Dengan pilihan yang tidak berkesudahan kita ada ... dan memilih warna untuk ruang tamu membawa kita kepala. Logik: dinding kawasan lebih luas, sekian banyak daripada membawa perhatian. Dan juga warna yang mempunyai keupayaan untuk segera mengubah ruang yang: membuat ia kelihatan lebih luas, panas atau sejuk, terang atau canggih, sebagai contoh. Ya, segala-galanya bergantung pada warna yang anda pilih, gabungan nada, jika hanya kita cat dinding atau siling juga ... pakar-pakar kami menjawab kami semua keraguan yang mencela kita untuk bertanya soalan yang besar: apa warna saya mengecat ruang tamu? Nota Mereka tahu banyak!

Galeri, 9 photos
APA WARNA SALON PINTO? PAKAR RESPOND

Berapa banyak cahaya mendapat ruang tamu anda dan apa yang anda mempunyai lampu?

Mereka melanjutkan nada ringan dan kerdil gelap. Itu adalah peraturan umum, tetapi jika anda ingin juga mendapat kehangatan perlu pergi satu langkah ke hadapan. Jika anda sedang mencari untuk kehangatan pertaruhan warna-warna lembut jika anda mempunyai banyak cahaya dan jika anda mempunyai sedikit, dengan sengit. Anda akan mendapat kehangatan dan harmoni, "dan Ibizan, rumah putih walaupun mempunyai banyak cahaya atau Bahasa Inggeris, nada sengit tetapi mempunyai matahari sedikit"Kata Marta de la Torre dalaman. "Kadang-kadang pain pemikiran putih untuk kedua cahaya kemenangan akan, dan anda mendapatkan ais krim".

Diterangi dari bawah. Belén Campos juga menasihatkan cat dengan warna sengit jika anda mempunyai cahaya yang rendah, yang disertakan lampu dari tanah, "kerana lampu siling membunuh warna lantai dan membuat mereka menyambut".

Lantai dan siling Mereka mempunyai banyak untuk mengatakan!

tanah Sebaik-baiknya, pilih dinding nada yang dalam lingkungan ini, walaupun ia adalah gelap dan lounge mempunyai cahaya sedikit. "kesan dicipta &# 39; kotak&# 39; yang sangat selesa, terutamanya jika siling adalah sama"Kata Marta de la Torre.

00404541

bumbung Jika lantai anda mempunyai ketinggian normal, komitmen untuk cat warna yang sama seperti dinding atau tempat yang lebih ringan, menurut menasihatkan Laura Ehlis, untuk mendapatkan perasaan ruang. Tetapi jika seluruh rumah adalah putih, memilih putih.

Dilema besar: apa warna adalah lebih baik?

Belén Campos disyorkan "senarai main, senarai warna kegemaran anda. Merah, biru, kuning air ... boleh sangat berbeza-beza".

¿Sengit atau tidak? Apabila anda memilih senarai anda, mempertimbangkan semua yang pelbagai -tonos lembut, sederhana dan kuat setiap color- dan kekal dengan satu yang anda suka lebih masing-masing.

Jika anda suka warna-warna lembut, batu-batu dan putih tidak pernah keluar dari gaya. Media biru dan nada kelabu juga sempurna

Menjadikan keluarga warna. Fikirkan warna-warna lain yang pergi dengan baik dengan setiap nada keseluruhan senarai main anda dan lihat apa yang anda suka kebanyakan atau membuat anda berasa lebih baik.

Membuat ujian. Jangan tinggal dengan satu tanpa cuba di rumah. Cat dab setiap warna dalam setiap dinding mempunyai insiden cahaya yang berbeza dan melihat bagaimana perubahan warna pada masa yang berlainan hari. Hanya supaya anda tahu apa yang warna yang sesuai lebih baik ke dalam ruang tamu anda.

Apa yang saya lakukan dengan pintu dan tingkap?

Anda boleh cat mereka sebagai dinding atau menyerlahkan mereka dengan warna lain. "Tetapi sentiasa memilih kemasan satin. Lupa cat terang". Menasihatkan Marta de la Torre.

Jika dinding adalah gelap, mengecat tiang pada yang agak lebih ringan daripada dinding atau nada putih.

Jika dinding adalah jelas atau putih, Satu idea yang baik adalah untuk cat kelabu atau kuning air. Juga jika anda cat tapak tiang dalam warna yang sama (dan mengurangkan, jika ada) akan lebih siap.

Jika bilik adalah kecil Seperti dinding cat mereka: anda akan membuat ruang kelihatan lebih besar.

Galeri, 9 photos
APA WARNA SALON PINTO? PAKAR RESPOND

On dengan: Apa warna lain yang anda pakai?

Fikirkan nada horden, langsir dan aksesori seperti kusyen atau butiran. Mencari mereka dalam warna-warna yang menggabungkan dengan baik dengan dinding tetapi menambahkan sesuatu kepada titik kontras jadi ia adalah tidak semua yang sama dan kelihatan seperti persekitaran yang "tingkat persembahan".

¿Matte atau satin?

Kemasan adalah penting tetapi begitu juga dinding yang sempurna. A dempul baik adalah penting, kata Belén Campos.

?? plastik matte. penamat adalah lebih halus dan, oleh kerana matte, memberikan kedalaman. Tetapi jika anda mempunyai dinding besar atau hiasan moden seperti, anda boleh berani menjadi sayu air matte, yang lebih berkilat.

?? Satinados. Jika anda mempunyai anak atau haiwan peliharaan Anda mungkin mendapati ia lebih praktikal untuk membersihkan scuffs atau kotoran pada dinding, kita dinasihatkan Laura Ehlis.

Bagaimana perabot anda?

Sebaik-baiknya, buat kanvas di mana hiasan yang menonjol. atmosfera akan warna dan bernafas.

¿Bahagian-bahagian yang jelas? pelbagai pilihan anda adalah luas. Anda boleh memilih warna pastel, sederhana, kuat ...

keping ¿Dark? Lupa berkuasa. Sebagai contoh, perabot kayu gelap tidak bersahabat coklat dinding coklat kerana semuanya melepa. "Walau bagaimanapun, anda boleh bermain lukisan pasir di dinding dan membuat latte, sebagai contoh"Ia memberikan kita alternatif Belén Campos.

Apa gaya salon Tine?

Sebuah bilik klasik Mereka pergi dengan baik batu, beiges dan kelabu. Dan jika ia siling yang tinggi dan kumai, anda boleh berani dengan sentuhan merah dan coklat.

00349540

Sebuah salon udara vintaj mana perabot mempunyai peranan yang dibintangi, anda akan menyempurnakan nada yang jelas. Tetapi tidak semestinya putih. Anda boleh memilih biru, hijau, kelabu cahaya ...

Sebuah bilik semasa Mereka akan sesuai putih, biru dan kelabu minyak. Jika perabot itu mempunyai sangat garis lurus boleh bermain mana-mana warna.

Sebaik-baiknya mengecat ruang tamu dalam lingkungan yang sama seperti yang lain daripada rumah. Kelabu, warna gelap dan terang adalah kegemaran

Berani: Adakah anda mahu lebih banyak warna?

Terdapat kawasan-kawasan yang sesuai baik dengan warna-warna terang dan warna sengit ... adalah hebat!

?? Buka. Sebagai bilik darjah bersambung dengan ruang makan dan dapur, loteng. Ditanya warna sengit pada semua dinding atau mana-mana yang tidak dicairkan dalam alam sekitar.

??dinding "berkuat kuasa". Bata atau batu. Mereka mempunyai kehadiran begitu banyak yang perlu menemani warna sengit. Lihatlah carta warna dan memilih dengan bebas.

helah warna untuk meluaskan ruang

Anda tidak perlu cat semua dinding warna yang sama. Belén Campos komited kedua tembok bersebelahan dicat warna yang lebih gelap dan dua yang lebih jelas. Jika dinding tidak adalah sangat tinggi, kami mencadangkan yang luas dan dua warna jalur menegak kerana mereka menaikkan siling. Memerlukan lebih banyak idea? Marta de la Torre bercadang cat dalam nada neutral dan meletakkan dot air hijau atau merah jambu panas di dinding ruang makan atau sofa, mengambil melihat dia. Atau cat yang segi empat tepat dengan warna yang berkontras di dinding untuk meletakkan gambar dan membuat lebih banyak kemuncak.

ruang tamu anda adalah mini? Bermain lagi dengan cat! Kerana anda boleh mengubah persepsi ruang dengan warna dan membuat ia kelihatan lebih tinggi, yang lebih luas ...

garis lounge yang moden dengan butiran dalam 1017x1280 merah jambu

Adakah anda melihat bilik ini? Kami bermain dengan cara yang berbeza untuk cat siling dan dinding supaya anda boleh melihat bagaimana anda boleh menukar hanya warna. Lebih luas, lebih luas, lebih cerah ... Lihat di sini, akan mengejutkan anda!