Ingen grunn til å endre anlegg eller utstyr, bare for å gjøre små bevegelser kan faktisk redusere dine regninger og forbedre familiens økonomi. Du telle dem alle.

1. Planlegg belysning

Belysning står for nesten 20% av energiforbruket. Du må planlegge effektivt avreise lys og installere systemer som styrer sin intensitet, som regulatorer eller dimmere i stedet for brytere. Poenget lys kraft: forbruker mer indirekte. Også, hvis du male vegger og tak av en lys farge gevinst i lysstyrke og dermed bruker mindre lys.

2. Endre pærer

Sustitutir alle lyspærer med lavt energisparing for hver, ca 8 € i året. Hvis du har 30 hjemme, de er ca 240 € per år. LED er enda mer effektiv og stadig mer brukt i hjem innredning.

3. Beregn ditt forbruk

En forbruksmåler hjelper å vite umiddelbart euro og hva du spiser. De er ikke veldig dyrt (fra € 61), og kan nå ned strømregninga 45% (hvis varme gass er da opp til 20%). Noen lar deg slå av.

4. Sjekk anlegget

Det er nødvendig både av sikkerhetsmessige grunner og for å unngå overforbruk. I nye hus gjennomgangen bør gjøres hvert 10. år, mens de med mer enn 25 år må studeres hvert 5. år. Før du gjør samtaler budsjetter.

5. Slå av lyset

Det er nødvendig både av sikkerhetsmessige grunner og for å unngå overforbruk. Små bevegelser lagrer.

6. Ren pærer og skjermer

Sparer rengjøre pærer, som skitt absorberer lys og forbruker mer elektrisk kraft for å oppnå en viss intensitet. Gjør det ofte, alltid med lyspæren av. Gjenta den samme operasjonen med lampeskjermer.

7. pass av vampyrer

La apparater eller datamaskin med piloten på dyre strømregninger mellom 5 og 16%. I stedet for utkobling av kommandoen og la dem i stand-by, plugge dem inn i en strømfordeler med en bryter. Dermed bare slå av slå av helt.

8. komforttemperatur

Det er anslått at 20 ° C er den optimale temperatur for hele huset. For hver grad av flere forbruket øker mellom 5 og 10%. Om natten og når du er ikke sett det ved 15 ° C. En god rangering av temperatur kan du spare ca 100 € i året.

9. Sett på en termostat

Det er enkelt og billig (fra 30 €). Programmerbare termostater lar deg justere temperaturen til dine vaner og sette hvilken tid radiatorene er slått på. Det er elektronikk som kan programmeres. Sjekk dem ut instruksjoner for mer spill.

10. Kontroller kjelen

En skitten kjele forbruker mer støv og fett. Ikke vent for å ødelegge for gjennomgang, fordi med en god vanlig vedlikehold ikke bare forlenge livet hans, også vil redusere regningen med 10%. Ideelt vurdere det en gang i året i begynnelsen av sesongen.

11. Ae persienner

Last opp i løpet av dagen for å slippe inn sollys og varme hjemme naturlig og senke dem om natten for å beskytte huset mot kulden. Du kan gjøre det samme med gardinene (jo tykkere jo bedre). Forsterker isolering av vinduer med weather.

12. Tilpasser klærne til sesongen

Hvis det er vinter hvorfor du gå hjem kort ermet? Ikke kle seg i desember og august, og unngå "kaste" oppvarming når den ikke er så kaldt, eller ha det på en svært høy temperatur. Lukke dører å varme rommet raskere du vil.

13. Konsentr varme

Hvis det forblir bare du bruker, trenger du ikke å bruke på varme dem. Låse dørene, slik at varmen er konsentrert om den delen av hjemmebruk, og selv lukker nøkkelen til sine plater. Med denne gest kan du spare mellom 5 og 8% av energien.

14. Isolerer med tepper

Benytt deg av tepper og matter for å bedre isolasjon i hjemmet, siden det er anslått at god isolasjon kan representere mellom 20 og 40% mindre forbruk. Teppene også hjelpe deg til å gi varme til "kalde" gulv som marmor eller porselen.

Stue med peis tent

15. Ikke dekk til radiatorer

Den ideelle beliggenheten er under vinduene fordi luften som hjelper fordele varmen filtrert. Men unngå plugging med gardiner eller andre gjenstander fordi da "arbeid" mer å varme det samme. Følgelig cubrerradiadores ikke anbefales.

16. Snu datamaskinen

Hvis du ikke skal bruke en halvtime er best å slå den av fordi harddisken ikke vil ha. I tilfelle av korte intervaller på skjermen, som er det mest brukte av. Merk at når strømsparingsmodus er aktivert forbruket reduseres til 15%.

17. Fans hele året

Ceiling fans er også svært nyttig i vinter. Som den varme luften har en tendens til å stige, for å få på plass "vinter" bladene investere sin fornuft og fortrenge akkumulert luft til bakken. På denne måten kan spare opptil 30% energi.

18. Solar Ladere

For mobiltelefon eller laptop, lader en solar lader batterier med null energi kostnader. Konvensjonell forbruker 0,03 W (mest effektive) og 0,5 W og dens viktigste problem er at hvis de blir plugget uten apparater fortsette å konsumere.

19. Ingen avløpsvann

Badet må være klinkende klart at toalettet ikke er en søppel. Ikke kast papirene der og da tømme tanken. For å unngå dette, har en liten bøtte på badet. Det er anslått at 30% av vannforbruket kommer fra toalettet og at hver person losser tusen ganger i året.

20. dobbel flush

Dual flush systemer eller avbrudd av dette er best egnet for å redusere vannforbruket. Hvis du har en gammel sisterne, kan du tilpasse jevnt uten å endre hele systemet. De er tilgjengelige i DIY butikker eller avløp.

21. Pass deg for lekkasjer

Det er anslått at en lekk kran avfall ca 35 000 liter vann i året. Når du oppdager den mister vann, steng kranen når den ikke er i bruk. Du kan gjøre det samme hvis toalettet lekker. For å oppdage lekkasjen, sette et par dråper fargestoff i sisternen.

22. Lukk kranene

Mens du soaping i dusjen eller pusse tennene ikke la vannet renne. Ett minutt 10 liter vann er bortkastet. Det åpner også springen minimum. Hvis du vasker hendene dine ikke trenger hele flyten på 20 liter per minutt, seks liter per minutt vil være nok.

23. Temperaturen umiddelbart

En tappekran bimando tar et minutt for å oppnå ønsket temperatur, mens et termostatisk reverserer to sekunder. Dette sparer ca 80 000 liter vann i året. Du kan erstatte keramisk patron for en termostat kit og ikke trenger å endre springen.

24. Installer ventilasjonsanleggene

Installer en tut til kranen er svært enkelt som du kjøper på Biltema og skrus til kranen tuten. Denne innretning blander luft med vann, uten at vanntrykket og redusert med 50% forbruk. Det er også dusjhoder med dette systemet.

25. strømningsbegrensere

Strømningsbegrenserne enkelt installeres i kranen munnen og hindre at denne åpner utover en forutbestemt vinkel. De kan også installeres i dusjen. Dermed blir forbruket av tappevann fra 15 til 8 liter pr minutt og dusjen 20 til 10 liter.

Galleri, 14 bilder
50 LAGRE triks Easy Home

26. Riega skjønnsom

Enten på terrassen eller hagen, satse på lokale planter (for å være tilpasset klimaet trenger mindre vann) og gruppere dem i henhold til deres behov for vann. Ikke vann på dagtid, og hvis du kan dra nytte av regnvann for å vanne plantene.

27. Sett vaskemaskinen kald

Hvis kalde vaskebesparelser, siden nesten 90% av den energi som forbrukes av en maskin, er å oppvarme vann. I de fleste tilfeller, klærne er ikke så skitne. En vaskesyklus på 90 bruker fire ganger hver 40 ° C. Videre bygger kaldt vann lime mindre.

28. Lava full last

Økonomisere ressurser: sette en full belastning både vaskemaskin og oppvaskmaskin. Hvis du kutter på halve tiden kan du sette disse apparatene spare rundt 125 € i året. Når du gjør på halv last, alltid brukt økonomiske programmer.

29. effektive apparater

Hvis du trenger å fornye noen apparater hvitevare spill på mer effektiv: Klasse A + eller A ++. Gjennom livet ditt kan du spare mer enn 600 €, og det er anslått at disse er ansvarlig for 40% av energiforbruket.

Kjøkken med øy og amerikansk stil kjøleskap

30. bedre hånd maskin

Skyll retter før de legges i oppvaskmaskinen eller vaskes for hånd med varmt vann kan være 60% dyrere enn å gjøre en full last på en effektiv oppvaskmaskin. Prøv alltid å velge økonomiske programmer eller lav temperatur.

31. Iron sjeldnere

Akkumulere stryke klær fordi jernet forbruker mest energi ved oppvarming, ikke styret. Det er den beste linja, men færre ganger mer. Lar spillvarme klær som ikke er for skrukkete og bare ønsker å anmelde.

32. Vær forsiktig tørketrommel

Tørketrommelen er en av de største forbruker apparater. Derfor bruker det så lite som mulig, bare når du ikke kan henge klær, og ikke blande typer klær (bomull som en tyngre). Velg syklusen "dot plate" like før.

33. Bruk enten kjøleskapet

Hver gang du åpner kjøleskapet desperficias 7% energi. La den avkjøles før du legger mat i kjøleskapet og tine mat på det, så dra nytte av hans kaldt. Hold det full, men med plass til luftsirkulasjon mellom matvarer.

34. Temperatur og beliggenhet

Pass på at kjøleskapet er satt på et kjølig, ventilert sted vekk fra varmekilder. Konstant temperatur kjølesonen til 5 og fryseren ved -18 ° C For hver grad du senker du øker 5% energiforbruk.

35. Frys eller vakuumpakket

Bruk fryseren for å ikke gå glipp av noe. Hvis du koker flere frysing leftovers for rasjoner. alltid angi dato for frysing og hva det er. Du kan også støvsuge pakke med ukentlige rasjoner. Du forlenge levetiden på mat opp til fem ganger.

36. Ved tilberedning

Velge panner og gryter som er lik eller større enn branner av kokesonen: varmen vil hindre avfall. Hvis du treffer den størrelsen du redusere 20% energiforbruk. Hvis caps gryter og panner matlaging, reduserer du koketiden og sparing.

37. Mikrobølgeovn bedre

Hvis du gir preferanse til mikrobølgeovn versus forbruker opptil 70% mindre energi. Ingen precalientes ovnen matlaging over en time, og tar å lage flere retter samtidig. Når det kjører, må du ikke åpne mye.

38. Sele restvarmen

I elektriske komfyrer, unntatt induksjon, hvis du slår av ilden fra to til fem minutter før slutt plate du bare dra nytte av restvarmen matlaging. Bruk trykkoker eller damp, også de redusere forbruket og også er sunt.

39. Sjekk din pantry

Ikke fyll for mye og jevnlig kontrollerer utløpsdatoer. Hva står foran utløper før og sørg for kontoer med essensielle matvarer (mel, ris, pasta, grønnsaker ...). De er billig og lett å kombinere spise sunt og godt.

Pantry med kjøkken

40. Lag en liste over dine behov

Det er best å ikke fylle handle tingene du allerede har, og ikke glem hva du egentlig trenger. Å jobbe det må bestemme på forhånd den ukentlige menyen. Hvis du ikke vet hva du skal lage mat du ikke vet hva du trenger. Før du forlater hjemmet, sjekk den.

41. Sett et budsjett

Det er ikke til å legge én etter én produktene av bilen, men ikke overstige et beløp. Dermed primær deg hva du virkelig trenger og la overflødig bare hvis du har budsjett til det. Ikke mer enn å skrive ned utgifter hver måned.

42. Bedre en god plan

Hvis mulig, unngå rushtiden. Sett en tidsfrist, siden det er bevist at jo mer tid tilbrakt i et supermarked mer du kjøper. Unngå å gå sulten.

43. Sammenlign priser

Sammenlign priser mellom butikkene fordi du kan spare opp til 200 euro fra året før. Først inn i butikken uten å sammenligne priser øker forbruket med 40%. Du kan sammenligne priser på www.yibril.com eller www.supercomprador.es.

44. Vær oppmerksom på avtaler

Bli guidet av priser, ikke bud, fordi noen ganger de produktene som tilbys er dyrere enn andre av samme område. Produkter som du alltid bruker du kan dra nytte av tilbud 3 x 2 (beregner den faktiske prisen du betaler per enhet for å se om du lønner seg).

45. Seasonal produkter

Sesongprodukter er billigere (opptil 15%) og beholder sine ernæringsmessige egenskaper. Prøv å unngå eksotiske og spillprodukter av lokal produksjon. Hvis du ønsker å vite hva som er i sesongen kan du se: www.ocu.org/fruta-verdura.

46. ​​Emballert og forhåndsstekt

Begrense forbruket av pakkede og forkokte produkter (mindre sunne, de er 30% dyrere). Tilbrakte en dag matlaging og frysing og tjene penger og helse. Planlegging menyer som kan dra nytte av left frukt og grønnsaker, for eksempel omeletter, salater eller ris.

47. Akkurat passe mengde

Ikke kjøp frukt og grønnsaker i større beholdere av hvor mye du egentlig trenger. Så ikke bare du redusere plast, også unngå spoiling frukt og du kan velge en etter en bitene. alltid se på prisen per kilo, ikke per enhet (er misvisende).

48. Ikke gå i &# 39; feller&# 39;

Kun 45% av kjøpene svare på et reelt behov. Derfor bør man ikke la jukse "ved å plassere hvilke strategier som er interessert i å selge på hyllene andre i sikte, innfall med bokser eller tilbehørsprodukter vei til nødvendigheter.

49. Kjøp online

Gjør du det fra hjemmet du ikke få båret bort av impulser, selv om det er mulig at en enkelt supermarked ikke kan finne alt. De tar ham med hjem for ca 6-7 €. I www.carritus.com kan du sammenligne priser og kjøpe åtte supermarkeder samtidig.

50. Bonuskort

Hvis du får kortet kunden mest besøkte virksomheter har tilgang til gunstige tilbud garantier fra rabatt (mellom 15 og 20%) gjennom invitasjoner til pedagogisk virksomhet. Ikke bare for mat, også i dekorasjon som Ikea Family.