednost.

Spalnica s pogledom na omari hoje od cama_455460

slep

Skupno v hladnem in suhem podnebju, so pogosto zgrajene z pero in utor deske navpično ali vodoravno, in horizontalne ojačitve ali Z. Ti modeli nevidno vgrajene v gorskih okoljih v Severno vaseh in rustikalnih hiš. Druga pogosta slepi vzorec je loputa plošče. Pogosto se tudi uporablja v zaprtih prostorih in je skupno, da ga najdejo v regias ali klasičnih okraski kmetij.

z lame

So najboljša izbira v toplih morskim podnebjem, ker ščitijo okna za sonce brez žrtvovanja prezračevanje. V bistvu je ta vrsta polkna znan kot pogovorno mallorquinas, ker je gotovo, da jih vidim v hiši Balearskih otokov. Obstaja odprt, zaprt ali nastavljivo ali premična rešetke, pri čemer je slednja najbolj praktična možnost, da bi bolje urediti vstop sonca.

Vrste materialov

Običajno so zavese in bratje iz masivnega lesa. Vendar pa je predvsem zunanji, so izpostavljeni vremenskim vplivom potrebno periodičnega vzdrževanja. Danes novi materiali pridejo v poštev.

Zunaj kmečka hiša s površino comer_346783

les

Če želite staviti na to gradivo, izberite sorte odporne na vlago, kot so cedre, teak in iroko. In bi se izognili na vseh stroškov zelo težka lesa, kot so dodali veliko težo na tečajih in se lahko sčasoma deformira in tudi bolj nerodna za uporabo. Če boste slikati odločijo za cenejše gozdu kot bora. Alternativa, ki daje zelo dobre rezultate, je lameliran les, saj ponuja večjo stabilnost dimenzij sprememb zaradi temperaturne razlike. Ali pa, zakaj ne pridobiti stare predmete?

PVC, aluminija in pocinkano jeklo

So odporni na vlago, korozijo in glive, kar traja več let z malo vzdrževanja. Prav tako lahko izbirate med široko paleto barv in obdelav, ki simulirajo lesa.

Prednosti polkna

  • So dobra toplotna in zvočna izolacija. Kot pri rolete, polkna pomagajo izboljšati stanovanjske izolacijo, in ovira vstop toplote v notranjosti. V bistvu, lahko te zaščite prihranili 30% energije v klimatskih napravah. Temu se doda toplotne funkcijo akustiko, saj pomagajo ublažiti zunanji hrup.
  • zaščititi okna dež in veter.
  • Če se odločite za mobilne lam, pomoč uravnavajo količino svetlobe vrnil domov.
  • podarjen zasebnost kadar je to potrebno.
  • okrepiti varstvo okna domov pred krajo more nadomestiti barov.

Galerija, 16 fotografije
ZELO FANS polkna

Odkrijte možnosti v galeriji polkna, pa tudi nekaj zelo dekorativno alternativne namene (kot so prvotno vzglavja, drsna vrata, zložljiva zaslon ...).