Kleur is een krachtige decoratief element dat ons de mogelijkheid om de persoonlijkheid van ons huis te definiëren geeft. Als we twee huizen geschilderd precies hetzelfde, met dezelfde lay-out, dezelfde verlichting en zelfs dezelfde keuze van het meubilair en COMPLEMENTS- met zeer verschillende tinten, zou het eindresultaat worden lijnrecht tegenover elkaar, de esthetische waarde die het brengt kleur in het interieur.

We zetten hem de ruimte om te spelen met verschillende volumes van de architectuur en benadrukken of te verbergen wat we willen. We kunnen een ruimte te verbreden of smal, het spelen met hoge plafonds, het maken van een gezellig verblijf, enz. We kunnen zelfs veranderen de perceptie van de omgevingstemperatuur, omdat het bekend is dat koude tinten "koel" een kamer, terwijl de flare hot.

De decoratieve kleurgebruik laat ons ook toe om verschillende sferen te creëren. Bijvoorbeeld, neutrale kleuren of blauw en groen aanleiding geven tot meer bezadigde sfeer, ideaal voor een woonkamer of slaapkamer. Rood, oranje en geel zijn meer actief en brengt energie en dynamiek van een speelruimte voor kinderen of een keuken. In feite kan de kleur beïnvloeden, zelfs op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Door te kiezen voor de kleuren van ons huis, uiteindelijk, trekken we als gevolg van onze persoonlijkheid, omdat de kleur perceptie is volstrekt subjectief.

Zo, de kleurenpaletten zijn een essentieel instrument voor het bepalen van verf uw huis tool. Lees over onderwerpen die in dit artikel begeleiden en ontdek de verschillende kleurenpaletten, die elk en waar de beste om ze te gebruiken uitzendt.