De vorm van het venster

Het type raam en oriëntatie van de ruimte, zijn bepalend bij de keuze van gordijnen. Houd de verhouding van de hoeveelheid van de stof die u gebruikt en de lengte van het raam en denken hoe veel zon en duidelijkheid komt in: Heeft u behoefte aan een dikke gordijnen of liever transparant?

Miscalculates meters stof

Rekenmachine in de hand, voert de rekeningen meters stof die u nodig heeft voor uw gordijnen: voegt 30 cm aan de breedte van het venster en het resultaat te vermenigvuldigen met 2, 2,5 of 3, als je een scherm met min of meer plooien wilt.

Wat is de ideale lengte?

Binnen lang zijn er vele trends. De meest voorkomende is tot ongeveer 15 cm toe te voegen aan de lengte van het venster. Geen embago, als je de gordijnen kruipen net als wij, voegt 10 cm: dit zal worden ondersteund op de grond. U weet dat in de kast we graag zo ...

Een mooie herfst!

Gordijnen te bereiken met een mooie val, kiezen voor "zware" stoffen zoals dikke linnen, zijde of chenille wild. Als u wilt verse stoffen gebruiken, kiest lonetas, arpilleras katoen of zijde beddengoed.

Voor praktische Gezinnen: Blinds!

Als het venster niet groot gordijnen toestaat en willen een praktische, lichtgewicht oplossing, de blinds zijn uw beste bondgenoten. Het vouwen kan zetten (staafjes), paqueto (zonder staven) of Roman (met draperen).

Verdien licht met vitrage

Om te winnen natuurlijk licht gordijnstof gebruikt voor het maken van gordijnen. Hun weefsels, zweverig en licht (draad, voile, linnen open geweven ...), zijn perfect om zonlicht te laten.

Durf te passen!

Grote ramen, balkondeuren en slaapkamer ramen zijn de beste plaatsen waar te combinaties te gebruiken: (meer stroom) gordijnen met rieten (de klassieke optie) of valt met blinds. Vindt dat de meer weergaven een venster, zul je meer aandacht aan haar en mening te geven.

Tiebacks: handige en praktische

De tiebacks zijn kleine stukjes hout of metaal, geplaatst op een derde deel van het gordijn, creëren een elegante draperen effect perfect voor het verzamelen van gordijnen. Neem altijd een klassieke en romantische touch.

Klemmen: Charming complement

Ramen met dubbele gordijnen, gevoerd met fleece of combinaties vallen en visillo, maakt gebruik van klemmen (riemen of koorden die het gordijn te houden) zijn ideaal voor het verzamelen van het weefsel en het creëren van een opvallende contant geld, aandacht voor de ramen.