Zijn uw bondgenoten om de meter winst duidelijkheid vermenigvuldigen. Fabric, plaatsing, kleur ... Alles beïnvloedt veel. Hier is een gids met tips en trucs om de perfecte gordijnen voor uw huis te kiezen.

 

Heeft u een veel of weinig zon?

Als je weinig hebt, kies dan licht en lichte stoffen. Als je veel licht hebben, kiezen voor zware gordijnen, dubbele gordijnen of jaloezieën scherm. "U kunt ook langs de gordijnen of zet een foscurit" een weefsel van een aantal zeer ondoorzichtige lagen adviseren van Güell-Lamadrid.

 

Sheers voor landschap

Chiffons, voiles en organza integreren van het uitzicht in het huis dankzij hun beweging en luchtigheid. "Het gordijn helderder en lichtheid, terwijl het gordijn meer licht kan houden, maar geeft ook meer karakter", aldus Pepe Peñalver.

 

Met gordijn en gordijn

Ideaal voor grote ramen. De truc is om een ​​lichtgewicht stof voor gordijnen die helderheid en een dikkere zorgt in het gordijn, zodat bij het sluiten, regelen het licht te gebruiken.

 

3 Ideeën om licht af te studeren

1. Begeleiding
Ramen op het noorden, een oriëntatie met minder zonuren Gebruik gordijnen met warme en lichte kleuren (groen, wit, geel), die het licht en warmte te vermenigvuldigen.

2. Privacy
"Een gordijn-bodied of lichte schaduw ongevoerde geven privacy zonder verlies van licht", aldus Gaston en Daniela. Het scherm jaloezieën stelt licht zonder gezien te voeren.

3. Helderheid
Bestudeer de entree en daglicht uur. Jaloezieën studeren licht in horizontale, waardoor voer van onder naar boven. De gordijnen doen verticaal, van rechts naar links of omgekeerd.

 

Stoffen met een decoratief effect

1. Wilde zijde
De glanzende afwerking realiseert een wereld van effecten en reflecties, ideaal voor een romantisch instellingen. Combineer ze met een katoenen mesh aan het licht te winnen.

2. organza
Als de weefsels van de "sluier" (tule, gaas, ...), de transparantie van organza maakt plaats voor het licht en reflecteert zijn glans. Indien gemengd met katoen en linnen zijn val.

3. dikke Linos
Ze zetten een natuurlijke noot. "Ze nemen -afirman Guell-Lamadrid- beddengoed stonewashed, die een spectaculaire daling en een comfortabele look en sommige vintage hebben".

 

fluweel

Om te geven meer body en een daling gordijn Naai een lagere band Velvet (ongeveer 20 cm), dezelfde kleur als uw stof of iets donkerder.

 

¿Plain of bedrukt Gordijnen?

Smooth beter verbeteren van de licht en zijn minder zwaar visueel. "Vandaag de dag meer gladde stoffen worden gebruikt omdat ze het mogelijk maken het spelen met texturen en ook omdat minder moe" commentaar van Gancedo. Als u kiest voor prints, beste kleine motieven en het afstemmen van de muur.

 

onzichtbaar ophangsysteem

Een manier om het venster te verlichten is wedden op eenvoudige stoffen en subtiele ophangsystemen. -stranded spanners stalen gordijnen met haken of hangen Forceps zijn een goed systeem. Ja, rieten te reserveren voor een gewicht van niet (maximaal 2 kg) en informele settings.

 

Het makkelijkste voor dagelijks

Een schuifraam ondersteunt elk type gordijn, maar voor de meest comfortabele uitvoerbaar zijn conventionele gordijnen. Vermijd Blinds tenzij je genoeg ruimte tussen het raam en het dak op te halen, lastig gevallen door het openen van het raam.

 

Blinds: 3 looks, 3 lichteffecten

1. lama
Huidige idealen blijft om licht door te graduate voeren op verschillende tijdstippen. Er zijn aluminium en hout. Deze laatste zijn warmer.

2. aangepaste
In ruimten zoals de keuken of de kinderkamer, je durft om de blinds met een geschilderd in een contrasterende kleur letters aan te passen. Hier hebben we rode gebruikt op een rustieke linnen.

3. Romantische
Estor paqueto een soort van lichtgewicht stof (mousseline, gaas, ...) creëert tillen een decoratief golven die de romantische uitstraling van een ruimte te verbeteren.

 

Bondgenoten van het licht

"Natuurlijke kleuren als beige, grijs en wit, ze licht te krijgen en geven rust en elegantie", zeggen van Alhambra.

 

Niet beknibbelen op de ramen stof

Het gordijn dragen van een groot raam kan niet worden geknipt of gebrek aan breedte: om het uit te voeren, moet je niet worden uitgerekt vouwen of slecht zijn. In de regel laat drager ongeveer 8-10 cm boven de grond en de breedte dient ten minste het dubbele (of drievoudige) meet de breedte van het venster.

 

Dubbele gordijnen, waar?


In ruimtes waar je moet natuurlijk licht af te studeren. Bijvoorbeeld, in de slaapkamer en in de woonkamer, waar je soms de duisternis moet rusten of een film kijken. De beste combinaties zijn gordijnen met glasgordijnen (de klassieke keuze) en daalt met gordijnen (meest recente).

 

Maakt gebruik van een goede professional

Zoals uiteengezet in Gaston en Daniela, de grootste moeite bij het kiezen van gordijnen is "niet het uiteindelijke resultaat voor confeccionarlas zien. Aangezien het niet een afgewerkt product, de kosten krijgen een algemeen idee. " Een goede professional kan voorlopige schetsen en simulaties die u zullen helpen te beslissen en het goed te doen.