Wij weten dat u kijken uit naar het lezen van de zin ster: "Spiegeltje, spiegeltje aan de wand ... wie is de mooiste van het land?". Voor uw huis, is er geen twijfel over bestaan! Zo niet versieren met spiegels zullen verwaand, maar meer licht, ruim, verfijnd en stijlvol geworden. Zo veel redenen en meer geven wij u dan zeggen dat wij de fans van spiegels.

Historici dateren zijn oorsprong tijdens de verwaande Egyptische beschaving, die de productie het bereiken van de Middellandse Zee Grieken en Romeinen uitgebreid. En hoewel in de Middeleeuwen had niet veel bekendheid in keurige niet hebt, is het populair om zijn hoogtepunt bereiken in de Renaissance, waar de productie is geconcentreerd in Venetië (in het bijzonder op het beroemde eiland Murano).

Gallery, 10 foto's
SPIEGELS: 10 redenen om van ze houden

In de oudheid werden spiegels convex platen of koper-zilver tin molen. Maar al snel deze metalen spiegels werd donker en ondoorzichtig door de werking van de lucht. De eerste glazen spiegels werden juist uitgevonden in Murano ambachtslieden bekend onder twee namen Dominico en Andrea (bedankt jongens!). De uitvinding zou hebben plaatsgevonden rond het jaar 1507. Dat was de interesse gewekt spiegels, ondanks de hoge prijs, meer dan 50 jaar later, zijn de fabrikanten gevestigd in guild. Al vele jaren de Venetianen zeer angstvallig het geheim van zijn productie in overeenstemming met de (radicale) wetten, werd hij bedreigd en met de dood bestraft elke burger om een ​​vreemde systeem fabricage van spiegels te onthullen.

mirror-ondersteund-on-the-wall-na-chaise longue 00389506

De spiegel heeft een belangrijke plaats in de mythologie en bijgeloof van vele volkeren. De terug te vinden in deze afbeelding wordt vaak geïdentificeerd met de ziel of geest van de persoon: vandaar de vampieren, zielloze lichamen, zijn niet terug te vinden in het. In sommige culturen, als een stervende persoon op het punt om deze wereld te verlaten, is het gebruikelijk dat de spiegels vallen, uit angst dat zijn ziel is ingesloten in hen. De spiegel is ook opgevat als venster op de wereld van de geesten.

Wij, en niet door ijdelheid, verheerlijken we zijn decoratieve bevoegdheden, zijn transformerende invloed in de ruimtes, evenals de beste manieren en plaatsen om ze te zetten. Hier zijn tien redenen dat we verblinden spiegels.

1. Zij het dubbele van de ruimte en licht ...

Is misschien wel de belangrijkste effecten (bijna paranormale) het produceren van een spiegel in een kamer geplaatst. Het reflecterend vermogen maakt de ruimte wordt vermenigvuldigd met twee, het toevoegen van licht en meters. Dus ze zijn ideaal in ruimtes met enkele meters, de truc meest gebruikt door decorateurs en ontwerpers om visueel te vergroten een plaats. Als u kiest voor een rechthoekig patroon en leg het horizontaal en vergroten van de ruimte, terwijl als je een ovaal model te kiezen of zetten rechte lijnen verticaal, krijg je meer hoogte te geven aan de kamer. Bovendien, ze zijn prachtig punten van het licht als je een raam staan, het begeleiden van metalen voorwerpen en kaarsen.

2. Ze zijn zooo decoratieve

En die er goed uitzien in elke kamer van het huis. Een samenstelling spiegels op een muur zal dit tot leven komen in een keer. Indien echter, het stuk is zo groot en bijzonder dat u wilt om het te markeren, laat het als de enige protagonist. Glas kan worden gepolijst tot in de perfectie of gedragen met kleine details die een vintage lucht te geven. Terwijl frames, oh ... er zijn frames van vormen en stijlen voor elke smaak.

samenstelling spiegels en houten frames op pared_00411818

In de kast we houden dat de vensters simuleren met metalen panelen, de afgeschuinde randen met dezelfde spiegel afwerking, rond personen met een leren riem of natuurlijke touw, het reliëf in goud of hout clarita. De laatste tijd zon spiegels zijn een klassieker die in de mode is.

Kijk eens hoe goed was deze muur schilderijen, waarvan sommige chique spiegel in deze video kan opnemen.

3. ... en praktische

In de hal of gang, hun aanwezigheid is bijna verplicht. Waar anders geef ons de laatste controle voor vertrek naar huis schoon? Bovendien zijn deze ruimten gewoonlijk klein, zodat een spiegel breedte, diepte en licht krijgen. Als uw hal is kort, aarzel dan niet om een ​​spiegel in de eindwand te zetten. Indien, daarentegen, is een looong gang, plaats het op een van de zijwanden, omdat het een brandpunt van aandacht en stoppen langs de weg.

4. dubbelzijdig

En wat te denken van de functionaliteit in de badkamer? Naast de voor de hand liggende functies die nodig zijn voor de dagelijkse klusjes hygiëne en schoonheid hier kan worden gebruikt voor opslag van producten te verbergen. Hetzij door het opnemen van rekken in de basis of betegelen fronten van de kasten, kunnen deze stukken dubbele taak uit te voeren. Alles klaar en in orde.

Als de badkamer is klein, overwegen om een ​​spiegel muur tot muur, bezetten het gehele oppervlak van de gootsteen, ingelijste en, waarom niet, van vloer tot plafond. Als de toiletruimte is middelgroot of groot, speelt met formaten: Leg twee afzonderlijke spiegels wastafels verdubbelen, een spiegel met een speciaal frame elegantie geven aan de badkamer en nooit toe te voegen nog een stijging, in aanvulling op schoonheid. En als het randbelichte, des te beter.

Gallery, 10 foto's
SPIEGELS: 10 redenen om van ze houden

5. In de keuken, waarom niet?

Misschien is het de laatste plaats kunt nemen voordat u een spiegel te zetten, maar bijvoorbeeld als achterzijde splash minder belichte delen fantastisch kan zijn. Het zal een oppervlakte van slechts kookplaat uit te breiden en geeft glamour. Een ander strategisch punt in de keuken, waar u een spiegel kunt plaatsen is het kantoor: u zult genieten van helderder ontbijt.

6. In de slaapkamer of dressing, zijn een must

Hier kun je niet missen een! Of leunend tegen een muur of langs de kast deuren, spiegels zijn essentieel in deze kamers. Wat zou zijn zonder ze te testen kostuum? Als uw dressing is gevormd "tube", Zet de spiegel aan de voorste eindwand te diepen. Als uw slaapkamer is mini, ervoor kiezen om een ​​spiegel op het dressoir te zetten en hebben een praktische dressoir. Voor meer ruim bemeten kamers, Plaats het op één kant van het bed (nog nooit aan zijn voeten, volgens Feng shui) en, indien mogelijk, de deur niet te maken. Probeert zijn stijl harmonieert met de rest van het milieu en geef hem extra comfort en elegantie. Ah! en vergeet niet hoe we onze low cost dressing hebben bereikt.

7. Zij kunnen onverwachte manieren te nemen

afgeschuinde spiegels met onregelmatige vormen in lavabo_00436037

Rond, ovaal, vierkant, rechthoekig, vijfhoekig ... Geen geometrische vorm die hen kan weerstaan. Als je één maat kiest, zal het past als een handschoen om de gekozen ruimte. Naast de gebruikelijke formaat, kunnen ze de vorm van het meubilair (veel 20's stijl), versierde dozen, scheidingswanden of deuren, opslagplaatsen nemen ...

8. Verlicht geeft een nieuwe dimensie ruimte

Je kunt er heel suggestief effecten achtergrondverlichting van de spiegel in de rug krijgen. Zo krijg je zorgen voor een intieme en omringende atmosfeer, waarin de spiegel lijken te zweven. Deze bron wordt meestal gebruikt in de badkamer, voor een omgevingslicht en stipt tijd, zeer mooi, maar het is ook het geval in gebieden zoals de hal, waar het is altijd goed om verschillende vlakken kijken zonder toegang tot de ruimte.

9. Win een raam meer!

Wanneer natuurlijk licht schaars is, of gewoon wilt verbeteren, plaats een spiegel in de voorkant van een raam of balkon. Magisch, zult u het zelfde buitenwand parallel uitvoer te krijgen zonder toevlucht te werken of te trekken partities. Ideaal, toch? Ook als uw buitenlandse rekeningen met planten en bloemen u deze komen thuis, ze op te nemen in landschap.

10. Het kanaal interne energie

Voordat we al over het onderwerp van Feng Shui hebben aangeraakt, maar is dat deze oude methode om welzijn en harmonie te bereiken thuis, spiegels (en zelfs plaatsing) zijn van fundamenteel belang. Het belangrijkste is dat ze altijd iets leuks, zoals een mooi uitzicht, een vaas met verse bloemen, een gezonde plant, een mooie foto of een landschap, die niet meer naar huis gaan de bruisende energie van een positief element weer te geven. Niet geconfronteerd met de gateway, zodat je niet stuiteren of goede energie ontsnappen.

Gallery, 10 foto's
SPIEGELS: 10 redenen om van ze houden

In de galerie je veel stijlen en soorten van de plaatsing van spiegels, om uw huis look en glinsteren te maken.