Få endelig bestilling med metoden for den nye guru orden, den japanske Marie Kondo. Hans hemmelighet? Bli kvitt noe som ikke gjør deg glad og brette klær for å holde det oppreist. Det fungerer.

Hvem er Marie Kondo?

Hans bok "The Magic of order" (Ed. Aguilar) er en global bestselger. Liten, Marie og bestilt skap hele familien. Etter hvert viste han sin lidenskap i sitt arbeid, og skapt et konsulentfirma for å organisere hele huset. Hans metode vil overraske deg.

Galleri, 14 bilder
LÆR Å skyte og en slags "ekte"

"Organisasjonen begynner med å fjerne". Denne setningen er det beste utgangspunktet for å snakke om systemet for organiseringen av den japanske Marie Kondo, hvis bok har blitt en sann mester i orden over hele verden.

Akkurat hva som gjør deg lykkelig

Hemmeligheten bak suksessen til metoden, som kalles KonMari, er å begynne å trekke organisere alt som ikke trenger eller gjøre deg lykkelig. Ifølge hans organisere erfaring, de fleste klager de mangler skap når problemet er å akkumulere for mye. for henne organisere er bare å avgjøre om ikke å kaste et objekt, og bestemme hvor du skal lagre. Marie forpliktelse til å organisere hele huset en gang for endring av mentaliteten mer effektive.

Start med det enkleste

Du bør alltid organisere etter kategori, ikke av sted. Dette betyr at hvis du starter med klær, må tømme alle hjem møbler der du har klær. Det er måten å se det faktiske volumet og finn ut om du har lignende plagg eller "neglisjert".

Klær, første skritt. Det er den første til å bestille fordi for Marie Kondo gjør det enklere å "forkaste". Deretter vil det komme en tid av bøker, aviser, ulike gjenstander og til slutt den sentimentale elementer (bilder, suvenirer ...), den mest kompliserte.

Detalj metode skuff Marie Kondo

Hvordan avgjøre?

Marie sier at du må ta gjenstandene én etter én hånd. Bare da vil du vite om du vil ha dem eller ikke. Tenk på om det gjør deg lykkelig, i sin bruk ... og hvis du bestemmer deg for ikke å holde det la gå med takknemlighet (for de gode tidene delt).

Redde for å kaste ut det du ikke bruker

Sett alle klær og tilbehør og gjøre hauger etter kategori (skjorter med skjorter, gensere og gensere med det ennå) over sengen.

Det en ny sesong

Det er det første du bør screenes fordi de ikke trenger nå. Klær Følg inneværende sesong og deretter med tilbehør. Når du lagrer det, glem separasjon sesonger for Marie er bedre å ha alt alltid for hånden. Hvis du ikke passer det alle sammen, det tildeler en behagelig for en ny sesong: det er fortsatt mye bedre enn i esker.

Ikke lagre mer

Bare holde med det du virkelig elsker og ikke holde klær som du synes synd på å kaste rundt i huset eller pyjamas (det akkumuleres og fortsatt vil ikke bruke det). Når du er ferdig med å velge klær, vil det normalt med en tredjedel av alt du hadde.

Velg god tid til å få orden

Når?

Ponte å bestille tidlig om morgenen er når tankene er klarere hele tiden.

Hvor?

Gjør det i en rolig plass, hvis det kan være uten musikk eller i beste fall med ambient musikk.

Hvem?

Alene, slik at du unngår at innflytelse dine beslutninger eller ønsker å bo noe strimler.

Hvilken rekkefølge?

Først ta vare å fjerne ting og fortsetter deretter med å organisere fellesarealer. Så du vil være mer "trent".

Galleri, 14 bilder
LÆR Å skyte og en slags "ekte"

Spar vertikalt og med noen tilbehør

I fremgangsmåten i Marie Kondo fleste klær bør holdes bøyd, slik at kan plasseres i skuffer eller bokser oppreist (du vil passe mye mer).

bruker plass

I rommet hvor klærne henger 10 kan du spare mellom 20 og 40 foldet plagg. Klærne ikke rynke fordi dobbel, slik at vekten blir deformert fra andre artikler over.

Less is more

Ikke misbruk lagringsløsninger (skap, beholdere ...). Jo enklere de er, som bokser eller skoesker, jo bedre. Lagringsmetoder en tendens til å komplisere orden. Unngå å sette navn på alt, det er "støy" i skapet.

og Sentimental

Bilder, objekter av barn, gaver, minner, kjærlighetsbrev ... De sentimentale elementer er de vanskeligste å skyte. Hvorfor Marie venstre til enden. Når du har valgt alt annet du tror du er allerede "liste" å gjøre det. Gjør som med resten og, først, bringe dem sammen hele tatt.

Detalj med bokhylle headboard

ikke "exilies"

Mange mennesker gjør feil, som de føler seg flau trekke disse objektene, ta dem med hjem fra sine foreldre. Som bare tjener til å glemme dem der. Marie er ikke nødvendig å spare for å spare, du må bare holde med dem du "berøre hjertet". Du kan starte med bildene.

Si farvel til fortiden

Marie Kondo å ikke kaste mange av disse tingene vi gjør er klamrer seg til fortiden. Plassen vi lever i skal være for den personen vi blir ikke for den personen vi var i fortiden.

Finn et sted for alt, og endre livet ditt

Det er den siste nøkkelen Marie Kondo: hver objekttype skal kun lagret på ett sted. For eksempel, alle skjorter i en bestemt skuff.

Gjør et klikk

Som du redusere dine eiendeler kommer "den tiden av klikk": I det du kommer til riktig mengde objekter for deg. Dine følelser du har brukt skjønn og "du kommer" rekkefølge.

Magien av ordren

Da føler du en følelse av lykke. Mange fans hevder at etter bestilling Marie oppdaget hva de egentlig ønsket å gjøre med livet sitt og byttet jobb, par ...

Galleri, 14 bilder
LÆR Å skyte og en slags "ekte"

Som en utgivelse


den "Art kast" Skjerpe dine ferdigheter til å ta avgjørelser og selv "detoxifies" kroppen din. Organisere gjenoppretter balansen mellom mennesker, sine eiendeler og sitt hjem og rydding livet ditt.