Het wordt getoond: kleur van invloed op ons niet alleen emotioneel, maar ook fysiek. Studies van Dr. Carlton Wagner, directeur van het Institute for Color Research in Santa Barbara, bijvoorbeeld, tonen aan dat een kleur van de stemming kan veranderen, activeren of ontspannen de stofwisseling, verhogen of verlagen van de lichaamstemperatuur, bloeddruk of ademhaling. Dit is mogelijk omdat de kleur niet bestaat op zich is een effect van de geest, een visuele waarneming geproduceerd in de hersenen bij het bekijken van het licht dat op een object. We zien een kleur of een andere wordt bepaald door de kleur golflengte en frequentie. Het netvlies vangt golflengten en zendt zenuwsignalen naar de hersenen, en dus de perceptie van kleur wordt gevormd.

Gallery, 9 foto's
GEZONDHEID IS OOK in de kleuren

Kleur is vitamine voor cellen

Zo licht en kleur zal "spreken" de hele tijd. Informeer de hersenen en dit met behulp van elektrische en magnetische signalen, actieve biochemische en hormonale processen in je lichaam. Dit is de basis van kleur therapie: verbetering van de gezondheid door middel van kleur. Kleuren zijn als multivitaminen de goede werking van de cellen en organen van het lichaam reactiveren en de balans van het organisme.

Een duidelijk voorbeeld van hoe licht van kleur en veroorzaken veranderingen in het lichaam is het gebruik van blauw licht lampen in pasgeborenen als een behandeling voor geelzucht -huid bilirrubina- overtollige. Door blootstelling aan blauw licht, het lichaam verwijderd en in een paar dagen de huid normaliseert. Ook de blootstelling aan een intens wit licht lamp Full spectrum, die het zonlicht reproduceert wordt gebruikt als een behandeling om depressieve stoornissen te genezen.

Elke persoon, kleur

En is dat "het kiezen van de juiste kleur is een grote bondgenoot voor de fysieke, mentale en emotionele gezondheid," zegt Charles Klotsche in zijn boek Color Medicine (geneeskunde kleur). Elke kleur heeft eigenschappen en teveel of tekort kan zo voordelig als schadelijk zijn. Red joggen, ontspannen blauw, groen balans. Maar dan, rode kan stress veroorzaken, een omgeving kan bederf veroorzaken al blauw en groen erg donker, desvitalizar.

Keuken met rode muur

Bovendien is de combinatie van kleuren is een uitstekende "kleurentherapie". Complementaire kleuren (tegenover op het kleurenwiel, bijvoorbeeld rood en groen of blauw en oranje) in evenwicht zijn om samen te zijn. Een goed voorbeeld is het gebruik van groene in ziekenhuizen: naast een goede reliever voor de patiënten, kleding chirurgen is dat de kleur, want het is het complement van rode bloedcellen handelingen balanceren, desestresando en is een echte break oogartsen. Ontdek het effect van elke kleur en kiest u het meest geschikt voor elk verblijf. Zullen profiteren niet alleen uw huis, maar ook voor jou.

Groen: je kalmeert en zuivert

1. fysiek effect: Het is de kleur van de natuur, het wordt geassocieerd met gezondheid en het welzijn en zuivert het lichaam. Ook kalmeert het zenuwstelsel, terwijl het helpt concentratie.

2. Effect mood: Green herinnert ons verse en natuurlijke (bomen, gras ...), die ons welvaart en vrede brengt. Het is in staat om baby's te kalmeren en het inperken van agressie bij kinderen.

3. Vermijd overmatige: Zeer donkergroen problemen in verband met de lever, galblaas, gewrichten en wervelkolom.

4. Versier met hem: Ontspanningsruimtes-een hoek van de kamer, het kantoor ...-; slaapkamer zeer actieve kinderen (ze zullen kalmeren) en ouderen, voor zijn herstellende en regeneratieve effect.

Gallery, 9 foto's
GEZONDHEID IS OOK in de kleuren

Rood: u omhoog toejuichen en u actief

1. fysiek effect: Rode stimuleert het sympathische zenuwstelsel, waarbij het organisme activeert. Voor hem, produceren we adrenaline, verhoogt we de lichaamstemperatuur en bloeddruk en hartslag versnelt ons.

2. Effect mood: Het maakt ons gelukkig voelen en energiek. Dus het is een goed middel tegen vermoeidheid, lusteloosheid, fysieke uitputting en een laag gevoel van eigenwaarde.

3. Vermijd overmatige: In kleine doses, rood is positief. Maar teveel kan stress, nervositeit, angst, gebrek aan concentratie, stemmingswisselingen ... veroorzaken naast het verhogen van de honger.

4. Versier met hem: Een hoek, een hal ... gebieden waar je even bent. In andere kamers, schildert slechts een wand of feeds rode decoratieve details.

Blauw: helpt je te ontspannen

1. fysiek effect: In tegenstelling tot de rode, blauwe ontspant en kalmeert, omdat het stimuleert het parasympathische zenuwstelsel. Zijn uw effecten? Lagere temperatuur en bloeddruk, vertraagt ​​de hartslag en ademhaling.

2. Effect mood: Het is rustgevend en ontstressen, dus het is aan te bevelen in gevallen van hyperactiviteit of angst. Zoals ontspant, kalmeert hoofdpijn en bestrijdt eetverslaving.

3. Vermijd overmatige: Omdat het apathie, vermoeidheid, verlies van eetlust en een zekere emotionele onbalans kan veroorzaken.

4. Versier met hem: Een ontspannen verblijf als slaapkamers. omgevingen ook op het zuiden, met veel natuurlijk licht, om ze af te koelen.

Woonkamer met blauwe muren en een balkon

Oranje: geeft je vitaliteit en creativiteit

1. fysiek effect: De werking is vergelijkbaar met oranjerood, maar zorgt voor een betere balans. Het stimuleert en tonen het zenuwstelsel, de bloedsomloop, verwarmt en macht intellect.

2. Effect mood: Oranje roept ook de geesten, de bestrijding van verlegenheid, mentale vermoeidheid en depressie. En verbetert de communicatie en creativiteit.


3. Vermijd overmatige: Hoewel in kleine doses is een serene kleur, kan te veel van het zenuwstelsel en de spijsvertering los te maken.

4. Versier met hem: Corner ambachten, speeltuin en studie van kinderen en blijft ontworpen om te delen of te chatten.

Gallery, 9 foto's
GEZONDHEID IS OOK in de kleuren