De matras, verlichting, wand kleur ... Alles invloeden bij het maken van een omhullende en ontspannen sfeer om ons te helpen slapen. Wij geven u 15 basic toetsen om te genieten van een mooie, ontspannende slaapkamer.

1. Hoe kan ik verdelen?

Het bed is het middelpunt waar de hele decoratie. Echter, voordat u naar uw aankoop, berekent de ruimte maakte je een nightstands plaatsen aan weerszijden van het bed (minimaal 40 cm). Als de slaapkamer is groot, dan kunt u een kruk toe te voegen aan de voet te gebruiken als een boudoir. Zoals voor begeleiding, wil het hoofdeinde plaats aan de ene kant van het raam, nooit achter of voor, zodat het licht zal je niet lastig vallen.

2. De kleur van de muren

De kleur is van essentieel belang in de decoratie en in een slaapkamer, moet uw keuze zijn ten dienste van de rest. Bij het schilderen van muren, kies licht, zachte, warme tinten, zoals de huid zelf. Dit geldt beige, kikkererwten, room, lichtgeel of zalm. warm grijs, groen en turquoise water zijn ook enveloppen. Wordt aanbevolen om trillen of felle tinten te vermijden, geavanceerde ze zijn.

slaapkamer harmonieuze omgeving

3. Bodem comfortabele

Hoewel de hoofdpersoon van het meubilair is het bed, stapt de warmte is het beste wat er kan gebeuren na een goede nachtrust. Kies warme vloeren, zoals massief of gelamineerd hout, en kleed ze met wollen tapijten lang haar verscholen in je voeten op blote voeten lopen.

4. Het bed, spil

Het is de belangrijkste investering slaapkamer. Kies een goede matras en een goede matras. De latex (vanaf 1.000 €) en visco-elastische (vanaf 1.500 €) zijn het best te voldoen aan het lichaam. Voordat u besluit, probeer het met het kussen.

5. Kies het hoofdeinde

Ze nemen elk groter en rechtere tijd, hoewel deskundigen adviseren de hoogte (probeer niet te 130cm groter zijn dan) niet te misbruiken. Het blik bekleed met leer of textiel gecoördineerd met gordijnen, en spelen met details die altijd verkleden als kopspijkers of onwaar kuiltjes. Als u liever een meer tijdloze optie, een klassieke houten hoofdeinde rooster of gelakt ook een vintage touch te geven. U wilt origineel zijn en geven een meer functionele de slaapkamer lucht? Een hoofdeinde van enkele centimeters geïntegreerd in een modulaire meubels met nightstands dat daaronder ook zeer decoratief resultaat. Een andere optie is multifunctioneel hoofdeinde. Bijvoorbeeld kan een nis aan de muur boven het bed plat dienen, naast begrenzende hoofdeinde gebied. Een andere zeer opzichtig mogelijkheid, als je genoeg ruimte hebt, is het spelen met een muur halverwege als een hoofdeinde (bijvoorbeeld gelakt of DM) aan de zithoek dressing of baden te scheiden.

6. zeer decoratief Alternatieven

Je niet altijd hun toevlucht nemen tot de traditionele houten hoofdeinde of ijzer. Er zijn opties om "frame" van de top van het bed zijn zeer elegant. Bijvoorbeeld, kunt u met gordijnen hele muur waar het bed ligt of empapelarla een manier anders dan de rest. Het net "pakt" het gebied van het bed en geeft een voorname lucht. Een alternatieve, even decoratief maar makkelijker te onderhouden, zijn houten panelen fronten.

7. Raden de tafels

We hebben veel moeite bij het kiezen van het bed, op zoek naar ruim en comfortabel te zijn, maar dan links met de zware taak van "fit" een nachtkastje aan elke kant. De meest praktische is om ze te laten zien alsof je nu tafels van zeer verschillende maten variërend van 30 cm breed tot 60. vindt De reden hiervoor is dat de verlichting niet langer vertrouwt uitsluitend op de tafel, maar ook op de muur en vaak in het hoofdeinde van het bed zelf.

8. Kies beddengoed

Het beddengoed is verantwoordelijk, grotendeels, om een ​​goede nachtrust te garanderen. Dus, krijg je een als je zacht en uitnodigend bed te combineren, bijvoorbeeld, een dekbedovertrek met een dekbed of een sprei met tonen of motieven games. Wat betreft vellen, hoe beter 100% katoen.

ruime slaapkamer

9. comfortabel Details

Textiel zijn de echte hoofdrolspelers van comfort. Spelen met verschillende grootte kussens op het bed of zet een plaid geeft warmte. Andere details zoals met gordijnen of behangen van een muur, plaats een boudoir stoel, of kiezen voor een hemelbed hulp geven de ruimte een gezellige lucht.

10. Maak een dressing

Een slaapkamer comfort wordt verzekerd als je een goede kast voor kleding comfortabel. De muur tot muur zijn de meest praktische, vooral als ze zolders bovenop. Als je kamer hebben, biedt de mogelijkheid om het te plaatsen achter een muur voor meer privacy. U kunt ook integreren in de badkamer als het gebied is groot- sluiten sanitaire en douche en een opening naar de kamer.

11. Een ijdelheid gebied

Als u ruimte in de slaapkamer, een kaptafel en vrouwelijk personeel aan te raken om het milieu. Als u een tafel of een antiek bureau, een stoel en een spiegel stijl te kiezen u een romantische hoek met een vintage lucht te creëren. U zult deze romantische effect met antieke glazen flessen en sommige bloemen te versterken.

12. Dressing ramen

Dampvormige stoffen dalen als garens, katoen of linnen, hetzij glad of subtiele prints met bijpassende beddengoed, zijn een veilige gok. In een paar meter, een paar druppels aan weerszijden of een licht gekleurde blinds zorgen voor meer ruimtelijk gevoel. In grote slaapkamers, kunt u kiezen voor een dubbel gordijn, dat wil zeggen een gordijn en een gordijn met een dikkere stof. En aandacht voor de onderkant van het gordijn: de trend is niet langer op de begane grond, maar "drag" tot ongeveer 30 cm om het rijker te maken.

slaapkamer paar stukken

13. De beste verlichting

Kunstlicht naar de slaapkamer van drie basistypen van plan moet worden overwogen. Een blip op het dak is ideaal om snel licht in de kamer. Aan de andere kant, en een meer intieme sfeer te creëren, kunt u indirecte verlichting te gebruiken op het nightstands, lampen als scherm of warm tl-verlichting. Als u wilt lezen zonder de slapende storen, zijn er erg zwak afzonderlijke lampen met LED-lamp met flexibele arm. Dan is er extra verlichting, zoals het installeren van verlichting in de kasten, halogeen je een foto te markeren en het signaleren van de weg naar de badkamer vloer ...

14. De badkamer in de slaapkamer

En. Deze optie komt steeds vaker voor in de slaapkamer. De reden: puur comfort. Een krappe ruimte, met of zonder schuifdeur, is de klassieke keuze (isolaat uzelf of deelnemen aan uw gemak). Andere alternatieven om het onafhankelijke slaapkamer zijn een lage muur op halve hoogte, een glazen paneel, gratis hek of een onderkast. In het laatste geval kan het een hoog hoofdeinde of gewoon een kast te dienen. Een andere decoratieve manier om ze te scheiden? Een stap die beide ruimten plaatst op twee verschillende niveaus.

15. Goede isolatie

De matras, licht, zelfs de kleur van het milieu gordijnen beïnvloedt de slaapkamer. Echter, als er iets is essentieel voor een goede nachtrust is het stilte. Het verkeer op straat of geluidsoverlast van buren kan breken en de slaap verstoren. Maar er zijn oplossingen. Dubbele beglazing akoestisch glas of afname veel lawaai op straat. Als het probleem is de buren, is er geen andere keuze dan te "isoleren" de kamer. Er gipsplaat met minerale wol in het midden dat geluidsisolatie te bereiken. Een truc ook decoratieve kan worden langs de wanden met kurk of muletón entelarlas tussen.