Misli globalno, pravi izraz. In to velja tudi za okrasitev vašega doma. Ker je skrb za planet začne doma, pri izbiri materialov, pohištva ali tkanine okoli vas. Želite biti bolj okolju prijazno? Okrasite vaš dom začne z zeleno tipko. Ponujamo vam nekaj namigov.

1. Blago, ki ljubkuje kožo

Perilo, bombaž, volna, svila, Tencel (a tkanina izdelana iz lesa) in konopljina pomešamo z perilo ali svile. Izberite okolju prijazne materiale, ki ne vsebujejo tóxicas- in bioloških snovi, ki prihajajo iz poljščin, ki se ne uporabljajo pesticidov ali fungicidov ali kemičnih gnojil. Boste pridobili udobje in vaša koža bo hvala.

2. Tri črke vse spremeni

Talne obloge, pohištvo, oprema ... Pojdi na iskanje in zajemanje znaka FSC (Forest Stewardship Council). Zakaj? Ker vodstvo zagotavlja, da je bil les opravljeno odgovorno do okolja in družbe. Najbolj trajnostna rešitev so kosi naravnega furnirja na recikliranega lesa krovu.

3. pohištvo: Les v duši

Ne, ne samo kakršne koli lesa. Pohištvo iz stave ploščo z nizko formaldehida emisij hlapnih snovi, ki lahko škodujejo zdravju, in bi lahko potrdilo "echo" in vodne barve.

Veranda z leseno pergolo in majhno sedenje

4. pulti reciklirati

Ali si predstavljate, kuhinjo točilne izdelana iz ostankov stekla ali porcelana? Ja, obstajajo. In s pepelom in smolo ali kamnov ali steklenice. Izberite jih recikliramo: zmanjšanje odpadkov in zmanjšanje emisij hlapnih organskih spojin (hlapnih organskih spojin), škodljive za zdravje.

5. Carpet vlakna, magija

Ekipa z naravnimi vlakni, so trajnostni in zelo zdravo. Vsak ima drugačne lastnosti vredno prednost vašim potrebam. Tako, jute, je mehka in topla. Alge so vodoodporni. Sisal je prilagodljiv in bambusa, zelo sveže.

Naravna vlakna lahko obleko tla znotraj in zunaj doma.

6. Stene respiring

Če bi se izognili sintetične barve bo zmanjšala prisotnost hlapnih organskih spojin, zato bo domače okolje bolj zdravo. Naravna alternativa ponudba barve, izdelani iz mleka in mineralov.

7. Posnemajte koala, izberite bambusa

To ni les, ampak izgleda, da je ta velikan trava je tako zelo dobra alternativa, da se prepreči prekomerno izkoriščanje gozdov. Toda njegove koristi presegajo videz: to je zelo odporen na vlago in ni enostavno deformira. Poleg tega se lahko uporablja na tla, pulti in pohištva. Bolje, nemogoče!

Veranda s pogledom na gore

8. izolirati sebe, vendar ni strupen

Pluta, konoplja, volna, lesna vlakna plošče ali celuloza. Ti ne vsebujejo strupene snovi, ki so okolju prijazni in ustvariti zelo udoben dom mikroklimo. Rockwool, steklene volne, ekstrudiranega polistirena in poliuretana učinkovita izolatorji, vendar niso ekološko. Izberete.

9. Kartonske škatle onkraj

Uprava se je preoblikoval in danes so narejeni iz stolov do igrač. Poleg svoje estetske odmev, številke ne ležijo: vsaka tona recikliranega kartona je prihranek 140 l olja, 50.000 litrov vode in 900 kg na emisije ogljikovega dioksida.

10. opozarja na nove uporabe

Ponovna uporaba je ključnega pomena, da okolju prijazno. Tudi ko okrasitev! Pred zavržemo kos pohištva, stare ali zastarele vrednot dala še eno priložnost. Mogoče samo plast barve in nekaj dogovori, da bi jo o tem. In presto! Pohištvo kot nova.