Esthetiek, economie en comfort kunnen (en moeten) gaan hand in hand als het gaat om de hervorming van de badkamer. De sleutel? Zoek de balans tussen uw persoonlijke smaak, bepalen wat de moeite waard meer te investeren en te sparen is, en altijd, na te denken over comfort. Met deze formule bepaalde acertarás.

1. Coatings geven breedte

Het is een cliché, maar het werkt. Het is belangrijk om te dekken badkamer met het hoofd te kiezen en niet gewoon gaan met de esthetiek. Voor de aanpassing van materialen kunt u een visuele meters geven of, omgekeerd, "opeten".

- Iguala. Als u hetzelfde materiaal voor vloeren en wanden te gebruiken, badkamer visueel groter lijkt. Bet grote tegel met minder voegen, of door continue materialen zoals microcemento. Er zijn twee opties vergemakkelijken ook onderhoud.

- En de kleur? Neutrale kleuren zijn altijd een hit. Aldus de rol van het bad berust bij de andere elementen. Deze optie vermindert ook de kosten op de lange termijn, omdat u het uiterlijk van uw badkamer door alleen het veranderen van de gegevens kan vernieuwen.

optie "low cost"

  • Halverwege. Geen materiaal dragen aan het plafond. Het geldt alleen voor gebieden die nat kunnen worden en de rest, schilderen. Zal verminderen de begroting veel.

2. Een meer comfortabele wc

Wilt u een unieke en persoonlijke uitstraling aan uw badkamer te geven? Kies Silestone werkbladen of Corian en maken ze zinken.

- zinken schoner. Kies gemakkelijk te reinigen oppervlakken en voorkomt delicate materialen, die gemakkelijk kan kleuren met parfum of cosmetische producten.

Gallery, 4 foto's
6 stappen naar de badkamer renoveren ... En weet je!

- De dramatisch verbetert meubilair. Plan het zo dat het nuttig kan zijn. Als u kiest voor dressoirs, die volledig open zijn. Wat de maatregelen, denkt hij handdoeken nodig 45 cm diep en gels, 15 cm.

optie "low cost"

  • Hergebruikt. Als u een oude dressoir of een stuk dat drastisch kan worden versterkt, herstellen.

3. Kies het opslaan van kranen

Als je niet beslissen over een of de andere tip: het eenvoudige ontwerp (buisvormig, zeer rechte ...) zijn goed in alle soorten badkamers. Ze zijn een veilige gok.

- zinken. Het is van essentieel belang om water te besparen. Er zijn modellen met een simpele handbeweging de waterstroom tot 50% vermindert. Er zijn ook kranen die naast water, energie te besparen. Hoe? Door het openen Aguafría. Dit voorkomt onnodig warmteverlies water voor het wassen van handen of tanden, bijvoorbeeld.

- In de douche. Thermostatische is de beste keuze om het comfort te krijgen en het minimaliseren van afvalwater: sparen tussen 6 en 16% in elke douche.

optie "low cost"

  • Flow verloopstukken. Verloopstukken en beluchters zijn geprijsd tussen de 10 en 20 €, waarmee u kunt besparen tot 50% water.

MET EEN VAST BLAD DRAAIDEURAANDRIJVING

4. Kies het ideale scherm voor uw badkamer

Als je 110 cm breed, kunt u een vast geen deur of het scherm profielen, de beste keuze om licht en ruimte te winnen. Als je minder hebt, kies dan voor een gesloten scherm doorzichtig glas en aluminium profielen -de beste materiaal- prima.

zeer veilig. Voor maximale stabiliteit kiezen noch veiligheidsglas met een dikte tussen 6 en 8 mm.

eenvoudig onderhoud. Belangrijk: houd uw scherm ontkalken behandeling -water dia's dragen kalk en vuil. Het is een investering waard is, kunt u met 80% verminderen de behoefte om het schoon te maken!

optie "low cost"

  • Acryl. Het is een materiaal dat het glas een forse verlaging van de uiteindelijke kosten van het scherm vervangt.

5. Plan goed lichtpunten

Je moet aan het licht drie tot vier gebieden: algemeen, voor de spiegel en de douche gebied of douche en toilet, als ze worden gescheiden.

General licht. Kiezen voor armaturen met een neutrale kleurtemperatuur (4500 K) en uitgespaarde groothoek (120 °) met minimale schaduwgebieden maken. In het algemeen worden ongeveer 100 lux geadviseerd om een ​​kamer te verlichten.

In de spiegel. Het is de beste schaduwloze licht make-up. Hier kiest u 5000 K om te voorkomen dat de kleuren zijn veranderd. In dit gebied wordt geadviseerd 500 lux.

optie "low cost"

  • resistente LEDs. Hoewel de initiële investering is hoger, uiteindelijk bespaart u: zijn de bollen die minder en beter verbruiken bestand zijn tegen vocht en hoge temperaturen.

6. Vermijd vocht en comfort wint

Als je geen raam hebt, zorg ervoor dat je een afzuigsysteem "backstop" om te voorkomen dat lucht van buiten uit. Een timer om het op een tijdje te houden na het uitschakelen van het licht ook helpen voorkomen dat er vocht.

- Handdoek warmers. Kan elektrische, water of een combinatie hiervan. Als de afwerking is metallisch chroom moet kwaliteit zijn, zodat vocht niet bederven.

- Maximaal comfort. Hij geeft de vloeren. Functioneel is de beste, omdat de warmte gaat omhoog en verwarmt gelijkmatig. Het is een optie waard op prijs stellen als je werkt op de vloer.

optie "low cost"

  • gemengde handdoekenrek. Het kan afhangen van de ketel tijdens de koudere maanden en verbinding te maken elektriciteit wanneer je geen verwarming nodig hebben.