Obstaja manjše in večje, bolj ali manj naravno, kvadratne, pravokotne ali celo luč L ... Daj no, vseh oblik in velikosti! Ampak tako ali tako vaša dnevna soba, tukaj so koraki, da bi večina od pohištva, razsvetljave, tkanin in materialov. Ti bi rekel, kaj je strokovnjak!

1. Polna bivalni prostor je mogoče

Soba v nevtralnih tonih in lesa s široko klubska mizica

Z veliko pohištva. Majhen, v nasprotju s tem, kar mislimo, dwarfing Karkoli! Enako velja tudi za tla lesene letvice ozka ali majhne ploščice.

2. Svetloba in prostor: več, prosim!

Ključ do zmage je jasno, življenjski prostor. Kako? pohištvo po meri od stene do stene in tal do stropa, v istem tonu stene. Izložba ali pomoč zmagaš shranjevanje salon sobo. Če želite, da je največja svetlobe preprečuje visok pohištvo blizu okna.

3. Porazdelitev: korak za korakom, kako zadeti

Soba v nevtralnih barvah in dodatki v roza, oranžna in slezenasto z bež preproge in talne svetilke

Moramo začeti z velikimi kosi: kavč, TV kabinet in klubska mizica. Poleg tega moramo upoštevati razmerja in položaj oken in radiatorjev, da bi našli najboljše mesto. Ko dajo teh kosov na mestu, prehod na bolj osebne podatke: Ali imate veliko knjig? Ali morate imeti veliko sedežev? Prostor ustreza vašim potrebam, preden se izbere dodatke in majhno pohištvo, ki bo dokončanje prostor.

4. pravokotne sobe, izziv z veliko rešitvami

V tem primeru se odločijo za plitve in podolgovate kose. In ne drži nazaj na ustvarjanje pomožne okolja, kot so bralni kotiček ali delo. Ta okolja fit tudi sobe kot "L", ki jih omejuje na omari ali nižje sedeže.

5. Med tkanine

Blazine v pisane krpe s cvetjem ali bež

Naravni vedno dela. Cicani lan in bombaž so toplo pozimi in hladno poleti. Lan ustvarja svetlobne pokrove in dramatične padce v zavese in žaluzije. Poleg tega so diplomanti svetlobo. Za oblazinjeno pohištvo je najbolje, da izberejo, ne da bi veliko parcelo. Preproge: bombaž ali kilims o rastlinskih preproge poleti in pozimi, volne in svile.

6. Dobra barva

Življenje v bež barvi s smetano kavč in pisane blazine

Barva močno vpliva na opremo. je najbolje, da se odločijo za nevtralno podlago in mirno: beli strop, lahke stene in mehke tone, ki spominjajo na naravo v glavnem pohištvo. In, da dinamika obveznosti veselo blazine, svetilke in oblikovanje objektov.

7. Na tleh

Predsoba s parketom in svetel

Za nič boljše prsti naravni hrast palet ali vsaj ga dobro posnemati. Stava Končni tonirana vosek, organsko ali rahlo beljeno laka, tan ali sivo. Prečke, od 22 cm, ali kombinirani širine 22 do 30 cm, da dobimo gibanje. In v regias kmetijah, danih v točki, v čepa Madžarska, s kotom 45º-. Ampak, če ste dobili zdravilo, da imajo staro besedo, kot modernistično hidravličnega mozaik, se je ne dotikajte! Skuša obnoviti, ker so pravi biseri.

8. Svetloba in vladaj

Dobra osvetlitev je ključnega pomena. In še več v razredu, družbeni prostor v hiši. Ampak pazi, da zlorabljajo vgrajene žepe, saj boste na koncu videti kot vzletno-pristajalne steze. Svetloba mora biti posreden, in se doseže s talne svetilke, branje in namizni ambienten v več smereh. Če je lahko, z nastavljivimi regulatorji intenzivnosti in avtomatizacije. In predvsem, toplo!

Meritxell Ribé notranji oblikovalec, partner in direktor domačem studiu

Meritxell Ribé

  • On je odprl svoj studio v letu 2005
  • Zdaj teče s svojim partnerjem The Room Studio, arhitekt Josep Puigdomènech. Z multidisciplinarne skupine, ki jih ponujajo celovite rešitve notranjo opremo in dekoracijo.
  • Njegova filozofija: zelo prilagojene prostore in odlična mešanica funkcionalnosti, udobja in dizajna.