Mereka adalah salah satu pilihan yang terbaik untuk ruang berkomunikasi, menggalakkan kesinambungan visual dan laluan cahaya antara bilik. Tanpa melupakan bahawa pintu gelangsar menyediakan sehingga tambahan 1.5 m2 ruang kosong kerana anda tidak perlu membuka setiap pintu. model dibina juga membolehkan leverage untuk menyokong perabot dinding sebelah kerana daunnya tersembunyi di dalam bingkai.

Galeri, 12 photos
SLIDING DOORS: ruang tanpa halangan

Pilihan terbaik untuk setiap rumah

Dari pintu gelangsar tunggal kepada standard double, satu lipatan atau XXL penyelesaian ... Setiap pilihan mesti muat ruang yang ada. Sama ada ia adalah berdampingan, bilik yang sama, atau jika mereka mempunyai akses ke luar, ia adalah penting untuk mengkaji jenis slaid yang paling sesuai dengan keperluan kita dan berunding dengan profesional terlatih.

ruang yang ada adalah penentu dalam memilih satu atau sistem yang lain. Oleh itu, bukaan besar adalah panel gelongsor ideal, yang bertindak sebagai partition alih atau pintu gelangsar double, jika dimensi jurang yang sangat besar (antara 120 hingga 300 cm).

¿Doors penglihatan atau terbenam?

Pilihan pertama, di mana slaid pintu selari dengan dinding, tidak perlu bekerja, mempunyai kos yang lebih rendah tetapi meninggalkan yang tidak digunakan dinding itu dan meletakkan ia tidak selalu mungkin. Bagi pihaknya, gelongsor ceruk kerja keperluan, menimbulkan aliran keluar kewangan yang lebih besar, tetapi mengoptimumkan ruang dinding dan menawarkan penyelesaian yang berbeza yang sesuai dengan setiap keperluan. Anda tidak perlu membuat dua dinding selari dengan panduan pusat yang menetapkan pintu. Hari ini pintu diletakkan di antara partition eternit atau tertanam dalam bingkai logam yang dibatalkan sebagai dinding.

Pintu gelangsar di dapur

Keselamatan yang lebih, bekerja kurang

Gelongsor antara plaster atau eternit partition adalah yang paling digunakan, kerana walaupun mereka agak lebih mahal, melibatkan kerja-kerja kurang, kurang masa pelaksanaan dan "mendapat" lebih kurang 7 cm tebal dalam jumlah dinding. Bingkai untuk melepa pintu kaca 80 x 210 cm, boleh kos kira-kira 390 € dalam Krona.

Berkaitan dengan artikel ini

Menggandakan meter di rumah anda dengan slider

lebih banyak ruang

Menggandakan meter di rumah anda dengan slider

Bahan dan warna membuat perbezaan

Bahan yang anda pilih bergantung kepada keperluan ruang (jika kita perlu cahaya, privasi ...) dan estetik yang dikehendaki. Julat adalah luas: kayu (gelap "berat" visual, supaya jika mereka berkongsi warna yang sama dinding, akan mengintegrasikan lebih baik), lakuer, kaca (lebih mahal), dengan panel kaca atau eternit jika apa yang kita cari ialah kesan partition alih. Dalam panel besar adalah satu pilihan dan kristal lakuer jelas.

Galeri, 12 photos
SLIDING DOORS: ruang tanpa halangan

Pintu untuk ruang sukar

Untuk menangani setiap keperluan, terdapat kemungkinan baru. Oleh itu, terdapat gelongsor bahagian luaran dengan aluminium minimum yang menyediakan lebih banyak cahaya (Lumeal, Technal). Terdapat model untuk bilik bersebelahan (Scrigno) melindungi di pintu hollow sama kedua-dua bilik dan ada yang bersepadu sepenuhnya ke dalam dinding (Orchidea, Maydisa) struktur praktikal.