In het voorjaar van 1992, net voor de Olympische Spelen begon in Barcelona, ​​de rehabilitatie van deze boerderij is voorbij. De eigenaar herinnert zich de dag zeer goed, niet alleen door het samenvallen met de Olympische Spelen, maar ook omdat, sindsdien, hij en zijn kinderen genieten van een woning die vele uren van geluk biedt.

Gallery, 16 foto's
Een boerderij met geschiedenis

Het huis is in de Baix Empordà, relatief dicht bij de kust, binnen een gedomesticeerde landbouw landschap waar de goed bewaard gebleven middeleeuwse steden met graanvelden, geurige hars en een aantal rijstvelden wisselen elkaar af. Toen het werd overgenomen, de boerderij was in zeer slechte staat, met dieren zwermen begane grond, zonder basisvoorzieningen als water en elektriciteit. Maar het potentieel was enorm, zodat de grootte van het appartement en de mogelijkheid tot het geven van een prachtige tuin, een mogelijkheid die door de overname van een naburig veld gematerialiseerd.

Keuken met houten kasten

De hervorming van de architect Lluís Auquer, die weet en respecteert de architectuur van dit gebied in gebruik genomen. Auquer, zij aan zij met de eigenaar, hield een werk dat betrokken is het samenvoegen van twee huizen, een met gebieden die dateren uit de twaalfde eeuw, zoals het dak van wat nu de keuken, die oorspronkelijk was een netwerk van zwartgeblakerde bossen en na een grondige reiniging en ontsmetting is nu een aantrekkelijk getuigenis van de rijke geschiedenis van deze boerderij.

Gerelateerd aan dit artikel

Het gebouwd als een boerderij uit de negentiende eeuw

Terug naar het verleden

Het gebouwd als een boerderij uit de negentiende eeuw

Respect voor de originele kenmerken, echter niet tegen een dergelijke moderne gemakken zoals verwarming of airconditioning te genieten. Het heeft ook een element van de hedendaagse cut als de veranda, later toegevoegd, ontwerp architect Beth Tayà. De nieuwe lancet ramen aan de voorgevel zijn een knipoog naar de gotische lijnen van de oorspronkelijke ramen die de ene kant van de grote slaapkamer, waarom het prachtige landschap van de Empordà stam uit te voeren.

Gallery, 16 foto's
Een boerderij met geschiedenis