Klik hier voor de definitieve volgorde met de methode van de nieuwe goeroe orde, de Japanse Marie Kondo. Zijn geheim? Zich te ontdoen van alles wat je niet gelukkig maakt en vouwen kleren om het rechtop te houden. Het werkt.

Wie is Marie Kondo?

Zijn boek "The Magic of order" (Ed. Aguilar) is een wereldwijde bestseller. Kleine, Marie en bestelde kasten hele gezin. Uiteindelijk draaide hij zijn passie in zijn werk en creëerde een adviesbureau te helpen organiseren van het hele huis. Zijn methode zal u verrassen.

Gallery, 14 foto's
LEER om te schieten en een soort "echte"

"De organisatie begint met het verwijderen van". Deze zin is het beste uitgangspunt om te praten over het systeem voor de organisatie van de Japanse Marie Kondo, wiens boek is uitgegroeid tot een ware meester van de orde over de hele wereld.

Precies wat je gelukkig maakt

Het geheim van het succes van de methode, de zogenaamde KonMari, is om te beginnen met het trekken van het organiseren van alles wat niet nodig hebt of je gelukkig maken. Volgens zijn het organiseren van ervaring, de meeste mensen klagen dat ze missen kasten wanneer het probleem is het verzamelen van te veel. voor haar organiseren is gewoon de beslissing al dan niet om een ​​object te gooien en te beslissen waar je naartoe gaat om te redden. Marie inzet voor het hele huis een keer te organiseren voor de verandering van mentaliteit effectiever.

Begin met de gemakkelijkste

Je moet altijd organiseren per categorie, niet per locatie. Dit betekent dat als je begint met kleding, moeten alle meubelen waarin je kleren te legen. Het is de manier om de werkelijke volume zien en te achterhalen of u soortgelijke kledingstukken of "verwaarloosd".

Kleding, eerste stap. Het is de eerste om te bestellen omdat voor Marie Kondo is het makkelijker maken om "afdanken". Dan zal het de tijd van boeken, kranten, diverse voorwerpen en, ten slotte, de sentimentele elementen (foto's, souvenirs ...) komen, de meest gecompliceerde.

Detail Werkwijze lade Marie Kondo

Hoe om te beslissen?

Marie zegt dat moet u de objecten op te vangen één voor één met de hand. Alleen dan weet je als je ze wilt of niet. Denk er eens over als het je gelukkig maakt, in het gebruik ervan ... en als je niet beslissen om het te laten gaan met dankbaarheid (voor de goede tijden gedeeld) te houden.

Niet bang om te gooien wat je niet dragen

Doe alle kleren en accessoires en maak stapels per categorie (shirts met shirts, truien en pullovers met zo nog) niet boven het bed.

Het ander seizoen

Het is het eerste wat je moet gescreend worden omdat ze nu niet nodig. Kleding Volg het huidige seizoen en vervolgens met accessoires. Wanneer u het op te slaan, vergeet de scheiding seizoenen voor Marie is het beter om alles altijd bij de hand te hebben. Als je het allemaal niet bij elkaar passen, maar wijst een comfortabel voor een nieuw seizoen: het veel beter dan in de vakken blijft.

Niet meer te redden

Blijf bij wat je echt lief te hebben en niet de kleding die je medelijden met het gooien van rond het huis of pyjama (het ophopen en nog steeds niet dragen) niet vasthouden. Wanneer je klaar bent met het kiezen van kleding, zal het normaal verblijf met een derde van alles wat je moest.

Kies een goed moment om orde te brengen

Wanneer?

Ponte op bestelling vroeg in de ochtend is wanneer de geest is duidelijker de hele tijd.

Waar?

Doe het in een rustige ruimte, als het kan zijn zonder muziek of hooguit met ambient muziek.

Wie?

Alleen, zodat u voorkomen dat die van invloed zijn uw beslissingen of wilt u iets strips blijven.

Welke volgorde?

Reken eerst af om je spullen te verwijderen en gaat dan naar de gemeenschappelijke ruimtes te organiseren. Dus je zult meer "getraind".

Gallery, 14 foto's
LEER om te schieten en een soort "echte"

Sla verticaal en met weinig accessoires

In de methode van Marie Kondo meeste kleding moet gebogen worden gehouden, zodat in lades of dozen rechtop kan worden geplaatst (je zal veel meer past).

Maakt gebruik van de ruimte

In de ruimte waar kleding te hangen 10 u kunt besparen tussen de 20 en 40 gevouwen kleding. De kleding kreukt niet, omdat de dubbel, zodat het gewicht boven wordt vervormd uit andere artikelen.

Less is more

Maak geen misbruik van storage-oplossingen (kasten, containers, ...). Hoe eenvoudiger ze zijn, zoals dozen of schoenendozen, hoe beter. Opslag methoden hebben de neiging om de bestelling te bemoeilijken. Voorkomen dat de namen van al, het is "ruis" in de kast.

en Sentimental

Foto's, voorwerpen van kinderen, giften, herinneringen, liefdesbrieven ... De sentimentele items zijn het moeilijkst om te schieten. Waarom links Marie's tot het einde. Na het kiezen van alles wat je denkt dat je bent al "lijst" om dat te doen. Doe wat met de rest en de eerste plaats, samen al brengen.

Detail met boekenkast hoofdeinde

geen "exilies"

Veel mensen maken de fout, omdat ze het gevoel in verlegenheid gebracht te trekken deze objecten, mee naar huis nemen van hun ouders. Dat dient alleen om ze daar te vergeten. Marie is niet nodig om op te slaan op te slaan, je hoeft alleen te blijven met mensen die je "raken het hart". U kunt beginnen met de foto's.

Afscheid te nemen van het verleden

Marie Kondo om niet te veel van deze dingen doen we is vastklampen aan het verleden te werpen. De ruimte waarin we leven zou moeten zijn voor de persoon die we zijn steeds niet voor de persoon die we in het verleden.

Zoek een plaats voor alles en je leven veranderen

Het is de laatste sleutel Marie Kondo: elk object moet alleen worden opgeslagen op een plaats. Bijvoorbeeld, alle shirts in een bepaalde lade.

Maak de klik

Als u verminderen uw bezittingen komen "het tijdstip van de klik": In deze de juiste hoeveelheid objecten bereikt u voor u. Uw gevoelens die je hebt gebruikt discretie en "u te bereiken" bestelling.

De magie van de bestelling

Dan voel je een gevoel van geluk. Veel fans beweren dat na het bestellen Marie ontdekt wat ze echt wilde doen met zijn leven en van baan veranderd, paar ...

Gallery, 14 foto's
LEER om te schieten en een soort "echte"

Als een versie


de "Art discard" Scherp je vaardigheden om beslissingen te nemen en zelfs "ontgift" je lichaam. Organiseer herstelt de balans tussen mensen, hun bezittingen en hun huis en opruimen je leven.