Dalam langkah dari musim sejuk ke musim bunga perubahan kitaran dialami. Pada masa ini ia adalah perkara biasa bersih dan kedai semua unsur-unsur musim sejuk anda tidak perlu sehingga tahun depan, seperti selimut, permaidani, langsir ... Ia adalah baik untuk mengambil masa ini perubahan dengan pengubahsuaian tenaga di rumah dengan bantuan. ini Feng Shui pembersihan tenaga, yang bertujuan untuk menghapuskan atau ketumpatan cas yang mungkin telah membeli ruang rumah kami sentiasa disyorkan kedua-dua tempoh perubahan sebagai untuk menutup kitaran dan untuk menggalakkan projek-projek baru.

Untuk membersihkan bilik, anda boleh mengikuti tips ini mengikuti prinsip-prinsip Feng Shui:

1. Put tentang rumah anda

Memeriksa keadaan dan operasi kemudahan dan objek kedua-duanya, dan membaiki apa-apa yang rosak atau rosak.

2. Perintah dan berdekatan

Tempat yang sesuai untuk menyimpan setiap objek akan menjadi sehampir mungkin untuk tinggal di mana ia terletak, atau di tempat yang mempunyai tenaga yang sama. Sebagai contoh, ia adalah positif untuk menjaga selimut di dalam bilik sendiri. Tidak akan, bagaimanapun, meletakkan mereka di dalam dewan, bilik mandi atau bilik bawah tanah.

3. Elakkan bilik penyimpanan

Iaitu, orang-bilik yang hanya digunakan untuk simpanan. Semua yang anda perlu mereka akan dimuat turun, atau direndam tenaga bertakung. Syor untuk ruang ini adalah untuk mencari penggunaan yang, dengan itu menghalang mereka daripada menjadi "terperangkap" tempat. Oleh itu, anda tidak menggunakan bahawa bilik yang boleh semula kepada bacaan atau bersantai, di kawasan seluas besi, bilik jahit atau taman permainan. Selain menggiatkan tenaga, anda akan mendapat ruang yang boleh digunakan di rumah anda.

Galeri, 10 photos
POWER CLEAN OF HOME ANDA DENGAN FENG SHUI

4. Storage ya, tetapi bermakna

Sekiranya menyimpan objek di bawah katil perlu juga bersih dan kemas dan menjaga hubungan dengan ini: cadar, selimut, cadar .... Ia adalah dinasihatkan untuk menyimpan kasut, beg dan peralatan elektrik, dan juga untuk memutarbelitkan medan magnet, tidak objek yang berkaitan dengan jenis tenaga bilik tidur sendiri (yin).

5. teliti

Satu pembersihan bertenaga disertai dengan pembersihan fizikal yang mendalam, dari luar dan dalam: anda perlu bermula di bahagian bawah attics dan almari untuk menamatkan di luar dan cetek. Cleaning harus global, bukan sahaja bahawa musim itu sendiri. Masa pembersihan boleh mengiringi muzik yang meriah meningkat mood anda dan bergetar untuk setiap bilik di rumah anda.

6. Semua yang

Involucres adalah disyorkan bahawa ahli-ahli keluarga anda pada peringkat ini dalam tenaga boleh diperbaharui, supaya semua orang yang terlibat menyemak dan memperhalusi barangan peribadi anda. Ia adalah penting untuk memahami maksud proses pembersihan untuk cari pesanan positif, rasa sebahagian daripada kitaran pemprosesan dan sanitasi. Proses ini sudah pasti lebih berkesan apabila disertai dengan kesedaran dan kesediaan untuk berubah.

7. Sahumerio untuk membersihkan rumah

Selain pembersihan fizikal, juga perlu melakukan pembersihan halus. Untuk melakukan ini, sebaik sahaja anda mempunyai objek disusun semula dan semuanya bersih dan kemas, anda boleh meneruskan untuk kemenyan pembersihan atau kemenyan. Ini, yang sangat halus, membersihkan apa yang tidak. Anda boleh memilih intipati yang anda suka untuk melakukan pembersihan ini, yang disyorkan cendana, mur dan rosemary. Sebaik sahaja anda selesai sahumerio anda perlu membuka semua tingkap dan pintu untuk seketika mengalir semua input tenaga dan memperbaharui rumah anda. Ia juga dinasihatkan untuk membuka semua paip satu minit untuk mengiringi pertumbuhan semula ini. Awal pada hari berikutnya adalah disyorkan untuk melakukan lagi pengudaraan ini untuk menangkap udara bersih di waktu pagi.

8. Penutupan sempurna

Akhir sekali, untuk menambah nilai dengan tenaga positif rumah anda, ia adalah dinasihatkan untuk atur majlis atau perayaan dengan keluarga atau rakan-rakan untuk isi dengan kegembiraan. Anda boleh mengatur makan tengah hari atau makan malam dan mengelilingi diri anda dengan orang yang anda sayangi untuk menyumbang kepada kesegaran rumah anda dan daya hidup.

Galeri, 10 photos
POWER CLEAN OF HOME ANDA DENGAN FENG SHUI

Jika anda ingin mendapatkan langkah yang dimulakan oleh langkah ke dalam dunia Feng Shui di sini adalah kunci untuk pemula. Lihatlah betapa mudahnya adalah untuk mengisi rumah anda dengan tenaga positif.