Det er mindre og større, mer eller mindre naturlig, firkantet, rektangulær eller lys L ... Kom igjen, i alle former og størrelser! Men uansett stuen din, her er fremgangsmåten for å få mest mulig ut av møbler, belysning, tekstiler og materialer. Du ville si hva eksperten!

1. Større salongen er mulig

Rom i nøytrale toner og tre med bred salongbord

Med store møbler. Liten, i motsetning til hva vi tenker, dvergvekst uansett! Det samme gjelder for gulvene lamellbunner smal eller små fliser.

2. Lys og Space: More, please!

Nøkkelen til å vinne er å tømme stue. Hvordan? Tilpassede møbler fra vegg til vegg og gulv til tak i den samme tonen i veggen. En presentasjon eller hjelpe deg å vinne dresser bod. Å la maksimal lys hindrer høye møbler i nærheten av vinduer.

3. Distribusjon: trinn for trinn hvordan du treffer

Rom i nøytrale farger og tilbehør i rosa, oransje og lilla med beige teppe og gulvlampe

Vi må begynne med de store stykker: sofa, TV skap og salongbord. I tillegg må vi ta hensyn til proporsjoner og plassering av vinduer og radiatorer for å finne den beste plassen. Når plassert disse brikkene på plass, gå videre til mer personlige detaljer: Har du mange bøker? Trenger du å ha mange seter? Space passer dine behov før du velger tilbehør og små møbler som vil fullføre plassen.

4. rektangulære rom, en utfordring med gode løsninger

I dette tilfelle velger for grunne og langstrakte stykker. Og ikke holde tilbake på å skape et hjelpe miljø, slik som et lesehjørne eller arbeid. Disse miljøene passer også rom som "L", begrense dem til et skap eller lavere seter.

5. Blant stoffer

Puter i fargerike klær med blomster eller beige

Naturlig alltid fungerer. Chintz lin og bomull er varm om vinteren og kjølig om sommeren. Flax skaper lys dekker og dramatiske fall i gardiner og persienner. I tillegg nyutdannede lys. For møbelstoff er det best å velge uten mye plot. Tepper: bomull eller kilims på plantematter i sommer og i vinter, ull og silke.

6. God farge

Leve i beige med fløte sofa og fargerike puter

Farge har stor innvirkning på innredning. det er best å velge en nøytral basis og rolig: hvitt tak, lyse vegger og myke toner som minner natur i hoved møbler. Og for å gi dynamikk engasjement muntre puter, lamper og designobjekter.

7. På bakke

Inngangsparti med parkettgulv og lyse

For ingenting bedre jordsmonn naturlig eik paller eller i det minste imitere ham godt. Bet ferdig farget voks, økologisk eller lett bleket lakk, tan eller grå. Lamellene, fra 22 cm brede, eller sammenlagte bredde av 22 til 30 cm for å gi bevegelse. Og, i regias gårder som er lagt inn i Ungarn punkt-i tappen, med en vinkel på 45º-. Men hvis du får stoffet til å ha en gammel gulvet som en modernistisk hydraulisk mosaikk, ikke rør det! Prøver å gjenopprette fordi de er virkelige perler.

8. Lys og erobring

God belysning er viktig. Og enda mer i klasserommet, det sosiale rom i huset. Men pass på å misbruke den innebygde lommer, fordi du vil ende opp som ser ut som en rullebane. Lyset skal være indirekte, og oppnås med gulvlamper, lese og bord ambienten i flere retninger. Hvis det kan være, justerbare intensitetsregulator eller automatisering. Og fremfor alt, varme!

Meritxell Ribé interiørarkitekt, partner og direktør for The Home Studio

Meritxell Ribé

  • Han åpnet sitt eget studio i 2005
  • Han driver nå med sin partner The Room Studio, arkitekten Josep Puigdomènech. Med et tverrfaglig team de tilbyr omfattende løsninger interiørdesign og dekorasjon.
  • Hans filosofi: svært tilpassede områder og en perfekt blanding av funksjonalitet, komfort og design.