Sammenligninger er motbydelig, og selv om de deler et bad og dusj funksjon, er ganske forskjellig bruk og nytelse. Gitt skred av erstatninger badekar for dusj (en løsning som ofte skyver plassmangel), gir vi deg ti grunner for deg til å tenke.

Men før ... noen forskning sin fortid? Etymologisk ordet bad avledet bad (så langt, ingen overraskelser) og til tross for mangelen på referanser til dette stykket i den gamle verden, noen data tyder på at var et mål for bruk både i det fjerne og Midt-Østen og i klassisk Hellas. Berømt er legenden om de evige bad i rumpa melk som en skjønnhet hemmelig av Cleopatra i Egypt flott! Da badet konseptet helbrede noen sykdommer, og selv ble gitt en renselse av sjelen eiendom.

Galleri, 11 bilder
Baneras 10 grunner til å elske dem

Etter uføret av middelalderen, sier noe mindre opptatt av hygiene enn andre, vises på Vestopplysningstiden modeller forløperne for moderne badekar. Imidlertid vil bruken ikke strekke seg godt inn i det nittende århundre århundre med utseendet av karet (bad) til den engelske og den første bevegelige jern badekar kalt som sådan. Gradvis gikk han fra å være en eksotisk objekt til en vare nødvendig, nesten avgjørende, av moderne sivilisasjon. Det var da David Dunbar Buick (Hvem?) Oppfant prosessen for emaljering støpejern badekar, som ville være den siste push for popularisering av karet mellom de velstående klassene i vestlige land. Og selv i dag!

Moderne badekar er laget billigere glassfiber eller akryl; det er også porselen, steingods, stål, støpejern og tre (tradisjonelle i Japan). Her er 10 veldig gode grunner til å elske dem og et bildegalleri som vil slappe av deg så henne.

1. merverdi for velvære

Klart, hvis huset ditt har et bad, revalues ​​det. Og ingenting kan sammenlignes med å nå ditt hjem, din tilflukt etter en lang hard dag og har en skikkelig hyllest med et glass vin, en boble bad, lys og musikk. Hvis ting er ledsaget av en fantastisk utsikt, hvor er du, beveger vi oss til et høyere, nesten mystisk nivå. Hygiene blir en fornøyelse.

fritatt badekar på soverommet med utsikt over mar_00301023

2. Komfort ved foten av sengen

Forvandle soverommet til en eksklusiv suite plassere badekaret ved foten av sengen. Eller er du ikke fra at når de går til et hotell alltid tenke på å ta en dukkert i deres utsøkte spa? Vel, ikke en flash i og dra nytte av denne gleden i ditt eget rom. Dermed er rengjøring og avslapning forbundet i logisk rekkefølge av daglige gjøremål, som å våkne opp og forberede seg til å møte dagen på best mulig måte eller bade og gå i dvale, alt innen noen få trinn, og uten å forlate rommet. I galleriet vil du se hvordan du kan innlemme dette stykket på soverommet. Denne løsningen vil falle i kjærlighet.

3. De er så dekorative!

Det er mange former og materialer, som nevnt tidligere. De kan også bli kategorisert etter deres installasjon modus: gratis, innebygd eller på bakkenivå. Alt dette vil avgjøre den dekorative stilen på badet som få andre ting. Eller hvis ikke, se på den tredje fotogalleri og fortelle oss om ikke den absolutte hovedpersonen og leder av glamour som viser at badet ...

4. Gi en vintage preg på miljøet

Klart, hvis huset ditt har et bad, revalues ​​det. Og ingenting kan sammenlignes med å nå ditt hjem, din tilflukt etter en lang hard dag og har en skikkelig hyllest med et glass vin, en boble bad, lys og musikk. Hvis ting er ledsaget av en fantastisk utsikt, hvor er du, beveger vi oss til et høyere, nesten mystisk nivå. Hygiene blir en fornøyelse.

clawfoot badekar preg vintage_00424485

En bit av denne typen er nøkkelen i å bestemme estetikk badekar og kan være i almonedas og antikk. De krever en renne gjennom et nedre rør sett bare synlig hvis man bøyes over. Og som følger vanligvis kranen er også installert gulvet, hvis gratis, eller som i en vanlig badekar, hvis festet til veggen.

5. Problemer med plass?

Aaaaix, den evige handikap ... Hvis badet er mini men ønsker ikke å gi opp gledene ved en kar, konstaterer en eller to løsninger cornerbacks modeller, bedre utnyttelse av plassen. Ledende produsenter inkluderer i sine modeller kataloger med svært forskjellige størrelser, for å møte behovene til hver. Så kan du finne kar fra 90 cm eller selv velge tilpassede løsninger, i dette tilfellet laget av en murer. I galleriet kan du finne et rom ikke for stor presist bad, men har et badekar og dusj. Ta det!

6. badekar, og det er pære

Badekar som inkluderer denne funksjonen hvis de tilbyr en bonus til den typiske hygiene. Er flere: terapeutiske områder med foreningen av luft og vann bobler som lover deg å gi toning eller muskelavslapning, forbedrer blodsirkulasjonen og fordeler på humør, som stress innstrammingen. De er litt dyrere enn vanlig, men ikke krever altfor ulik installasjon. Noen selv har fargeterapi. Alt ned en godbit og hjem!

Galleri, 11 bilder
Baneras 10 grunner til å elske dem

7. De er forenet med sine omgivelser

Hvis, derimot, vil du kamuflasje badekar på badet, er det mange muligheter for å dekke kroppen. Med treplanker, plater av marmor eller andre naturlige steiner, fliser meter typen microcemento å gi kontinuitet til bakken ... Paletten er bred og belegg bestemme estetikk på badet. Men se på bildegalleriet og se hvordan en typisk, rektangulært badekar, fusjonerer med miljøet takket være tre.

8. Utenfor, total luksus

Kan du tenke deg å ha en kar på dekk? Det er ikke slik en sprø idé, spesielt i sommer hus der frakobling er nesten en forpliktelse. Du trenger bare en spesiell hjørne, omgitt av trær, som fra nysgjerrige øyne, og en vann installert på denne prispunkt. Bruk og glede som du sier. Skriv inn galleri og nyte naturen.

9. En bakkenivå

Denne alternative installasjonen krever arbeid, men gir mange fordeler. Det viktigste er at badet blir bredere, ikke å ha en kropp som opptar volum i ham, og en annen er mer sanse, knyttet til den rituelle vasking av kropp og sinn, i kontakt med jorden, praktisert i Japan takket ofuro.

badekar på bakkenivå i microcemento_00382441

Hva hva? Århundrer med tradisjon følge behagelig opplevelse av å legge inn et ofuro; et badekar med varmt vann som innbyr til avslapning og mental rensing. Den første ofuro ble i utgangspunktet bygget sedertre sammensatte tanker som, når de er fylt med varmt vann slipper ut lukten av tre. Nevnte aroma, sammen med vann ved høye temperaturer, forsterkes den terapeutiske kvaliteter av badekaret. Foreløpig ofuro av byer er rektangulære kar med permanent varmt vann. I galleriet kan du finne en versjon "Western" Dette badet.

10. Oppbevaring

Hvis strukturen i badekaret har innebygd hyller, kan du plassere det, samt hygiene og skjønnhetsprodukter, bøker og blader for å fremme lesing tid. For en glede! I tillegg kan vi ikke avfeie uten å nevne hverandre under badekar, og det er svært praktisk for boliger med små barn. Bad tid med den lille er uunnværlig, ikke sant?

Galleri, 11 bilder
Baneras 10 grunner til å elske dem

Fordyp deg i bildegalleriet og ta et godt bad smakfulle miljøer som vi har valgt.