Bentuk tingkap

Jenis tingkap dan orientasi dari bilik itu, adalah faktor penentu apabila memilih tirai gelap terus. Ikuti nisbah jumlah kain yang anda gunakan dan panjang tingkap dan berfikir berapa banyak matahari dan kejelasan datang dalam: Adakah anda memerlukan langsir tebal atau ia lebih telus?

meter Miscalculates kain

Kalkulator di dalam tangan, melakukan akaun meter kain yang anda perlukan untuk langsir anda: menambah 30 cm dengan lebar tingkap dan kemudian menggandakan dengan 2, 2,5 atau 3, seperti yang anda mahu skrin dengan lebih atau kurang mengumpulkan.

Apa yang panjang yang ideal?

Dalam panjang terdapat banyak trend. Yang paling biasa adalah untuk menambah kira-kira 15 cm dengan panjang tingkap. No embago, jika anda suka langsir merangkak seperti kami, menambah 10 lagi cm: ini akan disokong di atas tanah. Anda tahu bahawa dalam kabinet kita suka jadi ...

Kejatuhan nice!

Untuk mencapai tirai gelap terus dengan kejatuhan bagus, memilih fabrik "berat" seperti linen tebal, sutera atau chenille liar. Jika anda mahu menggunakan fabrik segar, pilih lonetas, arpilleras kapas atau linen sutera.

Untuk Keluarga praktikal: Blinds!

Jika tetingkap tidak membenarkan horden besar dan mahu praktikal, penyelesaian ringan, tirai adalah sekutu anda yang terbaik. lipatan boleh meletakkan (rod), paqueto (tanpa rod) atau Roman (dengan draping).

Mendapatkan cahaya dengan langsir lace

Untuk memenangi cahaya semula jadi kain langsir digunakan untuk membuat tirai gelap terus. tisu mereka, perbualan ringan dan cahaya (benang, voile, linen tenunan terbuka ...), yang sempurna untuk membiarkan mana-mana cahaya matahari.

Berani sepadan!

tingkap-tingkap besar, pintu balkoni dan tingkap bilik tidur adalah tempat terbaik di mana untuk menggunakan kombinasi: (more semasa) langsir dengan sheers (pilihan klasik) atau jatuh dengan tirai. Berpendapat bahawa lebih memandang tingkap, anda akan memberi lebih keutamaan kepada beliau dan pandangan.

Tiebacks: berguna dan praktikal

The tiebacks adalah cebisan kayu atau logam, diletakkan di satu pertiga daripada tirai, mewujudkan kesan draping elegan sempurna untuk mengumpul tirai gelap terus. Selalu membawa sentuhan klasik dan romantis.

Pengapit: pelengkap Charming

Windows dengan langsir double, horden dipenuhi dengan bulu atau gabungan jatuh dan visillo, menggunakan pengapit (tali atau tali yang memegang tirai) adalah sesuai untuk mengumpul kain dan mewujudkan tunai yang menarik perhatian, menonjolkan tingkap.