Preproga urejena, zavetišč in lahko popolnoma preoblikovati sobo. Seveda, da vedno videti kot prvi dan, boste morali ustrezno voditi. Tukaj je nekaj trikov, da se vedno odlično!

Francisco Cumellas, strokovnjak za sodobne odeje, prvi nasvet je več kot jasno: "Če želite podaljšati življenje naših preprog je bistvenega pomena za sesanje in če polil koli tekočino, jo čisto takoj, ne dovolite, da se posuši." Da, za čiščenje teh madežev in uporablja vse trike, ali se lahko uporablja za vse preproge.

Vsaka vrsta vzdrževanja preprogo

Če imate volna preproga, je najbolje, da sesanje enkrat tedensko. Če je preveč nov, pričakuje, da bo malo rabljeno. In, če je to Ročno izdelane preproge vozlov, To je še boljši čisti z vlažno krpo, v smeri dlak in nato najemnin suha.

Kot je za bombažne odeje, Poleg sesanje, lahko pa jih tudi pranje v hladni vodi ali suha.

preprogo vlakna, če so sintetične - najlon, poliester in polipropilen, zelo odporen in enostaven za čiščenje, in če zelenjava, Morda je to sesanje vsak dan, ali, če je zelo umazana, jih očistite suha; za kokosove preproge, zlasti uporablja trdo krtačo za suho čiščenje.

Kaj madež želite?

Francisco Cumellas pove svoje trike, da odstranite vse madeže iz preprog. In začetek nam poveste, kaj se lahko zgodi, če imate hišnega ljubljenčka. Zavezala, saj je za živali, živi z osmimi psi sprejet ", tako da je zelo normalno, da so za odstranjevanje madežev" nezaželeno "pogosto. Uporaba raztopine tople vode z "milo" amoniakom do volne preproge, filc, akrilne preproge kratke lase in celo poliester ".

In še s sadnimi madeži, kava, čaj, mleko, kakav, vina, omake ali jajce. On pravi, da "je najbolje, da uporabite toplo vodo z detergentom in kisom. Raztopino nanesite z vlažno gobo, po čisti s krpo in pustite, da se posuši minut. "

"Če želite izbrisati so naftni madeži, črnilo, vosek, bitumen, smetana, mast ali katrana morate uporabiti topila za suho čiščenje. In barvni madeži, aceton, nohte, šminke ali gumi po uporabi topilo za suho čiščenje mora navlaži z raztopino tople vode z detergentom in kis, in se konča z novim nanašanje topila " pravi.

In če želimo odstraniti madež je blato ali umazanija, "bi morali pustiti, da se posuši dobro in enkrat suha, čopič za uporabo po pripravi vode in amoniaka -Tri delov vode z amoniakom."

V vseh primerih, pred uporabo čistejše, Cumellas priporoča "testno barvno obstojnost preprogo v neopaznem kotičku to in uporabljajo izdelke nežno". drugačen primer je, če bomo temeljito čiščenje naše preprogo. Če želite to narediti, je priporočljivo, da se obrnejo na specializirane centre in especificarles "kakovost preprogo, da se zagotovi ustrezno čiščenje, pred katerim naj bi pripomogla majhen preizkus v neopazne za zagotovitev optimalnih rezultatov, ne da bi poškodovali kos mesto."

¿Čiščenje preprog doma ali jo odnesite v čistilnico? Povejte nam v komentarjih.