Wilt u uw huis te kijken groter, zonder het trekken van een partitie? We vertellen u hoe u beantwoorden van vragen lezers zoals je krijgt. Aan de slag en maak uw huis groeien!

De slogan is: lichte kleuren zijn de sleutel tot "groeien" elk verblijf. Maar niet alleen wit. Er is een wereld van kleuren die u kunnen helpen win-en daarom licht gevoel van ruimte en tijd om uw huis een meer persoonlijke en warme lucht te geven. We hebben samengesteld queries op de schilderkunst en de ruimte die de lezers ons in de afgelopen maanden hebben gestuurd. Door de antwoorden vindt u de beste tips en trucs om uw huis te laten groeien met verf vinden. Om licht te winnen in een donkere kamer? Krijg je het plafond kijken groter? Naar de slaapkamer groeien? U kunt dit doen zonder het gooien van een partitie en met een klein budget, alleen met behulp van een goede kleur.

Gloria Salinas: "De mijn woonkamer is erg klein en hebben een zithoek, een eetkamer en een studie. Als ik verf het wit zal breder kijken?"

FURNITURE: Er zijn meer kleuren dan wit. Wit is de kleur die het licht reflecteert, dus als het schilderen van een verblijf wit lijkt groter. Maar het is ook een onpersoonlijke toon en kan saai zijn. Waarom ga je niet durft met een andere lichte kleur? Wij raden de koele tinten (groen, blauw ...), omdat, zoals wit, hebben de "macht" om de muren af ​​te weren en meters toe te voegen. In uw woonkamer waar naast elkaar bestaan ​​verschillende omgevingen, maken gebruik van dezelfde muurverf om hen te verenigen. Omdat de gemeenschappelijke ruimten moeten continuïteit en diepte. Op het dak, zet een lichtere tint van de muur naar de grot effect te voorkomen en, als je kunt, geschilderd dezelfde lichte schaduw al het meubilair. De verandering zal dramatisch zijn.

Mariela Ramón: "Mijn kamer heeft geen directe zon. Is er een truc van kleur zodat het lijkt helderder?"

FURNITURE: Gebruik donkere kleuren. Ja, u kunt helderheid winnen zonder toevoeging van verlichting en onbeschilderd wit. Hoe? Het creëren van contrasten, omdat het duidelijk nog duidelijker wordt gezien, is de oplossing in kleur wat er om hem heen. Om het contrast in uw woonkamer te creëren, verf het houtwerk witte ramen en de muur ramen een donkere toon. Zo is het licht dat intensivering van hen wordt omringd door schaduw. Probeer het en zie.

Raquel Vigo: "Mijn meubels, donker, dwerggroei mijn huis. Als ik schilder zal weinig meer ruimte te bereiken?"

FURNITURE: Inzetten op wit. Natuurlijk kunt u meer gevoel van ruimte te bereiken als je verf op de meubels in het wit, omdat ze minder visueel het donker hout. Als u ook kiezen voor een glanzende afwerking, de amplitude wordt vermenigvuldigd effect, omdat ze fungeren als licht reflectoren. Ons voorstel is dat u de stukken die u van hen houdt het geven van een ingemaakte witte afwerking, bijvoorbeeld herstellen en te combineren met andere nieuwe stukken in wit satijn.

Elisa Luján: "Mijn slaapkamer is echt mini. Welke kleur heb je me adviseren om te kijken groter?" 

FURNITURE: neutrale tinten als beige en grijs, die worden gebruikt in muren en plafonds zijn best vermenigvuldig de ruimte zonder verlies van het gezocht in de slaapkamer warmte. Maar er zijn ook andere opties. Als uw kamer is licht morgen dat wil zeggen, noord georiënteerd, kies een warme toon, zoals vanille of pastel roze. Als je 's middags zon Zuid- -Guidance kunnen meest verfrissende kleuren te gebruiken, zoals aqua groen of zacht blauw. Ja, altijd kiezen voor de lichtere tinten van verschillende paletten.

Carmen Cubillo: "Welke kleur pintaríais het houtwerk en deuren van een huis een paar meter?"

FURNITURE: Als de muren. Als u verf de kozijnen van ramen en deuren van exact dezelfde kleur de muren van de kamer, de camuflarás en je krijgt een gevoel van continuïteit op de muur die vergroot te creëren. Wilt u een meer decoratieve effect te krijgen, kunt u gebruik maken van een toon op subtiele wijze meer gestegen dan u gebruikt voor de muren.

Mariángeles Costa: "mijn zoon's kamer is lang en smal. Kan ik het er meer vierkante met verf?"

FURNITURE: Je hebt twee opties. Indien het plafond is niet zo laag, u kunt kiezen om de muren te schilderen een zeer lichte en heldere kleuren, donkerder en maken gebruik van dezelfde serie voor het dak en de vloer tonen. Zo optisch krijg je weg muren en ensancharías ruimte. Maar je kunt ook de achterkamer het schilderen van de muur van een donkere warme kleur, net als een mol, en de resterende muren van een zachtere in hetzelfde bereik (beige). Acercarías de muur en doe de kamer kijken plein.

Elena Yáñez: "Ik hou van het decor en ik bezwaar zeer full house. Kan ik ruimte te besparen zonder ontdoen van iets?"

FURNITURE: Perspectief aanmaken. Je moet het gevoel hebben dat alles is losser en het is het meest effectief te creëren "afstanden" met kleur. Pint zacht en glad tinten die muren, of werkstukken willen waarnemen verder weg, en de sterkste kleuren wil "dicht". En niet te belemmeren het licht: Plaats de omvangrijker stukken altijd tegen de muur, zodat de ruimte breder is waar te nemen.

Inés Rocamora: "We maakten een loft in de gang en plafonds waren lager. Is er een oplossing om ze te verbergen?"

FURNITURE: Verf het duidelijker. Kies een vrij lichtere kleur voor het plafond, wand en versterkt dit effect met kunstlicht installeren Wandkandelaars dat direct het oplichten (en genereren een effect van chiaroscuro afstand het dak). Een donkere vloer het gevoel van vervreemding versterking van het plafond. Als het oppervlak van uw huis duidelijk is, kunt u ook hetzelfde effect met een donkere deken te krijgen.

Lola Aguirre: "Ik hou van het klassieke verhaal hoge plafonds. Kan ik mijn muren lijken hoger met verf?" 

FURNITURE: Pinta horizontale lijnen. Zoals je leest! In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, horizontale lijnen "Afslanken". Er is een fysieke verklaring, bevestigde in 2008 de perceptie expert aan de universiteit van York (UK) Peter Thompson psycholoog. Zijn studie is gebaseerd op de theorie van Helmholth illusie, die ons laat zien dat als je schildert een plein met horizontale strepen die visueel hoger lijken. En als je schildert met verticale strepen kijkt breder. Breng de truc om het schilderen van uw muren horizontale lijnen op een van hen. Je zult dit gevoel van meer hoogte van het plafond schilderen van de muren lichtere kleur te versterken, zodat "Blijf ver" gemalen en ruimte hoger worden waargenomen.

4 afwerkingen die licht geven en vergroten ruimte

1. Silky Mate: Het is een ideale locatie voor een paar meter afwerking die diepte brengt en geeft meer gevoel van ruimte.

2. Satinado: 
Het is helder en reflecteert het licht beter dan de matte finish. Het pluspunt is dat het is afwasbaar en zeer resistent tegen vuil en scuff. Het droogt snel, dus je moet de verf zorgvuldig toepassen op onvolkomenheden te voorkomen.

3. Metallized: Nou gereflecteerd licht, die de ruimte vergroot. Idealiter toe te passen op kleine oppervlakken, zoals een enkele wand. Het biedt een industriële, verfijnde en elegante touch.

4. bepleisterd: De applicatie genereert een parelmoer afwerking wateren die reflecteren en vermenigvuldig het licht dat ze ontvangen. Perfect voor kleine ruimtes geschilderd in al haar muren.

5 kleuren van het licht

1. Witte: Het is de helderste, kan reflecteren tot 80% van lichtkleur. Het is perfect voor kleine ruimtes, omdat het weg krijgt optisch verhogen van plafonds en muren.

2. Arena: Het is zeer gevoelig voor duidelijkheid en getransformeerd afhankelijk van het licht die zij ontvangt, rekening groenachtig of blauwachtige tinten. Breidt de ruimte zonder te laten gastvrij.

3. Licht grijs: Het is ook in staat om ruimtes die je elegantie uit te breiden. Om het licht te intensiveren, te combineren met een decoratie op basis van wit gewassen hout of meubilair.

4. Groen water: Het is vrolijk, fris, doet denken aan de natuur en gemoedsrust. Voor grotere ruimten met een, gebruik het op muren en spelen met andere groene kussens, gordijnen ... u zult raffinement krijgen.

5. Blue: Grijsachtig of groenachtig, expandeert de ruimte en geeft diepte. Het geeft ook frisheid en positieve energie. Als u de groenachtig blauw kiezen, combineren met witte of lichte houten meubelen. En grijs, met warme accenten.