Det er stjernen i stuen og en av de mest brukte delene av huset. Men det møbel vi forbinder med et øyeblikk av velvære, kan være en kilde til muskelspenninger og ryggsmerter forårsaket av dårlig holdning.

Galleri, 8 bilder
Sitter godt på sofaen

Best posisjon til å sitte på sofaen

Er det en mer behagelig og sunt? Vi skal "huske" at medfødt evne i kroppen til å vedta en naturlig og avslappet holdning. I stedet har vi dårlige holdning vaner og kropps spenninger som hindrer oss sitte godt. Derfor må vi se tilbake. Fremfor alt må vi ta hensyn til:

Å ha kolonnen kjole

Målet, enten du sitter og ligger på sofaen, er å ha ryggraden justert i nøytral. Det er en nøytral kolonne som respekterer naturlige krumning av ryggen (i livmorhalsen og lumbar litt innover og ut dorsalt). Når ryggraden er korrekt innrettet bedre fordele kropps belastning og mindre stress.

Kvinnen sitter på en sofa lesing

Beskytt korsryggen: Områder som støtter mer press mens du sitter på en sofa er korsryggen og cervical. For å beskytte den første, helst sitte godt på sit bein (bein i bekkenet), pass på at korsryggen berører ryggen og hvile føttene på bakken (Føttene skal ikke henge eller knær å trykke kanten av setet). Hvis det er mye plass i korsryggen plass, plassere en pute som slappe av området.

Overvåk halsen: De fleste sofaer er for lav rygg som ikke kan støtte nakken, som ikke bare hvile og spenner nakken. Hvis sofaen har en svært høy tilbake motsatte kan skje: hodet hviler på ryggen og nakken er altfor komprimert og presset frem. For å unngå dette, å sitte der for å støtte hodet bakover på en pute, og føle hvordan ryggraden er justert fra basen til hodet (som om en imaginær tråd trekke hodet og forlenge ryggraden).

Hvis jeg ligger på sofaen hviler mer?

Sofaene er ikke ment eller utformet for å lyve. Basen har ikke tilstrekkelig styrke, puter lage hull med forskjellige tettheter ... Men sannheten er at vi alle har brukt til å ligge på sofaen. Noen tips til å strekke komfortabelt:

Siden eller ryggen: Formelen for komfortabel liggende på den side gjør som vi ville i sengen, å plassere en pute mellom begge knær og en annen under hodet. På den annen side, ligge med forsiden opp (for å lese, se på TV ...) flere ubalanser er opprettet i korsryggen og cervical området. Bruk puter og løft bena danner en "fire", for eksempel, som er en svært komfortabel stilling.

Galleri, 8 bilder
Sitter godt på sofaen

Er det en sofa som passer bedre til kroppen?

Når vi kjøper en sofa du ser på form, farge og design. Vi gir mange bruksområder (se på TV, legge seg ned for å hvile, sitte og lese eller prate med familie) og hver av dem skal føle seg bra. Det er viktig å undersøke om sofaen vil være komfortabel og velg det som passer best hver. Fordi mer naturlig forholdet mellom kroppen og sofaen, uten ekstra puter, mer behagelig og sunn holdning være.

Styr din posisjon på sofaen

kroppsbevissthet

Å sitte på sofaen sjekker du merker spenningen i noen del av kroppen din. Det gjør små bevegelser fra bekkenet, nedre rygg, rygg, nakke, skuldre, armer og hode.

alltid flytte

Lang forblir i den samme posisjon øker postural spenning (er "lastet" vev og ledd). Hvert 10. minutt utfører mini klar flytende bevegelser eller stige og slår å sitte.

Balanse og symmetri

Unngå stillinger som ikke er symmetrisk og mer skade på et område av kroppen: sitte på ett ben, magert på en arm ...

De mest hyppige feil

hodet

Unngå bor med bøyd eller bøyd hodet til den ene siden. Som en løsning, holdes hodet på linje med søylen og liggende på en myk pute.

tilbake

Ikke len deg på rygg området fordi det komprimerer mellomgulvet. Som en løsning, sitte på Ischia, avspilling og lumbar pute.

lap

Ben bøyd presser kneleddet og hofte og bekken ubalanser. Som en midlertidig løsning, plasserer føttene på linje i en høyde som er behagelig.

Galleri, 8 bilder
Sitter godt på sofaen