Voor mij, samen met de woonkamer, de keuken is het middelpunt van mijn huis. Ik kook het, maak ik 's avonds met vrienden of met mijn partner, ik genieten van snacks op halverwege de ochtend of halverwege de middag. Ik geef veel te gebruiken, zodat het schoonmaken van toepassing zal zijn. Maar let op! Een mogelijke en consistente dagelijkse en intensieve reiniging, maar de meeste ecologische aard.

En het is dat als we liepen het reinigen van de schappen van supermarkten, is er vandaag de dag een breed batterij producten. Voor alle. Voor elk hoekje en materiaal. Maar we moeten niet aan onze keukens in de winkels chemicaliën. Dagelijkse schoonmaak gewoon aangepast aan onze behoeften van de meer gebruikt, veeleisender.

Over het algemeen, zou ik niet aanraden het gebruik van ruwe pads, langs de oppervlakken of schurende producten die stoffen bevatten die zijn afgeleid van de petrochemische industrie of van synthetische oorsprong zijn, voor zijn milieu-effecten en de risico's die zij kunnen opleveren voor de gezondheid. En geen gebruik maken van antibacteriële schoonmakers, omdat ze zijn niet nodig als een goede dagelijkse schoonmaak wordt gehandhaafd en dat kan het ontstaan ​​van superbacteriën, bestand tegen alles te vergemakkelijken.

De "echo" alternatief is om neutraal of organische detergenten of reinigingsmiddelen klassieke gebruik als azijn en bakken gebruiken.