Denk globaal, zegt de uitdrukking. En dit geldt ook voor het verfraaien van uw huis. Omdat de zorg voor de planeet begint thuis, met de keuze van materialen, meubels of stoffen om je heen. Wilt u meer milieuvriendelijk te zijn? Versier je huis begint met groene toets. Wij geven u enkele aanwijzingen.

1. Stoffen die uw huid strelen

Linnen, katoen, wol, zijde, Tencel (een weefsel gemaakt uit hout) of hennep gemengd met linnen of zijde. Kies milieuvriendelijke materialen die niet tóxicas- en biologische stoffen die afkomstig zijn van gewassen die niet worden gebruikt pesticiden of fungiciden of chemische meststoffen bevatten. U zult het comfort te krijgen en uw huid zal u dankbaar zijn.

2. Drie letters alles veranderen

Vloeren, meubels, accessoires ... Ga naar de zoekpagina en de vangst van het FSC-keurmerk (Forest Stewardship Council). Waarom? Omdat het management zorgt ervoor dat het hout is op verantwoorde wijze is gedaan met de omgeving en de samenleving. De meest duurzame optie zijn stukjes van de natuurlijke fineer op gerecycled hout boord.

3. meubels: hout in de ziel

Nee, niet zomaar een hout. Meubels weddenschap bord met lage formaldehyde-emissie-een vluchtige stof die schadelijk zijn voor de gezondheid, en kon certificate "echo" en kwalen.

Veranda met houten pergola en een kleine zithoek

4. werkbladen gerecycleerde

Heeft u een aanrecht in de keuken gemaakt van restanten van glas of porselein voorstellen? Ja, er zijn. En met as en hars of stenen of flessen. Selecteer ze gerecycled: afval te verminderen en de uitstoot van VOS (Vluchtige Organische Stoffen) schadelijk voor de gezondheid te minimaliseren.

5. Tapijt vezels, magic

Werk samen met natuurlijke vezels, ze zijn duurzaam en zeer gezond. Elk heeft verschillende eigenschappen de moeite waard voordeel voor uw behoeften. Aldus jute zacht en warm. Algen zijn waterdicht. Sisal is flexibel en bamboe, zeer vers.

Natuurlijke vezels kunnen om vloeren te kleden binnen en buiten het huis.

6. Walls respirerende

Als u voorkomen dat synthetische verf zal de aanwezigheid van VOC's te minimaliseren en daarom zal de woonomgeving gezonder. Een natuurlijk alternatief aanbod verf gemaakt van melk en mineralen.

7. Imiteren de koala, kiezen bamboe

Het is niet hout, maar het lijkt erop dat, vandaar deze reus gras is een zeer goed alternatief voor overexploitatie van de bossen te voorkomen. Maar de voordelen gaan verder dan het uiterlijk: het is zeer goed bestand tegen vocht en is niet gemakkelijk vervormd. Daarnaast kan het worden toegepast op vloeren, werkbladen en meubels. Better, onmogelijk!

Veranda met uitzicht op de bergen

8. isoleren jezelf, maar niet giftig

Kurk, hennep, wol, houtvezelplaten of cellulose. Ze bevatten geen giftige stoffen zijn milieuvriendelijk en zorgen voor een zeer comfortabel huis microklimaat. Steenwol, glaswol, geëxtrudeerd polystyreen en polyurethaan effectief isolatoren, maar zijn niet ecologisch. U kiest.

9. Kartonnen dozen daarbuiten

Het bestuur heeft zichzelf opnieuw uitgevonden en vandaag de dag zijn gemaakt van stoelen tot speelgoed. Naast zijn optische echo, hebben nummers niet liegen elke ton gerecycleerd karton een besparing van 140 liter olie, 50.000 liter water en 900 kg van de uitstoot van kooldioxide.

10. herinnert aan nieuwe toepassingen

Hergebruik is de sleutel tot het zijn milieuvriendelijk. Zelfs wanneer het verfraaien! Voor het weggooien van een meubelstuk door oude of verouderde waarden geven een tweede kans. Misschien gewoon een likje verf en een paar afspraken om het over te brengen. En presto! Meubels als nieuw.