Er zijn kleinere en grotere, meer of minder natuurlijk, vierkant, rechthoekig of zelfs licht L ... Kom op, in alle soorten en maten! Maar hoe dan ook uw woonkamer, hier zijn de stappen om het grootste deel van het meubilair, verlichting, stoffen en materialen te maken. Je zou wat de expert zeggen!

1. Vergroot de lounge is mogelijk

Kamer in neutrale tinten en hout met brede salontafel

Met grote meubels. Klein, in tegenstelling tot wat we denken, dwerggroei Whatever! Hetzelfde geldt voor de vloeren houten latten te verfijnen of kleine tegels.

2. Licht en Ruimte: More, please!

De sleutel tot het winnen is om de leefruimte te wissen. Hoe? Meubelen op maat van muur tot muur en van vloer tot plafond op dezelfde toon van de muur. Een showcase of hulp win je dressoir berging. Als u wilt dat de maximale licht voorkomt hoog meubelstuk in de buurt van ramen.

3. Distributie: stap voor stap hoe te raken

Kamer in neutrale kleuren en accessoires in roze, oranje en mauve met beige tapijt en vloer lamp

We moeten beginnen met de grote stukken: sofa, TV-meubel en een salontafel. Bovendien moeten we rekening houden met de omvang en de locatie van ramen en radiatoren om de beste plek te vinden. Eenmaal geplaatst deze stukken op hun plaats, gaan naar meer persoonlijke details: Heeft u veel boeken? Heb je nodig om een ​​groot aantal zetels hebben? Space past bij uw behoeften voor het kiezen van de accessoires en kleine meubels dat de ruimte zal voltooien.

4. rechthoekige kamers, een uitdaging met veel oplossingen

In dit geval kiezen voor ondiep en langwerpige stukken. En kom niet terug op het creëren van een extra milieu, ruim genoeg voor bijvoorbeeld een leeshoek of werk. Deze omgevingen passen ook kamers als "L", te beperken tot een kast of lager zitplaatsen.

5. Onder stoffen

Kussens in kleurrijke doeken met bloemen of beige

Natuurlijke altijd. Chintz linnen en katoen zijn warm in de winter en koel in de zomer. Vlas creëert licht covers en dramatische dalingen in gordijnen en rolluiken. Bovendien, afgestudeerden licht. Voor meubelstoffen is het het beste om te kiezen zonder veel plot. Tapijten: katoen of kelims op plantmatten in de zomer en in de winter, wol en zijde.

6. Goede kleur

Wonen in beige met room sofa en kleurrijke kussens

Kleur van grote invloed op het decor. is het het beste om te kiezen voor een neutrale basis en sereen wit plafond, lichte wanden en zachte tonen dat de natuur in de grote meubels herinneren. En om dynamiek commitment vrolijke kussens, lampen en design objecten geven.

7. Op grond

Entree, hal met parketvloer en licht

Voor niets beter bodems natuurlijk eiken pallets of op zijn minst te imiteren hem goed. Bet klaar getint was, organische of licht gebleekte lak, bruin of grijs. De lamellen van 22 cm breed, of gecombineerde breedte van 22-30 cm om beweging te geven. En in Regias boerderijen, geplaatst in Hongarije point-in pin met een hoek van 45º-. Maar als je het medicijn krijgen om een ​​oude vloer als een modernist hydraulische mozaïek hebben, niet aanraken! Probeert te herstellen, omdat ze zijn echte juweeltjes.

8. Licht en heers

Goede verlichting is essentieel. En nog meer in de klas, de sociale ruimte van het huis. Maar let op de ingebouwde zakken misbruiken, omdat je uiteindelijk uitzien als een start-en landingsbaan. Het licht moet indirect zijn, en wordt bereikt met staande lampen, lezen en tafel ambienten in verschillende richtingen. Als het kan, verstelbare intensiteit toezichthouders of automatisering. En bovenal, warm!

Meritxell Ribé interieurontwerper, partner en directeur van The Home Studio

Meritxell Ribé

  • Hij opende zijn eigen studio in 2005
  • Hij runt nu samen met zijn partner The Room Studio, de architect Josep Puigdomènech. Met een multidisciplinair team bieden ze uitgebreide oplossingen interieur en decoratie.
  • Zijn filosofie: sterk aangepaste ruimtes en een perfecte mix van functionaliteit, comfort en design.