Zowel binnen als buiten

woestijnbewoners

Echeveria, Kalanchoë en euphorbia zijn drie van de vetplanten of succulenten (Latijn suculentus, zeer sappig) meer gewaardeerd in tuinieren, maar zijn bekend tot 8.000 verschillende soorten. Store water in hun weefsels, zodat ze kunnen leven zonder regen voor langere tijd.

weinig zorg

U kunt ze binnen of buiten het huis. Binnen je ze water om de twee weken en exterieur, een keer per week. Hoewel ze sterk zijn, is het beter om ze niet te hebben in de zon de hele dag. Verspreid kiezelstranden op het substraat om vocht beter vast te houden.

Euphorbia: een groen tintje aan het balkon

Mexico is een van de landen met het hoogste aantal van vetplanten en dit is een van hen. Vorm een ​​set van rozetten met blauwachtige bladeren en roze bloemen met gele randen. Het is ideaal om te dekken rotspartijen, maar ook om op te hangen op terrassen en balkons.

uw zorg

Stel uzelf niet bloot aan de zon bleef beter destínale een ruimte met ochtendzon. Water het goed in de zomer, een keer per week, maar geen monniken bladeren. Veel water rot. Je moet grof zand.

gemakkelijke vermenigvuldiging

Gewoon profiteren van deze bladeren gemakkelijk af en herplanten hen in een andere pot.

Aloë: een fytosanitaire symbool

Met de pulp van de bladeren zijn gemaakt verschillende remedies voor huidverzorging en spijsverteringsstelsel. Bijvoorbeeld, het is zeer effectief bij de behandeling van brandwonden en eczeem.

zorg

Je kunt leven in de volle zon, maar zijn bladeren zal een bruinachtige toon te verwerven. Als u groen wilt, zet tot halfschaduw. matig water het elke 10 dagen.

stekken

In een korte tijd die je kunt hebben veel aloë dankzij de bladeren of kinderen te transplanteren. Naar verwachting zal 10 cm hoog te bereiken.

Kies je aloe

Er zijn vele variëteiten van aloë, de bekendste zijn aloë vera en aloë ferox. Het beeld is een Jemenitische aloe (Aloe squarrosa in de foto hierboven).

Kalanchoe: verwijdert chemische dampen

Florida kan het hele jaar te vinden. Inheems in Madagascar, het helpt om giftige stoffen in de lucht te verwijderen, terwijl het verstrekken van frisheid. Zet het in de zon naast het raam.

zorg

In de zomer water een keer per week, zonder encharcarla. Verwijder dode bladeren om de vitaliteit en abónala om de bloemen te houden geven.

laks

Enduring een week of meer zonder water en is vaak resistent tegen ongedierte. Te veel water kan dodelijk zijn.

meer vidilla

Brengt vreugde in het huis dankzij de verscheidenheid van kleuren in bloemen: rood, geel, oranje, roze, violet ...

Senecio: een groene koraal in uw jardinera

Deze dwerg senecio, ongeveer 30 cm lang en 60 breed cilindrische bladeren, lijkt op een koraal blauwachtig groen, zeer aantrekkelijk. Het is uitermate geschikt voor plaatsing op de planken naast de ramen. De gele bloemen geven een aangename geur.

zorg

Het heeft een minimum aan onderhoud. Je moet om deze te plaatsen in de zon en een matige water geven, is het bestand tegen droogte goed. Zorg ervoor dat u de bladeren te bevochtigen.

Muren en rotspartijen

Ze zijn ideaal voor deze plant die dichte matten vormt, maar je kunt het planten in een pot of plantenbak.

Combineer het met andere kruipende planten zoals Aptenia op droge of rotsachtige bodems. Zorg ervoor dat huisdieren niet vertrappen.

Dwergen en reuzen

Er zijn vetplanten kleine formaat van slechts 3 cm hoog, en gigantisch, meer dan 30 meter, het leven in de woestijn van Mexico. Op de Canarische Eilanden bereikte wat Euphorbia tot 4 meter hoog, zoals kaarde.

  • Echeveria bicolor: een mooi contrast toon voor de woonkamer. De zon is voorstander van de bladeren rood.
  • Gymnocal-cyium: één minicactus Brazilië met opzichtige rode zones. Hij geeft de voorkeur aan schaduw en heeft zeer weinig water.