Estetika, ekonomi dan keselesaan boleh (dan perlu) pergi tangan dalam tangan apabila ia datang kepada pembaharuan bilik mandi. Kunci? Mencari keseimbangan antara cita rasa peribadi anda, mengutamakan apa yang bernilai melabur lebih dan untuk ganti, dan sentiasa, berfikir tentang keselesaan. Dengan formula ini, acertarás tertentu.

1. Coatings memberi keluasan

Ia mungkin klise, tetapi ia berfungsi. Ia adalah penting untuk memilih bilik mandi alas dengan kepala dan tidak hanya pergi dengan estetika. Untuk bahan-bahan yang hampir sama boleh memberikan meter visual, atau sebaliknya, "makan mereka".

- iguala. Jika anda menggunakan bahan yang sama untuk lantai dan dinding, bilik mandi visual kelihatan lebih besar. Bet jubin besar dengan sendi yang lebih sedikit, atau oleh bahan-bahan yang berterusan seperti microcemento. Dua pilihan juga memudahkan penyelenggaraan.

- Dan warna? Warna neutral sentiasa hit. Oleh itu peranan mandi akan berehat dengan unsur-unsur lain. Pilihan ini juga mengurangkan kos dalam jangka masa panjang, kerana anda boleh memperbaharui rupa bilik mandi anda dengan menukar hanya butiran.

pilihan "kos rendah"

  • Halfway up. Tidak membawa bahan-bahan ke siling. Ia hanya meliputi kawasan-kawasan yang boleh basah dan yang lain, mengecatnya. Akan mengurangkan bajet banyak.

2. tandas lebih selesa

Mahu memberikan pandangan yang unik dan peribadi untuk bilik mandi anda? Pilih countertops Silestone atau Corian dan membuat mereka tenggelam.

- tenggelam lebih bersih. Pilih permukaan mudah cleanable dan menghalang bahan-bahan halus, yang boleh menjadi kotor dengan mudah dengan minyak wangi atau kosmetik.

Galeri, 4 photos
6 Langkah-langkah untuk mengubah suai bilik air ... Dan meneka!

- Secara mendadak meningkatkan perabot. Rancang ia supaya ia mungkin berguna. Jika anda memilih untuk dressers, yang terbuka sepenuhnya. Bagi langkah-langkah, yang difikirkannya perlu tuala 45 cm dalam dan gel, 15 cm.

pilihan "kos rendah"

  • Menggunakan semula. Jika anda mempunyai almari lama atau sekeping yang boleh menjadi dramatik meningkatkan, mengembalikannya.

3. Pilih penjimatan paip

Jika anda tidak membuat keputusan pada satu atau tip yang lain: reka bentuk yang mudah (tiub, sangat lurus ...) dengan baik dalam semua jenis bilik mandi. Mereka adalah pertaruhan selamat.

- tenggelam. Ia adalah penting untuk menyimpan air. Terdapat model dengan pergerakan tangan yang mudah mengurangkan aliran air 50%. Terdapat juga paip selain air, menjimatkan tenaga. Bagaimana? Dengan membuka Aguafría. Ini menghalang air haba yang tidak perlu untuk mencuci tangan atau gigi, sebagai contoh.

- Di bilik mandi. Takung adalah pilihan yang terbaik untuk mendapatkan keselesaan dan mengurangkan air sisa: jimat antara 6 dan 16% dalam setiap bilik.

pilihan "kos rendah"

  • pengurang aliran. Pengurang dan pengudara berharga antara 10 dan 20 €, yang anda boleh menyimpan sehingga 50% air.

DENGAN TETAP LEAF SWING DOOR

4. Pilih skrin yang sempurna untuk bilik mandi anda

Jika anda mempunyai 110 cm lebar, anda boleh mempunyai tetap tiada pintu atau skrin profil, pilihan terbaik untuk memenangi cahaya dan ruang. Jika anda mempunyai kurang, memilih untuk skrin tertutup telus kaca dan aluminium profil -The denda material- terbaik.

sangat selamat. Untuk kestabilan maksimum pilih atau kaca keselamatan marah dan mempunyai ketebalan antara 6 dan 8 mm.

penyelenggaraan mudah. Penting: menjaga rawatan kerak skrin anda -Air Slaid membawa kapur dan najis. Ia merupakan satu bernilai pelaburan, Anda boleh mengurangkan sebanyak 80% keperluan untuk membersihkannya!

pilihan "kos rendah"

  • Akrilik. Ia adalah bahan yang menggantikan kaca dengan ketara mengurangkan kos akhir skrin.

5. Pelan mata baik cahaya

Anda akan perlu untuk menyalakan 03:57 bidang: agung, sebelum cermin dan tempat mandi atau pancuran mandian dan tandas, jika mereka dipisahkan.

cahaya am. Pilih sistem lampu dengan suhu warna neutral (4500 K), dan sudut lebar ceruk (120 °) untuk mewujudkan kawasan-kawasan bayang-bayang yang minimum. Secara umum, kira-kira 100 lux dinasihatkan untuk menerangi bilik.

Dalam cermin. Ia adalah yang terbaik solek cahaya shadowless. Di sini, pilih 5000 K untuk mengelakkan warna yang berubah. Di kawasan ini khususnya dinasihatkan 500 lux.

pilihan "kos rendah"

  • LED tahan. Walaupun pelaburan awal adalah lebih tinggi, akhirnya anda dapat menjimat: adalah mentol yang menggunakan kurang dan lebih baik menahan kelembapan dan suhu yang tinggi.

6. Elakkan kelembapan dan keselesaan kemenangan

Jika anda tidak mempunyai tingkap, pastikan anda mempunyai sistem extractor "penghalang" untuk mengelakkan udara dari luar dari. A pemasa untuk mengekalkannya pada seketika selepas mematikan cahaya juga membantu mencegah kelembapan.

- warmers tuala. Ia boleh menjadi elektrik, air atau campuran. Jika penamat adalah kromium logam harus berkualiti supaya kelembapan tidak merosakkan.

- keselesaan maksimum. Dia memberi lantai. Fungsi ia adalah yang terbaik, kerana haba naik dan memanaskan sama rata. Ia adalah bernilai pilihan menghargai jika anda bekerja di seluruh lantai.

pilihan "kos rendah"

  • campuran rel tuala. Ia mungkin bergantung kepada dandang semasa musim sejuk dan menyambung kepada bekalan elektrik apabila anda tidak perlu pemanasan.